Met dit koude weer staan bij ons steeds lekkere, kruidige en hartverwarmende gerechten op tafel. Deze zwarte bonensoep is er eentje die je dan zeker ook eens een keertje moet proberen.

Deze zwarte bonensoep is een heerlijke, dikke, pittige wintersoep met chorizo, zwarte bonen en cherrytomaten, die het heel goed doet tijdens winterse dagen. En die smaakvolle soep garneer je aan tafel met nog veel meer lekkers! Check hier  dus gauw het recept.

Eigenwijze tuinboon

Zoals jullie wellicht weten ben ik dol op de Mexicaanse keuken en dat komt o.a. door die heerlijke smaakmakers komijn en koriander. Daarnaast vind ik bonen echt een super product: zo zijn ze niet alleen lekker romig, maar zitten ze ook boordevol ijzer en vitamine B. Tijdens de meatless monday staan dan ook dikwijls bonen op het het menu. Ja, eigenwijze tuinboon hier hoor.

Een goed gevulde soep met bonen mag dan ook niet achterblijven op de blog. Het recept voor deze zwarte bonensoep is ingezonden door Hanneke de Jonge van de foodblog Culinea.nl. Op deze site vind je nog veel meer lekkere soepen en andere toegankelijke recepten. En vandaag dus ook in de hoofdrol op deze blog.


Print

Recept: Zwarte Bonensoep

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Culinea.nl
  • Cook Time: 30 minutes
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 4 personen
  • Category: Soepen
  • Cuisine: Mexicaanse keuken

Ingredients

  • 1 theelepel chipotle pepervlokken,
  • 1 chorizoworst, in dunne plakken,
  • 1 ui, gesnipperd,
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes,
  • 4 teentjes knoflook, geraspt,
  • 1/2 theelepel komijnpoeder,
  • olijfolie,
  • 1 blik cherrytomaatjes,
  • 750 ml (kippen)bouillon,
  • 2 blikken zwarte bonen a 400 gram.

Ter garnering:

  • 4 eetlepels zure room,
  • 100 gram feta, verkruimeld,
  • 2 lente uitjes, in dunne ringen,
  • verse koriander, grofgehakt,
  • 1 bakje pittige kiemgroenten.

Instructions

  • Week de chipotle pepervlokken in een klein beetje heet water.
  • Bak de chorizoplakjes in een scheutje olijfolie in een grote soeppan. Voeg hierbij de ui, paprika, knoflook, fijngesneden koriandersteeltjes en komijn en bak dit nog even mee.
  • Voeg het blikje tomaatjes en de bouillon toe en laat dit 15 minuten pruttelen.
  • Giet de bonen af en spoel ze af en doe dit in de soeppan. Laat nog 5 minuten zachtjes koken.
  • Serveer de zwarte bonensoep in een kommen en lepel er wat zure room bovenop. Geef er de verkruimelde feta, lente-uitjes, korianderblaadjes en de kiemgroente bij en laat iedereen zelf naar wens aan tafel toevoegen aan de zwarte bonensoep.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Heb jij ook een goed recept om te delen op Betty’s Kitchen? Upload jouw recept hier.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Panna Cotta met perzik en amandel

De zomer is HET seizoen van het steenfruit dus moet je lekker veel gaan genieten…

20 uur ago

Kippenlevertjes met pasta

Heb je wel eens 'orgaanvlees' gegeten? Dat is vlees dat afkomstig is van de ingewanden…

2 dagen ago

Tropical granola met mango en kokos

De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…

4 dagen ago

Hummus Bowl met zoete aardappel

Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…

5 dagen ago

Champagne drinken in de Champagne streek in Frankrijk

Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…

1 week ago

Steak tartare

Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…

1 week ago