Voor vandaag staat er een tropische Meatless Monday op het menu, namelijk een gerecht van homemade roti met tomaat, kaas en ei. Jawel: geïnspireerd door mijn reis door Sri Lanka. Soms kan het samenvoegen van heel eenvoudige ingrediënten met elkaar een feestje op het bord worden!
Ben je wel eens in Sri Lanka geweest? Dan herken je dit gerecht vast! Koththu roti, ofwel roti met groenten en/of vlees, is typisch streetfood dat ik tijdens een reis door Sri Lanka tegenkwam. En juist de eetstalletjes aan de kant van de weg, die er het slechtst uitzagen (!), maakten dit gerecht als de beste. Als je eens op het internet rondkijkt kom je erachter dat het heel lastig is om deze roti met tomaat, kaas en ei appetijtelijk op een bord te leggen of te fotograferen. Maar dat maakt niet uit, want het is zo lekker!
Ik zit bomvol variatietips voor dit gerecht! Nummer 1: koththu roti kun je vegetarisch maken zoals dit recept. Maar als je wilt, kun je ook kip, biefstuk of vis toevoegen. Tip nummer 2: ik heb Sri Lankaanse currykruiden meegenomen en dat heeft niet iedereen in z’n keukenkastje liggen. Je kunt als alternatief een (groente)bouillonblokje verkruimelen en gebruiken. En de laatste tip: ik zit ‘opeens’ in het soort vibe dat ik alles zelf wil maken, waaronder deze roti met tomaat, kaas en ei. Zit jij nu niet in zo’n vibe;), dan kun je ook kant-en-klare roti kopen bij een toko of bijvoorbeeld tortilla wraps gebruiken. Dan kun je stap 1 t/m 4 van de onderstaande instructie overslaan en 45 minuten van de bereidingstijd aftrekken!
PrintEet smakelijk!
Liefs, Nanda
Bewaartip: de roti’s met tomaat, kaas en ei zijn ook heel lekker om te beleggen zoals een boterham voor de lunch. Of te vullen en op te rollen net als een wrap. Heb je dan ook de tijd genomen om ze zelf te maken: maak er dan vooral wat extra van en geniet er de dagen erna ook nog van:)
Jullie weten dat ik al jaren dol ben op havermout ontbijtjes! Momenteel is er een…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Het najaar is natuurlijk het seizoen van de peer en dan gaan wij thuis maar…
Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze vegetarische, groene spliterwten burgers met blauwe kaas.…
Dit recept is al jarenlang een persoonlijke favoriet voor gehaktballetjes maken. Het recept is in…
In de schappen kun je vandaag de dag prima pindasauzen vinden, die je vaak in…