Ontbijt Recepten

Valentijns ontbijtje met een gepocheerd eitje <3

Zaterdag is het zo ver! Tijd om jouw geliefde in het zonnetje te zetten met Valentijn. En hoe beter dan met een valentijns ontbijtje met een gepocheerd eitje op bed?

Een Valentijns ontbijtje maken

Zo kun je lekker saampjes brunchen in de ochtendjas of enkel een onderbroek… Net wat jullie leuk vinden. En een valentijns ontbijtje hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn hoor.  Ik geef je een simpel voorbeeld waarmee je werkelijk iedereen wel blij maakt. Met vers gebakken broodjes, een gepocheerd ei, jus d’orange en een schaaltje yoghurt met muesli. Zo fijn om even samen uitgebreid te ontbijten!

Sowieso kom je voor Valentijnsdag geen inspiratie te kort. Deze site staat namelijk bol van recepten voor Valentijnsdag. Van ontbijt tot diner en al het zoets voor tussendoor. Maak er een mooie Valentijnsdag van! P.s is jou valentijn een choco-lover? Bak dan ook deze kleine hartjes-muffin met chocolade voor het ontbijt!


Print

Recept: Valentijns ontbijtje met een gepocheerd eitje

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Binnenkort is het Valentijnsdag en dan verras je natuurlijk jouw geliefde met dit valentijns ontbijtje met een gepocheerd eitje. 

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 15 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Valentijnsdag

Ingredients

Scale
  • 46 mini afbakbroodjes en/of -croissants,
  • Scheutje azijn,
  • 2 grote eieren (L),
  • 200 gram magere kwark,
  • 100 gram muesli of granola,
  • Sinaasappelsap, eventueel met wat extra frambozen of aardbeien,
  • (Biologische) Thee of koffie naar keuze,
  • Peper,
  • Zout.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor de afbakbroodjes (check de verpakking). Bekleed een bakplaat of rooster met bakpapier en bak de broodjes af volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Breng vervolgens een kleine pan met ruim water en het azijn aan de kook. Breek een ei in een kommetje. Draai het vuur uit en roer met een lepel rondom (in één richting) in de pan, totdat een draaikolk ontstaat. Laat vervolgens het ei uit het kommetje glijden: middenin de draaikolk. Blijf de pan langzaam rondom roeren met de lepel, maar raak hierbij het ei niet aan. Na 3-4 minuten heb je een perfect gepocheerd eitje. (voor uitgebreide foto’s van deze stappen, klik hier)
  3. Schep met een schuimspaan voorzichtig (!) het ei uit de pan, en laat de spaan even goed uitlekken (op bijvoorbeeld een stukje keukenpapier). Serveer het gepocheerde eitje op een opengesneden broodje. Volg vervolgens stap 2 en 3 voor het tweede eitje.
  4. Ondertussen verdeel je de magere kwark en de muesli of granola over twee kommetjes. En zet je ondertussen water op voor een kopje thee of koffie.
  5. Serveer de broodjes met gepocheerde ei, en een kommetje muesli met kwark voor erbij. En daar drink je vervolgens een heerlijk kopje thee of koffie mee.
  6. Kleed eventueel de tafel leuk aan met  aan met (verse) bloemen of hartjes (koop deze kant en klaar, of knip deze zelf uit een rood vel papier. Leg eventueel een cadeautje voor hem/haar klaar tussen de gerechtjes en geniet van Valentijnsdag met julllie valentijns ontbijtje.

Voor nog meer DIY tips voor Valentijn: Check mijn Valentijns-Pinterest board.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

4 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

5 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

6 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago