Gezondheid

10 gezonde snacks die je zonder schuldgevoel kunt eten

Wil je graag gezonde snacks maken? Maar wat moet je dan nemen? Welke opties zijn er voor gezonde snacks en tussendoortjes? Online diëtist en afvalcoach Jonathan Klaassen zet maar liefst 10 goede tips en een hoop gezonde recepten voor je op een rijtje.

Even voorstellen: Jonathan Klaassen

Vanaf deze week gaat online diëtist & afvalcoach Jonathan Klaassen ons regelmatig bijstaan met inspiratie voor gezonder en bewuster leven. Jonathan begeleid immers veel mensen op het gebied van afvallen, dus zette maar liefst 10x gezonde snacks die je zonder schuld gevoel kunt eten. Deze snacks en recepten gaan jou helpen om de (werk)dag door te komen. Daarnaast zijn het stuk voor stuk gezonde(re) keuzes én lekkere suggesties geworden; dus doe er je voordeel mee!


10x Gezonde Snacks (die je zonder schuld gevoel kunt eten)


1. Noten

Noten bevatten veel gezonde vetten. Simpel, voedzaam en handig mee te nemen. Een win-win-win situatie! Kleine note: een handje van zeg 20 á 25 gram is een goede hoeveelheid voor een dagelijkse gezonde snack. Als je er veel meer van eet kan het namelijk aardig in de calorieën oplopen en dat is misschien weer niet wat je wilt.


2. Fruit (duh!)

Ja, ik ben en blijf een diëtist die het beste met jullie voort heeft. Maar fruit is nou eenmaal gezond en ideaal om mee te nemen. Denk aan een appel, banaan, kiwi, peer of bessen. Maar kies vooral een soort of soorten die jij lekker vindt. Twee stuks fruit, vergelijkbaar met twee handjes vol zijn een goede dagelijkse inname.

Ook lekker: ‘pimp’ je gesneden fruit met een snufje kaneel of zelfs een klein likje pindakaas zoals hier.


Combineer noten en fruit tot een heerlijke traktatie zoals dit Pindakaas Taartje met Appel

3. Gedroogd Fruit

Gedroogd fruit willen we nog weleens vergeten, maar dat is nét zo geschikt. Denk aan een handje rozijnen, een paar dadels, vijgen of gedroogde abrikozen. Ze bevatten in ieder geval lekker veel vezels.


4. Bananenbrood

Ja, bananenbrood is de favoriet van de online diëtist! Bak aan het begin van de week een groot bananenbrood en je hebt een hele week een heerlijke traktatie als tussendoortje! Let wel, we hebben het hier over ‘gezonde’ bananenbrood’, dus zonder toegevoegde suiker en met havermout, volkorenmeel of zelfs notenmeel.


Probeer gerust eens een van Betty’s gezondere Bananabread recepten

5. Volkoren boterham met beleg

Een tussendoortje hoeft niet lastig te maken zijn. Je pakt een volkoren boterham en doet daar beleg op dat je lekker vindt. Denk bijvoorbeeld aan: 100% pindakaas, avocado spread, groentespread, philadelphia of notenpasta. Met een plak kaas is overigens ook niks mis.


6. Schaaltje kwark

Een schaaltje (plantaardige) kwark met wat toppings zoals muesli, noten, fruit of neem bijvoorbeeld een halve eetlepel pindakaas 100% en lekker wat kaneel.


7. Hummus met (gesneden) groenten

Kikkererwten zijn een mooie bron van proteïne en vezels. Snack dus gerust van een schaaltje hummus met wat gesneden groenten, denk bijvoorbeeld aan reepjes komkommer, wortel of paprika. Maar dit mag natuurlijk ook andere groenten zijn.


Bekijk hier maar liefst 10x Hummus recepten op een rijtje

8. (Volkoren) Pannenkoek

Een pannenkoek is echt ideaal om warm maar ook koud te eten. Maak de online diëtist blij door er een volkoren variant van te maken zodat je meer vezels binnenkrijgt. Klein laagje 100% pindakaas, eventueel wat plakjes banaan en het feest kan beginnen.


9. Gekookte ei

Je moet het vooraf natuurlijk even koken maar dan heb je wel een mooi eiwitrijk tussendoortje. Eieren bevatten veel vitaminen en mineralen en zorgen ervoor dat je lange tijd verzadigd raakt. Hiep hoi!


Maak eens een keertje eieren uit de oven. Kan zowel als ontbijt of als gezonde(re) snack

10. Gezonde kliekjes van de dag ervoor

Een klein bordje/schaaltje met restjes van de vorige dag kan prima als tussendoortje. Denk aan een paar opscheplepels met kliekjes salade, pasta, rijst of ander gerecht en je hebt een uitstekend tussendoortje met vaak extra groenten waar je anders misschien niet aan denkt.


Tot zo ver 10x gezonde snacks die je zonder schuld gevoel kunt eten. Wil je nou meer tips over gezonde voeding? Volg mij dan op Instagram. Wil je gezonder leren eten zonder dieet met als resultaat: gewichtsverlies, een betere gezondheid, meer energie en zelfvertrouwen! Klik hier voor meer informatie of klik hier om een gratis intakegesprek aan te vragen. Over twee weken ben ik op deze website in ieder geval weer terug met nieuw artikel met gezonde inspiratie voor je.

Gegroet, Jonathan

www.jonathanklaasen.com \ Instagram: @jonathan.klaassen

Jonathan Klaassen

Jonathan Klaassen is online diëtist, afvalcoach en auteur. Hij coacht zijn cliënten online, zodat je op elk moment bij hem kunt aankloppen. Hij leert ze om gezonder te eten zonder dieet met als resultaat: gewichtsverlies, een betere gezondheid, meer energie en zelfvertrouwen! Neem een kijkje op www.jonathanklaassen.nl voor meer informatie of intakegesprek.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 weken ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

3 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

3 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

3 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

3 weken ago