Restaurants in Utrecht

Restaurant Hemel & Aarde + the NOX Hotel in Utrecht

Deze dame werd onlangs uitgenodigd om een kijkje te komen nemen in het voormalige Polmans Huis in Utrecht. Het 17e eeuwse pand, gelegen tussen het Janskerkhof en de Domtoren, is 4 jaar lang verbouwd en huisvest nu een prachtig en volledig uitgedacht concept in hartje stad. Met de komst van Restaurant Hemel & Aarde en het daarboven gelegen The NOX hotel is mijn stadsjie mogelijkerwijs nog mooier geworden dan het al was!

Restaurant Hemel & Aarde

Het nieuwe restaurant van Vito Reekers (voormalig Chef de Cuisine van Karel V) is vorige week geopend. De seizoenen staan bij Restaurant Hemel & Aarde centraal. Niet alleen op het bord, maar ook in het kleurenpalet van het interieur en de beplanting, tot en met de kleding van het personeel. Zo ervaar je hier straks elk jaargetijde een nieuwe beleving. Bij binnenkomst loop je eerst langs de bar, die tevens de gasten een blik in de grote open keuken geeft. Je kunt in de bar ook plaatsnemen voor het diner. Maar de grote blikvanger is natuurlijk de prachtige grote eetzaal met grote raampartijen en torenhoog plafond, die dankzij interieurontwerper Paul Linse een prachtige combinatie van klassiek en modern is geworden. Je raakt hier simpelweg niet uitgekeken in een avond.

“Onder invloed van de zon, maan en sterren heeft de aarde ons iedere dag iets anders te bieden en daar heb ik veel bewondering voor. In Hemel & Aarde wil ik die bewondering op mijn gasten overbrengen.”

Vito Reekers

Vito en zijn team stellen elke avond een chefs menu van 4 of 6 gangen samen. Daarnaast kun je ook nog a la carte gerechten bestellen, maar mijn advies is: laat je bij restaurant Hemel & Aarde compleet verrassen en onderdompelen!

the NOX hotel in Utrecht

In hetzelfde pand van Restaurant Hemel & Aarde is sinds vorige week ook The Nox Hotel geopend. Ook hier is qua design een prachtige brug geslagen en de twee lopen feilloos in elkaar over. Waar beneden in het restaurant de aarde en groentinten centraal staan, verlopen de kleuren van het hotel naar ‘midnight blue’ en staat de maan centraal. Er zijn maar liefst 23 designkamers waar ook weer een hele mooie mix tussen klassiek en modern gemaakt is. Dankzij de 4 jarige verbouwing heeft men het hotel duurzaam uitgevoerd. Denk aan isolatie en terugdringen van het gas verbruik. En tevens is de achtergevel van het pand voorzien van een verticale tuin, waardoor de Utrechtse binnenstad ook weer een beetje groener wordt!

Let op! Vanwege de corona maatregelen op dit moment is het enkel mogelijk om de keuken van Hemel & Aarde te ervaren middels een speciaal ‘Stars Align’ arrangement. Maar zet het restaurant en hotel hoe dan ook je lijstje om te bezoeken!


Dit eet je bij Hemel & Aarde:

Ontbijt

Speciaal voor de hotelgasten van The NOX kun je hier genieten van een bijzonder ontbijt! Geen ontbijtbuffet of iets dergelijks, maar een a la carte ontbijt. Tijdens de corona maatregelen van deze weken geniet je van het ontbijt( en diner) op de kamer. Maar als alles weer gewoon ‘open’ kan, neem je dus plaats in Restaurant Hemel & Aarde.


Diner (restaurant of bar – nu tijdelijk op de kamer)

Amuse \ 1e Gang

Forel | Koolrabi | Kumquat | Tomasu sojasaus


2e Gang

Zeeuwse Koningsvis | Braam | Hibiscus | Zwarte bessen tak


3e Gang

Anjou duif | Aardpeer | Vin jaune | Zonnebloempit


4e Gang

‘Hemelse aarde’ | Chocolade | Tonkaboon | Mesjokke 66% onzelievevrouwebedstro


Vinden jullie deze concepten ook zo geweldig? Met restaurant Hemel & Aarde en het bovengelegen The Nox hotel breng je dag en nacht echt samen in een verhaal. Of liever gezegd een droom een van sprookje 🙂 Ik hoef je waarschijnlijk niet nog meer uit te leggen waarom beiden echt een aanwinst voor de stad Utrecht zijn. Dus ga het zien en nog belangrijker: ga het beleven!

Groetjes Betty


Restaurant Hemel & Aarde @ The NOX hotel
Keistraat 8
3512 HV Utrecht
The Netherlands
https://www.hemel-aarde.nl
https;//www.thenoxhotel.com

Ontbijt: Maandag – zondag 07:00 – 10:00 uur
Diner:   Dinsdag – Zaterdag 17:00 – 22:00 uur
Bar:     Maandag – Zondag 17:00 – 0:00 uur)

Voor deze review waren wij uitgenodigd door Restaurant Hemel & Aarde, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

3 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

4 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

7 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

2 weken ago