Heb jij af en toe een ‘craving’ naar pinda’s? Of hou je gewoonweg van pure chocolade? Dan wordt het eens hoog tijd om zelf pindarotsjes te gaan maken! Deze kleine snack of tussendoortje is nog redelijk gezond hoor, maar zorgt direct voor een verzadigd gevoel en stilt de ‘craving’. En het mooiste is: je hebt er slechts 2 ingrediënten voor benodigd! Iedereen kan dit maken!
Wie is er niet groot geworden met bijvoorbeeld pindakaas? Die goede ouwe pinda staat er om bekend dat het een reeks B vitamines en mineralen zoals kalium, magnesium en zink bevatten. Voor mij persoonlijk is het dan ook een peulvrucht waar ik graag van snoep en dus ook regelmatig zelf pindarotsjes van maak. De pinda’s worden omhuld in pure chocolade, die tevens ook heel veel goede eigenschappen bevat en past in een gezond(er) eetpatroon. Snoep je met mij mee?
Het is overigens wel belangrijk dat je getempereerde chocolade gebruikt voor het maken van pindarotsjes. Het tempereren van de chocolade zorgt er namelijk dat de rotjes mooi knapperig worden en een mooie glans krijgen. Het voorkomt ook dat de chocolade na een paar dagen een wittige uitslag krijgt. Je kunt chocolade smelten en tempereren met behulp van de magnetron of gebruik een kookpannetje op de laagste stand op een inductiekookplaat. Deze gaat dan zacht genoeg om de chocolade te kunnen smelten zonder te verbranden. Het gehele proces beschrijf ik in het recept hieronder.
Ben je op zoek naar een redelijk gezonde snack met pinda’s en chocolade? Dan zijn deze pindarotsjes voor jou. Geen poespas maar slechts twee heerlijke ingrediënten, super makkelijk recept en handig om op voorraad te hebben bij trek of een craving naar chocolade.
Extra:
Snack smakelijk!
Pindarotsjes bestaande uit enkel pinda’s en chocolade blijven gerust 2-3 weken goed. Mocht je andere smaakmakers gebruiken heeft dit ook invloed op hoe lang ze goed blijven. Kijk, ruik en proef om zeker te weten.
Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…
Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…
Als er een ingrediënt is dat menig harten sneller doet kloppen dan is het wel…
Het is weer een #MeatlessMonday dus zet je bijvoorbeeld dit vegetarische wokgerecht met teriyaki saus…
Geef mij een blikje croissantdeeg en ik maak er gerust heerlijke croissantwafels van . Deze…
Thailand staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke Thaise Curry gerechten. Van rood, groen tot geel…