Heb jij af en toe een ‘craving’ naar pinda’s? Of hou je gewoonweg van pure chocolade? Dan wordt het eens hoog tijd om zelf pindarotsjes te gaan maken! Deze kleine snack of tussendoortje is nog redelijk gezond hoor, maar zorgt direct voor een verzadigd gevoel en stilt de ‘craving’. En het mooiste is: je hebt er slechts 2 ingrediënten voor benodigd! Iedereen kan dit maken!
Wie is er niet groot geworden met bijvoorbeeld pindakaas? Die goede ouwe pinda staat er om bekend dat het een reeks B vitamines en mineralen zoals kalium, magnesium en zink bevatten. Voor mij persoonlijk is het dan ook een peulvrucht waar ik graag van snoep en dus ook regelmatig zelf pindarotsjes van maak. De pinda’s worden omhuld in pure chocolade, die tevens ook heel veel goede eigenschappen bevat en past in een gezond(er) eetpatroon. Snoep je met mij mee?
Het is overigens wel belangrijk dat je getempereerde chocolade gebruikt voor het maken van pindarotsjes. Het tempereren van de chocolade zorgt er namelijk dat de rotjes mooi knapperig worden en een mooie glans krijgen. Het voorkomt ook dat de chocolade na een paar dagen een wittige uitslag krijgt. Je kunt chocolade smelten en tempereren met behulp van de magnetron of gebruik een kookpannetje op de laagste stand op een inductiekookplaat. Deze gaat dan zacht genoeg om de chocolade te kunnen smelten zonder te verbranden. Het gehele proces beschrijf ik in het recept hieronder.
Ben je op zoek naar een redelijk gezonde snack met pinda’s en chocolade? Dan zijn deze pindarotsjes voor jou. Geen poespas maar slechts twee heerlijke ingrediënten, super makkelijk recept en handig om op voorraad te hebben bij trek of een craving naar chocolade.
Extra:
Snack smakelijk!
Pindarotsjes bestaande uit enkel pinda’s en chocolade blijven gerust 2-3 weken goed. Mocht je andere smaakmakers gebruiken heeft dit ook invloed op hoe lang ze goed blijven. Kijk, ruik en proef om zeker te weten.
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Het najaar is natuurlijk het seizoen van de peer en dan gaan wij thuis maar…
Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze vegetarische, groene spliterwten burgers met blauwe kaas.…
Dit recept is al jarenlang een persoonlijke favoriet voor gehaktballetjes maken. Het recept is in…
In de schappen kun je vandaag de dag prima pindasauzen vinden, die je vaak in…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…