Categories: Overige

Vers van de Pers #2

En dan nu tijd voor de lekkere trek! De afgelopen weken kwam ik weer allemaal leuke nieuwe hapjes en snackjes tegen. Dus deze moet ik uiteraard ook weer even met jullie delen!

Gedroogde cranberry ‘Craisins’

Iedereen kent wel de sultana’s of rozijntjes in een doosje. Kinderen zijn er immers dol op! Maar wist je dat gedroogde cranberry ook net zo’n heerlijke en verantwoorde snack is?  Vorig jaar vloog ik al naar Londen om kennis te maken met de producten van Ocean Spray, en ben sindsdien groot fan van de cranberry. De ‘Craisins’ zijn er in maar liefst 3 varianten: originele gedroogde cranberry, gedroogde cranberry met bessensap en gedroogde cranberry met granaatappelsap. Heerlijk voor in een smoothie, over je muesli of voor door de yoghurt. Maar ook een lekkere bite voor in een salade of gewoon om te snacken, rechtstreeks uit het vuistje. De toepassingen van gedroogde cranberry zijn eindeloos en cranberry’s zijn ook nog eens heel gezond voor je!

De Craisins van Ocean Spreay zijn vanaf heden te vinden bij de grote supermarkten. Een zakje van 150 gram kost € 2.29 . Ga voor meer informatie naar de Facebook pagina van Ocean Spray.

 

Quinoa Sushi & Gerstsalade on the go

Bij de Appie zie je steeds meer goede dingen in het assortiment komen. Zo ben ik nu al meteen fan van deze twee nieuwe gezonde meeneem-maaltijden van de AH To Go!

Quinoa Sushi set bestaande uit:

  • 2x Quinoa rijstrol met een vulling van avocado, surimi en een coating van zeewierparels,
  • 2x Quinoa rijstrol met een vulling van zalm en komkommer,
  • 2x Rijstrolletje met daarin garnalenmousse en een coating van quinoa,
  • 2x Rijstrolletje met een vulling van omelet, avocado en een coating van quinoa,
  • wasabi, sojasaus en chopsticks.

Gerstsalade met knapperige groente

  • Deze nieuwe salade heeft een oosters tintje, en is lekker fris en knapperig van smaak. De salade is een combinatie van gerst, sojabonen en diverse groene groente zoals spitskool, rettich, komkommer, paksoi, gele komkommer en koriander.
  • Uiteraard wordt deze geleverd met een cupje oosterse dressing.

De Quinoa sushi  kost € 4.99  en de Gerstsalade kost € 3,- , beiden enkel verkrijgbaar bij de AH To Go. 

 

 

Rawlicious Boerenkool Chips

In de winter zitten we massaal aan de boerenkool stampotten, maar deze supergroente heeft nog veel meer in zijn mars! Wist je dat boerenkool meer calcium bevat dan melk? Goed voor stevige botten dus! Rauwe boerenkool doet het dan ook prima als extra vitaminenshot in een smoothie. En daarnaast heb je boerenkool chips  als lekker en verantwoord tussendoortje! In Amerika is deze snack al mega populair, en  sinds kort kun je deze ook gewoon in de Nederlandse supermarkt krijgen. De RawLicious Boerenkool Chips worden op smaak gebracht met verse biologische ingrediënten en komen in drie variaties:

  • Double Pepper – Dit is de meest standaard chips smaak: boerenkool chips met paprika.
  • Indian Spice -Deze boerenkool chips zijn op smaak gebracht met typische Indiase kruiden en specerijen.
  • Thai Chilli – een pittige variant met zoet fruit. Een echte zoet-zure-saus combinatie.

Let op! De chips wordt gedroogd (niet gefrituurd dus!) in een soort cashewnoten beslag en zijn daardoor niet geschikt voor mensen met een notenallergie. Ze zijn daardoor wel glutenvrij!

De RawLicious Boerenkool Chips zijn vanaf 26 januari 2015 verkrijgbaar bij de Albert Heijn of online via Albert.nl . Een zak van 40 gram kost € 3.49  Ga voor meer informatie naar www.boerenkoolchips.com

 

 

Ajvar van Marissa’s Choice

Dit is een heilig goedje uit het voormalige Joegoslavie. We zijn er verslaafd aan en kunnen niet zonder. We smeren het bijna overal op, en dikwijls gaat er lepel van door de soep, saus of stoofschotel. Ik heb het over Ayvar! De een maakt Ayvar zelf, en dan het liefst naar familierrecept, en de ander koopt het simpelweg in een potje. Marissa kwam de Ayvar op het spoor tijdens haar reizen door Macedonie en verkoopt deze delicatesse op diverse streekmarkten, o.a. in Utrecht. Het lekkere aan deze specefieke Ayvar uit een potje, zijn toch wel de ‘chunky‘  stukken paprika.

Deze paprika-aubergine puree komt in twee varianten:  Traditionele Ayvar en Lutenica, een pittige variant). Houd de facebookpagina van Marissa’s Choice in de gaten om te kijken op welke (streek)markt je deze potten Ayvar kunt kopen/bestellen .

 

Chick-Ins van Mora

Mora deed recentelijk onderzoek naar het borrelgedrag van ons Nederlanders. Zeven op de tien Nederlanders borrelt namelijk minimaal eens per maand. En we borrellen het liefst thuis op de bank.  En ook al dipt 70% van de ondervraagden zijn snacks graag in een saus, gruwelen we tegelijkertijd van het dipgedrag van anderen en een verslonsd dipbakje (dus voor een tweede keer op tafel met stukjes van de vorige ronde er nog in…).  Dus lanceert Mora de Chick-ins:  krokante kip-hapjes met een verrassende vulling!

De drie smaakvarianten zijn: sate, sweet chili en mozzarella-basilicum. Bijzondere combinaties dus, maar die bovendien een dipsaus overbodig maken. Enne..  deze snacks zijn ook geschikt voor in de AirFryer!

De Mora Chick-Ins zijn vanaf heden te vinden in het vriesvak van alle grote supermarkten. Ik weet alleen nog niet wat de prijs is? Ga voor meer informatie naar de website van Mora.

 

Zo, dit was weer een portie culinaire inspiratie. Mocht je een van de producten (inmiddels) zelf aangeschaft of uitgeprobeerd hebben, laat je ons dan even weten wat je er van vind?

Dit artikel bevat producten of goederen die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

7 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago