Het weekend draait bij ons thuis veelal om de familie en lekker samen eten. Hoe leuk is het dat Roberto’s Restaurant in Hilton Amsterdam dan juist een Italiaanse zondagslunch serveert aan zijn gasten. Gaan jullie even mee proeven?

Roberto’s in Hilton Amsterdam

Ik vind het ontzettend goed dat hotels goede restaurants in huis hebben. In het buitenland vind je hier vaak de parels van een stad en in een aantal grote Nederlandse steden komt dit gelukkig ook steeds vaker voor. Denk aan The Millen, Roots, The Park en dus ook Roberto’s Restaurant in het Hilton hotel in Amsterdam. Samen met Jadis van the Lemon Kitchen was ik uitgenodigd voor een traditionele Italiaanse zondagslunch en dat was goed vertoeven.

Traditionele zondagslunch

Op zondag mag alles op een rustig tempo, vooral relaxed, maar wel gezellig en spontaan. En dat is precies wat je bij Roberto’s krijgt. Een laagdrempelig meegangen lunch, met klassiekers op het bord, zonder al teveel poespas. Het interieur is ook nog eens klassiek, beetje jaren 50/60 met wit tafellinnen en zorgt voor een mooie rustige setting en sfeer.

Onze Italiaanse gastvrouw verteld ons over haar Italiaanse familielunches op zondag in Italie en hoe leuk ze het vind om dat ze dit bij Roberto’s ziet terugkomen. Niets moet, alles mag en bovenal gewoon lekker genieten van eten en het gezelschap. Chef Kok Franz Conde staat hier al jarenlang Roberto’s aan het hoofd in de keuken. Deze leuke man kwam ik ook al tegen tijdens de jackfruit taste tour en het Smaak van Italie evenement afgelopen voorjaar. Hij straalt een en al liefde uit voor lekker eten en dat proef je.


Dit is de zondagslunch bij Roberto’s

Antipasti

Een selectie van koude gerechten, zoals vleeswaren, mozzarella kaas en salade. Voor de liefhebber zelf een gebakken coquille.

Primi

In Italie eet je de ‘carbs’ voorafgaande de hoofdmaaltijd. We konden niet kiezen uit pasta of risotto als primi, dus namen het beiden. En dat kan/mag gewoon 🙂

Secondi

Als hoofdgerecht had ik de gebraden kip met aardappels uit de oven. Met daarbij een venkelsalade. De kip was mals en gleed simpelweg van het bot af. Echt een soort homecooked meal die ik vroeger bij oma of tantes at.

Mijn tafelgenote kreeg een hele gebakken vis die boterzacht was. Erg leuk detail was het zakje met citroen, dat voorkwam dat de pitten tussen het eten kwam te liggen na het uitknijpen. Dit verwacht je ook zo lekker simpel en vers geserveerd te krijgen als je op een terras aan de Middelandse zee zit. Nostalgische gevoelens aan alle kanten dus!

Dolci

Ook hier konden we weer niet kiezen. Dus het werd een Italiaanse kaasplank met honing, noten en diverse crackers. Met daarnaast een bord met doordrenkte cakejes en sgropino. Wie heeft er ooit een uur over gedaan om zijn toetjes op te eten? Wij dus.

Na afloop natuurlijk nog even een espresso en zoete krokantjes erbij om de zondagmiddag mee af te sluiten. Tegen het einde van de lunch blijkt dat we ruim 3 uur hebben getafeld en de buikjes zijn mooi gevuld. Ik kan me geen betere manier voorstellen om je zondagmiddag door te brengen. En dan blijkt dat het parkeren tijdens deze lunch ook nog gratis is. Groetjes, Betty

Het ‘Tutti a Tavola’ menu wordt elke zondag geserveerd tussen 13:00 – 16:00 uur en je kunt zelf het aantal gangen bepalen. Prijs 3-gangen menu is € 35,- Kinderen tot 6 jaar eten gratis mee.


Roberto's Restaurant
@ Hilton Hotel Amsterdam
Apollolaan 138
1077 BG Amsterdam
T: 020-7106 025
https://robertosrestaurant.nl


Voor deze review was ik uitgenodigd door the Roberto’s Restaurant, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago