Deze dame werd onlangs uitgenodigd om een kijkje te komen nemen in het voormalige Polmans Huis in Utrecht. Het 17e eeuwse pand, gelegen tussen het Janskerkhof en de Domtoren, is 4 jaar lang verbouwd en huisvest nu een prachtig en volledig uitgedacht concept in hartje stad. Met de komst van Restaurant Hemel & Aarde en het daarboven gelegen The NOX hotel is mijn stadsjie mogelijkerwijs nog mooier geworden dan het al was!
Het nieuwe restaurant van Vito Reekers (voormalig Chef de Cuisine van Karel V) is vorige week geopend. De seizoenen staan bij Restaurant Hemel & Aarde centraal. Niet alleen op het bord, maar ook in het kleurenpalet van het interieur en de beplanting, tot en met de kleding van het personeel. Zo ervaar je hier straks elk jaargetijde een nieuwe beleving. Bij binnenkomst loop je eerst langs de bar, die tevens de gasten een blik in de grote open keuken geeft. Je kunt in de bar ook plaatsnemen voor het diner. Maar de grote blikvanger is natuurlijk de prachtige grote eetzaal met grote raampartijen en torenhoog plafond, die dankzij interieurontwerper Paul Linse een prachtige combinatie van klassiek en modern is geworden. Je raakt hier simpelweg niet uitgekeken in een avond.
“Onder invloed van de zon, maan en sterren heeft de aarde ons iedere dag iets anders te bieden en daar heb ik veel bewondering voor. In Hemel & Aarde wil ik die bewondering op mijn gasten overbrengen.”
Vito Reekers
Vito en zijn team stellen elke avond een chefs menu van 4 of 6 gangen samen. Daarnaast kun je ook nog a la carte gerechten bestellen, maar mijn advies is: laat je bij restaurant Hemel & Aarde compleet verrassen en onderdompelen!
In hetzelfde pand van Restaurant Hemel & Aarde is sinds vorige week ook The Nox Hotel geopend. Ook hier is qua design een prachtige brug geslagen en de twee lopen feilloos in elkaar over. Waar beneden in het restaurant de aarde en groentinten centraal staan, verlopen de kleuren van het hotel naar ‘midnight blue’ en staat de maan centraal. Er zijn maar liefst 23 designkamers waar ook weer een hele mooie mix tussen klassiek en modern gemaakt is. Dankzij de 4 jarige verbouwing heeft men het hotel duurzaam uitgevoerd. Denk aan isolatie en terugdringen van het gas verbruik. En tevens is de achtergevel van het pand voorzien van een verticale tuin, waardoor de Utrechtse binnenstad ook weer een beetje groener wordt!
Let op! Vanwege de corona maatregelen op dit moment is het enkel mogelijk om de keuken van Hemel & Aarde te ervaren middels een speciaal ‘Stars Align’ arrangement. Maar zet het restaurant en hotel hoe dan ook je lijstje om te bezoeken!
Speciaal voor de hotelgasten van The NOX kun je hier genieten van een bijzonder ontbijt! Geen ontbijtbuffet of iets dergelijks, maar een a la carte ontbijt. Tijdens de corona maatregelen van deze weken geniet je van het ontbijt( en diner) op de kamer. Maar als alles weer gewoon ‘open’ kan, neem je dus plaats in Restaurant Hemel & Aarde.
Amuse \ 1e Gang
Forel | Koolrabi | Kumquat | Tomasu sojasaus
2e Gang
Zeeuwse Koningsvis | Braam | Hibiscus | Zwarte bessen tak
3e Gang
Anjou duif | Aardpeer | Vin jaune | Zonnebloempit
4e Gang
‘Hemelse aarde’ | Chocolade | Tonkaboon | Mesjokke 66% onzelievevrouwebedstro
Vinden jullie deze concepten ook zo geweldig? Met restaurant Hemel & Aarde en het bovengelegen The Nox hotel breng je dag en nacht echt samen in een verhaal. Of liever gezegd een droom een van sprookje 🙂 Ik hoef je waarschijnlijk niet nog meer uit te leggen waarom beiden echt een aanwinst voor de stad Utrecht zijn. Dus ga het zien en nog belangrijker: ga het beleven!
Groetjes Betty
Restaurant Hemel & Aarde @ The NOX hotel Keistraat 8 3512 HV Utrecht The Netherlands https://www.hemel-aarde.nl https;//www.thenoxhotel.com Ontbijt: Maandag – zondag 07:00 – 10:00 uur Diner: Dinsdag – Zaterdag 17:00 – 22:00 uur Bar: Maandag – Zondag 17:00 – 0:00 uur)
Voor deze review waren wij uitgenodigd door Restaurant Hemel & Aarde, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…