Nagerechten

Pepernoten Tiramisu (zonder alcohol)

Het is alweer bijna Sinterklaas en dat vieren we natuurlijk met heel veel pepernoten en kruidnoten. En deze super eenvoudige pepernoten tiramisu is er zeker eentje om nu gauw te maken met een paar standaard ingredienten uit je koelkast.

Na de Pieten-discussie is het nu hoog tijd voor een volgende discussie: Kun je tiramisu maken zonder alcohol? Ja dat kan, dus de kids, de pappa’s en de mamma’s zullen heel blij worden met het volgende recept voor een alcoholvrije pepernoten tiramisu! Deze pepernoten, sorry kruidnoten moeten dat zijn, tiramisu kwam ik vorig jaar tegen op de blog van Brenda Kookt. En ik schreef hem meteen op mijn to-do lijstje voor dit jaar. Het is een super eenvoudig recept en zeker anders als de standaard tiramisu recepten, maar dat maakt hem juist zo leuk. De ingrediënten heb je waarschijnlijk al standaard in huis en dit recept hoeft ook niet op te stijven, dus ideaal voor een last minute dessert met kruidnoten!

Ik heb overigens het recept voor deze pepernoten tiramisu iets aangepast. Brenda gebruikt in haar recept uiteraard de welbekende koffielikeur, maar omdat ik een alcoholvrije variant maak, vervang ik deze enkel door honing. Daarmee verkrijg je namelijk dezelfde zoetkracht als van bijvoorbeeld Tia Maria, maar dan zonder alcohol. En het is succes verzekerd, zelfs voor eventuele zwangere dames aan tafel! Geef je toch liever de voorkeur aan een kidsproof tiramisu met mascarpone en slagroom? Maak dan deze tiramisu zonder alchol en ei! Check hier al onze tiramusu recepten van de website!


Print

Recept: Pepernoten Tiramisu (zonder alcohol)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Het is alweer bijna Sinterklaas en dat vieren we natuurlijk met heel veel pepernoten en kruidnoten. En deze super eenvoudige pepernoten tiramisu is er zeker eentje om nu gauw te maken met een paar standaard ingredienten uit je koelkast.

Ingredients

Scale

  • 120 ml versgezette espresso (dat is 23 kopjes)
  • 1 eetlepel honing,
  • 100 gram mascarpone,
  • 20 gram suiker,
  • 100 gram vanillevla,
  • 100 gram kwark,
  • 150 gram (kleine) pepernoten (eigenlijk kruidnoten dus).
  • stukje pure chocolade of cacao.

Extra:

  • koffiemachine,
  • handmixer,
  • garde,
  • rasp,
  • 4 glazen schaaltjes/glazen.

Instructions

  1. Zet verse espresso en meet af tot je 120 ml hebt. Roer hier direct de honing doorheen om op te lossen en zet apart om af te koelen.
  2. Klop vervolgens de  mascarpone en suiker door elkaar met de handmixer. De kaas zal dan zachter worden. Schep hier de kwark en vla bij en gebruik een garde om eventuele klontjes er uit te slaan. Roer net zo lang door tot je een egaal mengsel hebt. Zet eventueel in de koelkast tot verder gebruik.
  3. Zodra de koffie is afgekoeld dompel je hier een flinke hand kruidnoten in. Gebruik een (eetlepel) om deze er weer uit te halen en verdeel over de schaaltjes/glazen. Ga zo door tot je de helft van de pepernoten hebt gebruikt. Lepel vervolgens de helft van het mascarpone mengsel over de pepernoten. Dompel vervolgens de andere helft van de pepernoten in de koffie en verdeel over de mascarpone. Lepel hier vervolgens de andere helft van het mascarpone mengsel weer overheen.
  4. Laat de tiramisu  minimaal een uur opstijven in de koelkast. Vlak voor het opdienen bestrooi je de pepernoten tiramisu met wat geraspte/geschaafde chocolade, of bestuif met wat cacao. Garneer eventueel met nog wat extra pepernoten.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze easy pepernoten tiramisu wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Bet wat een superleuk recept! Echt een goed idee =D
    Doe je met dit recept ook mee aan die wedstrijd van Bolletje? Past echt goed erbij

  • Waarom noem je t pepernoten tiramisu als t kruidnoten betreft?? Komt raar over....zoiets als vla zeggen, maar yoghurt gebruiken :-)

  • Hey Betty, Wat een leuk recept. Ik wil het geen proberen maar heb geen espresso apparaat. Is hele sterke koffie ook een optie? Groetjes Renda

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

18 uur ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

3 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

4 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

5 dagen ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

1 week ago