Wie had dat gedacht? Het is eind juli, maar afgelopen week leek het wel november! Wat een regen! Dus het werd tijd voor wat ‘verwarmende’  gerechten in huize Betty.

Deze Indiase kip kerrie met linzen is heerlijk kruidig van smaak en eenvoudig te bereiden. Mits je een paar goede oosterse basis ingredienten in huis hebt.

Je kunt deze kip kerrie natuurlijk ook serveren met witte rijst, maar ik zit nou eenmaal in een fase waarbij ik meer peulvruchten probeer te eten. En toen bleek de combinatie met linzen eigenlijk ook heel lekker te zijn!

De kokosmelk remt een klein beetje de ‘pittigheid’ van de kip kerrie, maar probeer hem ook eens met een scheut yoghurt te maken. Dat is namelijk ook erg lekker en typisch Indiaas.

Recept voor Indiase kip kerrie met linzen:

(Hoofdgerecht voor 2-3 personen)

Ingrediënten:

  • 400 gram linzen (in blik),
  • 300 gram kipfilet,
  • 4 sjalotjes,
  • 2 teentjes knoflook,
  • 1 rode peper,
  • stukje verse gember (2 cm),
  • 1 eetlepel kerrie Madras kruiden,
  • 1 theelepel kurkuma,
  • 1 theelepel zout,
  • 1 tomaat,
  • 300 gram spinazie,
  • 200 ml kokosmelk,
  • klein handje verse koriander,
  • (kokos)olie.

Bereidingstijd:  10+ 30 minuten.

Bereidingswijze:

  1. GIet het blik linzen af in een bol zeef, en spoel daarna om. Zet apart om uit te lekken. Was vervolgens de kipfilet, verwijder de zenen en snijd de kipfilets in stukken.
  2. Pel de sjalotjes en knoflook en snijd deze zeer fijn. Snijd de steel van het pepertje, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees fijn. Schil de gember en rasp deze fijn. TIP:Mocht je een foodprocessor hebben, kun je ze ook alle vier samenvoegen en hierin fijn snijden. Dit mengsel is namelijk een ideale pasta om in te bakken en zorgt er ook voor dat je saus wat dikker wordt.
  3. Verhit een scheutje olie in een wok op hoog vuur. Bak hierin de sjalot-knoflook-peper-gember in aan, gedurende 1-2 minuten. Voeg de gesneden kipfilets toe en bak rondom aan tot ze gaar zijn. Roer de Kerrie Madras, kurkuma en zout los in een half kopje water. Giet dit bij de kip en breng aan de kook. Verlaag daarna het vuur en laat 5 minuten doorpruttelen.
  4. Ondertussen snijd de tomaat door en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees vervolgens in smalle partjes en leg deze tevens in de saus om mee te koken.
  5. Vervolgens voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Vervolgens leg je een flinke hand spinazie in de wok en laat deze een beetje slinken in de saus. Voeg dan pas de volgende hand spinazieblaadjes toe, todat je alles hebt verwerkt. Roer de saus goed door, breng desnoods nog op smaak met zout en peper (indien nodig).
  6. Als laatste schep je de linzen in de pan en laat deze een paar minuten mee verwarmen. Linzen uit blik zijn al zo goed als klaar en hoeven enkel een beetje opgewarmd te worden. Schep de Indiase Kip Kerrie in een diepbord en verdeel hier tot slot nog wat verse koriander over heen.

Eet smakelijk!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

6 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

7 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago