Het is je wellicht al opgevallen dat er langs de Croeselaan al geruime tijd werkzaamheden zijn. Het stationsgebied is natuurlijk al helemaal op de schop gegaan en aan de Croeselaan wordt ook druk gewerkt. Naast de grote ‘verrekijker’ van de Rabobank vind je dan ook Utrechts’ eerste circulair restaurant met Urban Farm, namelijk The Green House.

Concept Restaurant the Green House

Het pavilioen is voor slechts 15 jaar beschikbaar (ivm de grote bouwplannen hier van de gemeente). Dus The Green House is dan ook een prachtig concept om in die tussentijd een mooie reuring, groen en gezelligheid te brengen, tussen als dat glas, beton en staal. Door het tijdelijke karakter is slim nagedacht over materiaal gebruik en hergebruik in de toekomst. Dat vind ik al mooi.

Urban Farm The Green House

In Amsterdam kwamen wij als eerste een circulair restaurant tegen, grappig genoeg naast de ABN Amro (die grote banken lokken het blijkbaar uit om een groene en duurzaam initiatief tegenover zich te krijgen). Maar wat de Utrechtse nieuwkomer zo bijzonder maakt is tevens de Urban Farm in The Green House restaurant.

Zelf kweken en telen vs lokaal ondernemen

Op de 1e verdieping van The Green House vind je namelijk een inpandig tuinkas, boordenvol kruiden en bladgroente. Naast het restaurant vind je zelfs een eigen groentetuin. Verser dan dit ga je het niet krijgen in Utrecht. Zie mijn weekvlog #15 voor een korte impressie. The Green House maakt gebruik van een houtoven voor de meeste gerechten, gebruikt regenwater voor het bewateren van de ingrediënten. En aanvullende groenten, vlees, vis en gevogelte kom bij lokale ondernemers uit de buurt vandaan.

80% groente en 20% vlees, gevogelte of vis

Hier wordt gekookt volgens een 80\20 principe: Je gerechten bestaan voor 80% uit groenten en kruiden uit de ‘Urban Farm van The Green House restaurant, of van lokale telers. En 20% van je menu kan dan bestaan uit vlees , gevogelte of vis. En dan kan je er van op aan dat deze uit de buurt komen of dat de vis dus enkel uit bijvangst bestaan. En als je dat weet smaakt je maaltijd al meteen een stuk prettiger.


Dit eet je bij The Green House

Broodkussentjes uit de houtoven, met kruidensalsa uit de vijzel.

Een echte Garden Salad om lekker te delen met zijn allen. Maar hier had voor ons wel een lekkere dressing bij gemogen hoor.

Salade van geroosterde bieten. Deze was mijn favoriet van de avond!

Een pizzetta uit de houtoven, met gepofte groenten en bladgroen. Een heerlijke vegetarische pizza met bijzondere pizzabodem!

Bijvangst vis en garnalen.

Witte asperges met zeekraal, gepofte aardappel en een gekookt ei.

Aardappelsalade met gepofte uien op de achtergrond.

Heck Rund van de Utrechtse Heuvelrug. Een stukje ‘werkvlees’ wat je misschien niet zo snel zou bestellen. Maar heerlijk was het zeker!

En bij gebrek aan een koelkast (want energiezuinig restaurant), werd dit frambozenijs gemaakt met stikstof. Ohw Yessss.


Cijfers:    Prijs: €    Eten: 7.0      Service: 6.0      Decor: 8.0     Totaal:  7.0


The Green House Restaurant
Croeselaan 16
3521 CA Utrecht

The Netherlands
https://thegreenhouserestaurant.nl


Voor deze review was ik uitgenodigd door The Green House maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

3 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

4 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

5 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

6 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

1 week ago