How-to en tutorials

How-to: Pompoen snijden, schillen en roosteren

Vandaag deel ik even een handig filmpje met jullie. Namelijk een How-To voor Pompoen snijden, schillen en roosteren. Erg handig voor het bereiden van je pompoen recepten dit najaar, want zelf pompoen roosteren en dus pompoenpuree maken is zeer eenvoudig.

Hoe kun je het beste pompoen snijden, schillen en roosteren?

Ik krijg dikwijls de vraag over hoe je het beste pompoen kunt snijden en schillen. Het kan nogal een werkje zijn, maar eenmaal geroosterd in de oven en afgekoeld, kun je de pompoen lang bewaren in de koelkast of zelfs invriezen. In onderstaande video laat ik je 3 vliegensvlugge manieren zien voor pompoen snijden, schillen en roosteren in de oven.

Kookvideo DIY: Pompoen roosteren

Recepten met geroosterde pompoen

En als je eenmaal klaar bent met pompoen snijden, schillen en roosteren in de oven, dan ga je er natuurlijk mee aan de slag om heerlijke recepten met pompoen te maken. Ik verzamelde maar liefst 15 x recepten met (geroosterde) pompoen voor jullie. Zodat je elk moment van de dag kunt genieten van pompoenen.

Hoeveel pompoenpuree kan ik maken?

Goed om te weten: ik gebruikte natuurlijk de oranje Hokkaido bol pompoen voor mijn pompoen snijden, schillen en roosteren demonstratie, maar je kunt bijvoorbeeld ook een flespompoen of andere pompoensoorten gebruiken en roosteren in de oven. Met 1 grote oranje bol pompoen (van ca 1 – 1.5 kilo) maak je totaal 2 cups pompoenpuree. Handig als je een Amerikaans recept wilt uitproberen. Daarnaast staat elke cup staat gelijk aan ca 200 – 250 gr pompoenpuree. Enne.. gooi de pompoen pitten niet weg hoor! Daar maak je een heerlijke gezonde pompoenpitten snack van!

Groetjes,
Betty


Vind je dit een leuke How-to video?

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Hoi Betty, ik rooster mijn pompoen in schijven. Na ongeveer 3 kwartier (kan soms korter) is alles lekker zacht en gaat het in de soep, mét schil en al! Geen gepriegel en geklieder dus! Groet NicoletN

  • Hallo
    IK laat mijn pompoen in zijn geheel enigszins zacht worden in de oven. Snijd hem dan gemakkelijk door en begin met lepelen. Eerst de draden en de pitten en als die verwijderd zijn lepel ik de rest van de inhoud van de schil af.
    Is zo gebeurd en dan maak ik van de pompoen een pittige soep.
    Succes!

  • Hoi Betty, fijn om bij je recepten ook je stem te horen en je gezicht te zien. Ik ging eigenlijk kijken omdat ik niet wist op welke hoogte ik de bakplaat moest zetten in de oven. Dus dat was mooi meegenomen. Ik lees je recepten vaker en altijd goede informatie. Dankjewel.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

3 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

4 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

5 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

6 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

7 dagen ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

1 week ago