Bakrecepten

Werther’s Original Caramel Popcorn

Ben jij van van zoete popcorn en die kleine roomsnoepjes genaamd Werthers Originals? Dan heb ik twee heerlijke recpeten voor Werther’s Original Caramel Popcorn maken. Nee dit is geen gesponsored artikel, maar simpelweg een heerlijk zoet popcorn recept voor de liefhebbers.

Zoete popcorn met Werther’s Original Caramel maken

Ik heb voor jullie maar liefst 2 verschillende recepten voor het maken van Werther’s Original Caramel Popcorn. Namelijk een variant met de bekende harde ronde snoepjes ofwel Werther’s Original ‘Klassieke Roomsnoepjes’. Maar ook een variant die wordt afgebakken in de oven met de zachte blokjes (haast fudge) genaamd Werther’s Original ‘Soft Caramel’. Aan jou de keuze dus welke je gebruikt of misschien al in huis hebt liggen. Geniet in ieder geval van deze recepten voor zoete popcorn met Werther’s Original Caramel maken.

Ben jij dol op zelf popcorn maken? Check dan ook even deze recepten:



Print

1. Werther’s Caramel Popcorn met harde ronde snoepjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Recept voor zoete Werthers Caramel Popcorn maken met de kleine ronde harde karamel snoepjes. `Lekker met pecannoten

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min. + koelen
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: > 30 minuten
  • Yield: 1 grote kom 1x
  • Category: tussendoortjes
  • Cuisine: Amerikaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • ½ kopje pofmais
  • 2 el zonnebloemolie, voor het poffen
  • 100 gram roomboter
  • 24 stuks Werther’s Original Klassieke Roomsnoepjes (hard, ovale vorm)

Optionele Toppings:

  • snufje salt flakes
  • pecannoten

Instructions

  1. Als eerste ga je alvast de popcorn naturel poffen. Pop een half kopje mais korrels in een scheutje olie in een hapjespan. Zet daarna het vuur uit en laat afkoelen. Bekijk hier het volledige recept met how to beschreven. Haal de popcorn uit de pan en leg even apart.
  2. Verwarm opnieuw de hapjespan, voeg de roomboter en snoepjes toe en laat op laag-medium vuur smelten.
  3. Zet daarna het vuur uit en schep de popcorn er doorheen. Je kunt hier optioneel een snufje zout flakes toevoegen als je wilt. Stort uit op een vel bakpapier op het aanrecht en laat volledig afkoelen en uitharden. Breek daarna in stukken en serveer.
  4. Ook lekker: meng een handjevol pecannoten met de popcorn voor een afwisselende bite. Bewaar de Werthers Caramel Popcorn gerust een dag of twee in een afgesloten bak.

Eet smakelijk!



Print

2. Werther’s Caramel Popcorn met Soft Karamel

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Recept voor zoete Werthers Caramel Popcorn maken met de zachte rechthoekigeronde  karamel snoepjes. Deze popcorn wordt in de oven afgebakken.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min. + koelen
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: > 30 minuten
  • Yield: 1 grote kom 1x
  • Category: tussendoortjes
  • Cuisine: Amerikaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • ½ kopje pofmais
  • 2 el. zonnebloemolie, voor het poffen
  • 50 gram roomboter
  • 4 el. lichtbruine basterdsuiker
  • 24 stuks Werther’s Original Soft Caramel (zacht, rechthoekige vorm)
  • ½ tl. baking soda
  • bakpapier

Optionele toppings:

  • snufje saltflakes
  • mini pretzels

Instructions

  1. Als eerste ga je alvast de popcorn naturel poffen. Pop een half kopje mais korrels in een scheutje olie in een hapjespan. Zet daarna het vuur uit. Bekijk hier het volledige recept met how to beschreven. Haal de popcorn uit de pan en leg even apart.
  2. Verwarm de oven voor op 100 graden celcius (80 hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet apart.
  3. Smelt de roomboter in een ruime hapjes pan op laag-medium vuur en voeg daarna de suiker toe. Laat samen zachtjes smelten.
  4. Voeg daarna pas de Werther’s Original Soft Caramel blokjes en laat, onder voortdurend roeren, smelten. Je kunt er hier nu voor kiezen om eventueel een snufje salt flakes toe te voegen om ‘salted caramel’ te maken.
  5. Tot slot voeg je de baking soda toe en roer goed door gedurende 30 seconden. Haal dan de pan van het vuur en roer de popcorn er doorheen. Zorg dat elk stukje bedekt is in de karamel.
  6. Schep direct uit de pan op de bakplaat en verdeel evenredig. Schuif in het midden van de oven om de Werthers Original Caramel popcorn krokant te bakken gedurende 10 -15 minuten. Na 5-6 minuten bakken schep je het geheel even om.
  7. Haal de bakplaat uit de oven en laat verplaats het vel bakpapier voorzichtig naar het aanrecht. Laat hier de popcorn volledig afkoelen en uitharden.
  8. Breek de popcorn in stukken en meng er eventueel wat gezouten mini pretzels doorheen.

Eet smakelijk!


BEWAAR DEZE RECEPTEN OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met een van deze Werther’s Original Caramel Popcorn maken.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

2 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

3 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

6 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

1 week ago