De maand is nog net niet voorbij, maar ik post alvast een fotodagboek! Volgende week gaat mijn vakantie namelijk beginnen en dan heb ik het maar vast gehad! Check hier het fotodagboek van afgelopen maand Juli.

Het is weer zomer

Althans, zo begon deze maand voor mij. Begin Juli liepen de temperaturen hoog op en dat moest gevierd worden. Ik klokte minder dagen achter de PC en besteed elk vrij uurtje aan bruin bakken in de achtertuin of lekker aan een strand. Utrechtenaren kunnen hun hart ophalen aan Strand Oog in Al, De Harrijnse Plas, Maarseveen en de Strijkviertel.

Zo ben ik hier letterlijk tot s’avonds laat met Lianne van Focus On Foodies aan het genieten op de Harrijnse Plas bij de Meern. En nu ik dit dagboek aan het uittypen ben, ben ik blij dat ik begin deze maand zo lekker genoten heb, want de zomer is nu inmiddels ver te te zoeken met al die regen. (Het lijkt wel herfst….brrrr)

Tour de France

Mijn stadsie stond deze maand ook helemaal op zijn kop, vanwege de ‘Grand Depart’ van de Tour de France. Dus ik startte de dag uiteraard met croissants, brie en Nutella. Zoals een echte Franse…  En daarna ging ik de bikkels in die snikhete zon aanmoedigen!

Zelf was er op de fiets geen doorkomen aan hoor, zo langs het parcours rijdend. Maar dat neemt niet weg dat het een waar spektakel was om mee te maken. En niet alleen omdat ik sinds lange tijd weer eens croissants mocht eten.

Ik wil een BBQ

Wij hebben thuis een mini-BBQ. Zo’n klein rond ding, net iets groter als een voetbal, maar groot genoeg voor 2 kipfilets of 2 karbonaadtjes. De afgelopen jaren houd ik steeds vaker de boot af om een BBQ aan te schaffen, want er is elke keer wel weer iets anders dat in huis dringend aangeschaft of gerepareerd moet worden. En .. alsof wij met zijn tweetjes nou echt een grote BBQ nodig hebben.

Neemt niet weg dat ik steeds vaker bij vrienden maar een beetje argeloos sta toe te kijken hoe zij de heerlijkste stukken vlees, hele kippen en pizza’s met getrancheerde stukjes vlees op de BBQ staan te bereiden. Waarop Dylan dan een stel puppy ogen trekt en mij influisterd: ” Ik wil ook een BBQ”.

Wat is dat toch met die mannen? Het leven is blijkbaar niet compleet zonder een groot grillmonster… En eenmaal achter zo’n ding komt het oergevoel weer naar boven, samen met de nood om je vrouw, kids en vrienden te voeden. Het zit in de genen… Het feit dat ze daarna een uur in de wind stinken van de rooklucht zal ik maar even in het midden laten…

Cocktail Party voor luie rakkers

Afgelopen maand ging ik tevens met vrienden aan de cocktails. Tja je moet wat, want je krijgt dorst met dat heerlijke weer en die BBQ dampen drogen de keel ook aardig uit.

Maar omdat wij allen veel te lui zijn en het gewoonweg te warm was om vermoeiende, cocktail-shakende armbewegingen te maken, testten wij de ready-made cocktails van Coppa Cocktails. Uiteraard is er ook een uitgebreide blogpost over deze cocktails online gekomen. Gemak dient de mens!

Opening Nespresso Boutique in Utrecht

En tot slot, ging afgelopen week een echte  Nespresso Boutique open in Utrecht. Je kunt hier uiteraard je koffiecups bestellen, een nieuwe koffie apparaat bekijken en overige Nespresso artikelen aanschaffen. Het is een ruime en luxe concept store geworden, met achterin een mooie ronde bar om (de nieuwste) koffie te komen proeven.

Terwijl de stad nog op 1 oor lag, stond ik  s’ochtends vroeg al trappelend voor de deur. Niemand minder als chef Rik Jansma van restaurant Basiliek* verzorgde namelijk een sterrenwaardig ontbijt en Nespresso zorgde uiteraard voor de koffie. Een prima manier om je ochtend te beginnen hoor. Het ontbijt menu voor deze opening bestond uit:

  1. Croissant, Nutella, gebrande hazelnoten met hazelnootpoeder + Nespresso Linizio Lungo,  (ik mag die Rik Jansma wel…)
  2. Hangop van geitenyoghurt, geraspte pure chocolade met kersen + Nespresso Bukeela ka Ethiopia Lungo,
  3. Oerbrood, rookkaas, gerookt spek met ei mayonaise + Nespresso Vivalto Lungo,
  4. Roggebrood met marmalade van sinaasappel + Nespresso Fortissio Lungo.

De Nespresso Boutique vind je aan de Oude Gracht nr. 145 in Utrecht. Het verkooppunt in de Bijenkorf is hiermee komen te vervallen.

 

Hoe was jullie JULI maand?  Was jij ook in Utrecht te vinden voor de Tour de France of heb je lekker voor de buis meegekeken? 

 

Tip:  Benieuwd naar mijn leven achter de schermen? Volg dan @bettyskitchennl op Instagram!

(bron header foto: Nespresso, Bron Strandfoto: Focus on Foodies Instagram)

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • haha, ik begrijp wat je bedoelt, maar geef Dylan gewoon een leuke BBQ!
    Wij hebben net een Weber aangeschaft, heeeeerrlijk.... Ik wilde er ook niet aan want wij hadden een elektrische die het prima deed, maar toen we in Portugal onze eigen houtskool BBQ bij ons huis hadden, toen merkte ik weer zo goed dat de smaak nooit te evenaren is wanneer je heerlijke stukken vlees legt op een houtskool BBQ...
    Gewoon doen, Betina ;-)

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

6 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago