Persoonlijk

Eetdagboek van Betty – week 6

Er staat weer een nieuw eetdagboek online! Helaas was mijn week niet zo rooskleurig als bovenstaande foto doet vermoeden, maar gelukkig is het wel tot een vrolijk eind gekomend! Lees gauw verder:

Eetdagboek Maandag:

We starten deze week met een heerlijk low-carbs ontbijtje: Omelet met spekjes en champignons. ‘Sochtends geef ik vaker de voorkeur aan dit soort ontbijtjes boven een boterham. En van eieren zit je ook langere tijd ‘vol’. Samen met een kop groene thee zit ik vol energie om een lange werkdag tegemoet te gaan. Op kantoor neem ik nog een kop kamille thee en een tarwegras shotje. Ja ik doe toch een poging om minder koffie te drinken..

Tussen de middag eet ik een bruine bonenschotel met gehakt en rijst. Daarna neem ik nog een kop kamille thee. Mijn vieruurtje bestaat uit een appel, een banaan en een espresso.

S’ avonds wordt het echter tijd om plaats te maken in de vriezer, dus we eten kliekjes van de Chinees: Nasi en bami met verschillende vlees en kip gerechten erbij. Deze had ik smorgens al uit de vriezer gehaald en warm ik savonds alleen nog even op in de oven.  Dit was echter een big mistake..

Eetdagboek Dinsdag:

Midden in de nacht werd ik rillend van de kou wakker, en na het opstaan was ik zo misselijk dat ik kokhalzend naar mijn appeltaart-havermoutpap heb zitten kijken. Met pijn en moeite heb ik een half kommetje leeg kunnen eten en met een kop groene thee begeef ik mij naar kantoor.  Wederom een big mistake..

Een uur later zit ik alweer in de auto terug naar huis, en kan thuis nog net de wc-pot halen.. Met een flinke buikloop zet ik een kop pepermunt thee en giet deze over 3 beschuitjes heen. (Tip van mamma) Ik kon het amper binnen houden en spendeer de rest van de middag tussen het bed/op de wc.

Tussendoor neem ik nog eens thee met beschuit, een appelsapje en mijn avondeten bestond uit een papje van gekookte rijst met zout (tip via instagram), en een banaan toe. Dat werd gelukkig goed ontvangen, en was meteen een goede basis voor de 9-uur urende marathon die snachts nog zou plaatsvinden.

Ik ben iemand die bijna nooit ziek is. Dus als het dan een keer gebeurt, dan gebeurt het ook meteen goed..

Eetdagboek Woensdag:

Mamma belde ook al even dat het rijst-papje een hele slimme tip was, dus ik ontbijt wederom met de gezoute rijstepap. En duik weer mijn bed in. Ik merk dat de koppijn toeslaat en dit heeft waarschijnlijk te maken met uitdrogingsverschijnselen (alhoevel ik echt veel drink).  Tijd voor een kokoswater dus, want dat hydrateert ook altijd zo goed aan het strand.

Smiddags eet ik kippenbouillon met een paar beschuiten, en een banaan toe.  Tevens breek ik een fles cola aan, en drink af en toe een paar kleine slokjes cola waar de prik van af is. (tip van meerderen van jullie – bedankt!). En telkens merk ik dat dit mijn maag wat verlicht.

S’avonds maak ik een soepje met havermout en tijm (op aanraden van Sophie), wat ik nog best lekker vond, aangezien niets maar dan ook niets lekker proeft op dit moment. En het bleek dat mijn darmen het ook nog redelijk goed konden verdragen.

Diep in de nacht gaat het echter weer mis, en doe ik mee aan een tweede marathon. Ik weet het… ik moet hier gewoon doorheen!

Eetdagboek Donderdag:

Wederom gekookte rijst als ontbijt, met een kop groene thee. Dylan zit tegenover mij een tosti ham-kaas te eten en de rillingen lopen al over mijn rug als ik het alleen al ruik.

Smiddags probeer ik een stuk pure chocolade te eten. Eigenlijk wilde ik een schep Nutella, want het is immers World Nutella Day, maar dat durfde ik nog niet helemaal aan. De pure chocolade daarentegen schijnt ook bevordelijk te zijn voor de stoelgang, en zonder al te veel problemen zit ik daarna nog aan de beschuit met pepermunt thee en een banaan toe.

Zodra Dylan thuis is maken wij samen een kippensoep met paksoi, tauge, cherrytomaten en kurkuma. Lekker zout, maar de kruiden waren wellicht iets te veel van het goede. Al met al slaap ik  daarna een paar uurtjes vrij goed door en dat is best lekker na de nachtelijke marathons van afgelopen week. Misschien doet die kurkuma dus meer goeds dan we denken  🙂

Eetdagboek Vrijdag:

Ik merk dat mijn buik nu aardig in toom blijft, dus ik ontbijt met een appeltaart-havermout pap en een kop groene thee. Om maar weer een beetje in mijn ritme te komen zeg maar. Volgens mij ben ik na de afgelopen dagen trouwens aardig afgekickt van de koffie!

Sochtends moet ik een paar uur de deur uit voor mijn andere werk, en neem een fles water, een banaan en stuk pure chocolade mee voor onderweg. Maar het  even-er-uit-zijn, valt toch zwaarder als ik denk, en begeef mij weer gauw naar huis voor de beschuitjes met kippenbouillon.

De rest van de middag lees ik lekker een boek en drink hier appelsap bij. Tevens kreeg ik ineens trek in een NAKD bar, dus dit is een heel goed teken! (mijn appetite komt terug!). S’avonds maak ik deze broccolisoep. Zonder de gerookte zalm weliswaar, want dat durf ik nog niet helemaal aan.

Eetdagboek Zaterdag:

Voor het eerst deze week wordt ik redelijk uitgeslapen wakker. Ik heb zelfs weer mijn eetlust terug, en bak een eitje en drink hier een kop groene thee bij. En omdat dit prima gaat met de buik, wordt ik helemaal enthousiast en ga zelfs lavendel-boterkoekjes bakken! (recept komt binnenkort online)

Tussen de middag komt een vriendinnetje kijken hoe het met me gaat, en eten we het restant van de broccoli soep van gisteren. Met een dubbele boterham ham/kaas. Wat kun je zoiets simpels toch missen als je een paar dagen niets kan eten. Echt een vlaag van opluchting gaat door mij heen! Uiteraard wordt er nog lekker thee geleut en hebben we al met al een gezellige middag.

s’ Avonds heb ik echt een zoute trek, dus besluiten we om frietjes te maken in de airfryer. Daar gebruik je toch geen olie voor, en mijn buik kon het ook prima aan. Joepie!

Eetdagboek Zondag:

Ontbijt sla ik nog even over, want oma komt met mijn zusje straks brunchen/high tea’en.  Ik heb getwijfeld of ik het nog wel door zou laten gaan, maar besloot om deze zondag maar meteen aan te pakken om weer onder de mensen te komen. Ik voel me voor de rest ook weer prima, dus waarom niet.

De high tea bestaat uit: pompoenbrood-sandwiches met kaas/komkommer salade  en eiersalade, een smal puntje cheesecake, blueberry muffins, blokjes boterkoek en hazelnoot-praline koekjes en uiteraard weer heel veel thee!

Savonds gaan we bij di mamma eten, en die verwelkomt ons met een ‘ Bosanski Lonac‘  een traditionele Bosnische soep/stoofschotel, boordevol groente en stukjes rundvlees. Ik vind het ook totaal niet erg om voor de zoveelste keer deze week weer aan de soep te zitten. Ik ben immers al lang blij dat ik weer beter ben  🙂

Dit was weer het eetdagboek van afgelopen week. Ik wil jullie nog even bedanken voor de lieve berichtjes en goede tips die ik binnen heb gehad afgelopen week. Ik begrijp dat het belangrijk is om toch te blijven eten als je zo ziek bent, want je lichaam moet toch kunnen herstellen. Dus bedankt!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

4 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

5 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

6 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

7 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago