Veel mensen denken dat zelf chocolademousse maken ingewikkeld is. Maar niets is minder waar. De 3 hoofdbestanddelen zijn chocolade, slagroom en eieren. Ik ging aan de slag met zelf Toblerone mousse maken en laat je in de video zien hoe makkelijk het eigenlijk is

Zelf chocolademousse maken

Na de Maltesers taart is het nu de beurt aan de Toblerone reep in het zonnetje te zetten! Die grappige driehoekvorm en crunchy bite met amandelen vormen de basis voor deze Toblerone mousse! En heerlijke romige afsluiter voor elke diner eigenlijk! Je moet alleen even een paar uurtjes voor uittrekken om de Toblerone mousse op te laten stijven in de koelkast. Voor dit recept gebruik ik een XL reep Toblerone van 360 gram, die is dus te koop op menig vliegveld. In de supermarkt vind je vaak de standaard Toblerone repen a 200 gram. Koop er twee en dan hou je wat extra over om zelf nog van te snoepen, terwijl je Toblerone mousse in de koelkast staat op te stijven. Dat is vast geen straf 🙂

Wist je dat deze toblerone mousse ook een geweldige afsluiter is voor je kerstdiner? Check hier nog veel meer lekkere recepten voor kerstdesserts!

Kookvideo: Toblerone mousse maken

+SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchenNL


Print

Recept: Toblerone Mousse maken

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4.8 from 4 reviews

Liefhebbers van chocolade maken natuurlijk ook hun eigen chocolade mousse met toblerone! De repen komen steevast mee naar huis na een vliegreis en ik maakte een kookvideo met toblerone mousse!

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 3 hours
  • Yield: 68 personen 1x
  • Category: Dessert

Ingredients

Scale
  • 500 ml slagroom,
  • 360 gram toblerone,
  • 4 eieren, gesplitst,
  • snufje zout,
  • 80 gram suiker,
  • klein handje amandelen.

Instructions

  1. Klop als eerste de slagroom lobbig. Schep 4 flinke eetlepels opgeklopte slagroom uit de kom in een separaat bakje. Dek de kommen af en zet in de koelkast.
  2. Hou 2 blokken (totaal 60 gram) van de Toblerone apart. Smelt de overige 300 gram au-bain-marie. Probeer tijdens het smelten niet teveel te roeren. Haal van de warmtebron af, roer dan pas goed glad en zet even apart om iets af te koelen.
  3. Stop de eiwitten in de keukenmixer. Voeg de helft van de suiker toe en mix op hoge snelheid gedurende 4-5 minuten. De eiwitten zullen witte, stijve pieken gaan vormen.
  4. Ondertussen klop je in een separate kom de eidooiers los met de overige helft van de suiker en een snufje zout. Dit kan gewoon met de hand. Roer de gesmolten Toblerone chocolade in delen en voorzichtig bij het eidooier mengsel. Let op: de gesmolten Toblerone moet echt al een beetje afgekoeld zijn, omdat anders de eidooiers kunnen gaan stollen.
  5. Spatel de rest van de slagroom door het chocolademengsel.
  6. Tot slot spatel je de stijfgeklopte eiwitten snel en lekker luchtig door het chocolademengsel. Niet teveel kloppen, want dan verliest het zijn luchtigheid.
  7. Schenk de Toblerone mousse in glazen postjes of kommetjes en dek af met folie. Laat daarna minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
  8. Lepel de overgebleven opgeklopte slagroom over de toblerone mousse. Hak de overgebleven 60 gram Toblerone grof evenals de amandelen. Garneer de Toblerone mousse met de chocolade en amandelen.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Knoflookcurry met bonenrijst

Kun je wel even een oppepper voor je weerstand gebruiken? Maak dan deze tropische Sri Lankaanse…

4 uur ago

30x Vegan Recepten

Het is vandaag World Vegan Day en dat wilde ik niet zomaar voorbij laten gaan.…

2 dagen ago

10x Halloween Taart en Cupcakes

Wie jarig is trakteert, dus heb ik maar liefst 10 recepten voor Halloween taart en…

3 dagen ago

Halloween Pizza met skelet schedels

Wist je dat witte champignons uitermate geschikt zijn om eetbare 'skelet schedels' van te maken?…

3 dagen ago

Zelf Dukkah Maken

Als er een krokante topping is die je hier steevast in de voorraadkast tegenkomt, dan…

6 dagen ago

Geroosterde Wortels met Yoghurt en Dukkah

Het is weer een Meatless Monday en ik heb me toch een heerlijk vegetarisch recept…

1 week ago