Travel

Rondreis West USA – dag 2: Phoenix

Welkom bij dag 2 van onze rondreis door de States. Bij het ontwaken in Palm Springs merk ik meteen dat het al behoorlijk warm is. We worden wat later wakken als gepland, maar dat mag ook wel als je twee dagen niet hebt geslapen.

We besluiten om een trip door Joshua Tree National Park vandaag over te slaan, en in een rechte lijn naar Phoenix in Arizona te rijden. Puur omdat wij daar om 6 uur gereserveerd hebben bij een van mijn bucket-list restaurants in Phoenix.

Feeling hot, hot, hot

Vergis je niet, in Palm Springs is het warm! Je kunt hier gerust lekker naar het strand gaan, als je tijd hebt natuurlijk, of je vergapen aan de vele rijen met palmbomen in dit stadje, die je zo dikwijls in films terugziet.

De ‘Diamond Lane’ spitsstrook

Gelukkig is rondreizen in de VS een peulenschil. Via de grote Interstates (snelwegen) leg je makkelijk kilometers (of liever gezegd miles) af, en de brede rijbanen zijn een rijgenot. Alleen rondom de grote steden wil het vaak wat drukker worden, maar maak dan zoveel mogelijk gebruik van de ‘Diamond Lane‘ als deze er is, dat is een soort spitsstrook waar je enkel gebruik van mag maken als je met 2 of meer personen in de auto zit. Je herkent hem aan oa. borden met een ‘ruitje’ er op.

Een rechte lijn van Palm Springs naar Phoenix

Gelukkig is de weg van Palm Springs naar Phoenix letterlijk 1 rechte lijn. Volg gewoon de I10 en je bent er met een paar uurtjes rijden. Onderweg zul je de temperaturen voelen oplopen, ondanks de airco, dus drink voldoende en leg regelmatig een tussenstop af. Het is maar goed dat die kofferbak vol flessen water ligt. Het landschap van Palm Springs naar Phoenix zul je langzaam zien veranderen van zandbanken en palmbomen, naar groene heides en cactussen. Een prachtige overgang!

Dineren bij Elements Restaurant (Sanctuary Camelback Mountain)

Eenmaal aangekomen in Phoenix wordt het tijd om in te checken, even snel douchen en omkleden, en we rijden meteen door naar Camelback Mountain. Hier vind je namelijk het luxe resort: Sanctuary on Camelback, en hun fantastische restaurant: Elements. Ik had hier al eerder over geschreven want het staat op deze lijst van restaurants met spectaculair uitzicht. Dit restaurant bied een fantastisch uitzicht op de bergen er om heen, en je kunt hier een prachtige zonsondergang bewonderen. Nu ben ik natuurlijk het meest geïnteresseerd in het eten, en ik kan je zeggen: Het is mijn heel goed bevallen!

Dit was alweer dag twee, vanaf morgen gaan wij een Nationale Parken route afleggen. Tot de volgende update!

p.s. vandaag hebben wij 295 miles afgelegd (ca. 475 KM)

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 weken ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

3 weken ago