Pizza is mijn all-time guilty pleasure en komt daarom ook geregeld voorbij op deze site. Dus werd het tijd om de standaard pizza in een nieuw jasje te kneden.  Deze pizza rolls met ham en kaas zijn een heerlijk alternatief en je eet ze gewoon zo uit de hand! Ideaal voor een feestje, borrel en zo snel op tafel dat je ze zelfs op een gewone doordeweekse dag kunt maken. 

Kant-en-klaar pizza deeg

Hoewel ik altijd voorstander was van lekker zelf pizzabodems maken, gaat hier toch nogal wat tijd inzitten. Ik moet toegeven dat sinds de baby er is, ik ook wat vaker uitwijk naar kant-en-klaar pizza deeg. Alleen even een kwestie van afrollen, insmeren en beleggen met lekkere toppings. Zo staan er doordeweeks bijvoorbeeld lekker snel pizza rolls op het menu.

Pizza rolls maken in de oven

Ben je eens op zoek naar een heerlijk variatie pizza recept? Ga dan eens zeker pizza rolls maken in de oven! Het is zo makkelijk, dat zelfs de allerkleinsten dit samen met papa en mama kunnen doen. En je kunt ze natuurlijk naar hartelust beleggen met jouw favoriete toppings. Vandaag een standaard versie pizza rolls met ham en kaas, bestreken met een heerlijke kruidenboter. Ideaal voor een lange zomeravond, of borrel, want je eet ze gewoonweg uit de hand. Met deze pizza rolls ga jij vrienden maken, geloof me!


Print

Recept: Pizza Rolls met Ham en Kaas

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Maak eens pizza rolls in de oven. Deze opgerolde pizza maak je met Goudse kaas, ham en tomatenpuree.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 minutes
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 2-4 personen
  • Category: Pizza
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

  • 1 rol kant-en-klaar pizzadeeg (ca. 400 gram),
  • 1 klein blikje tomatenpuree (ca. 70 gram),
  • 8 grote plakken kaas (ca. 250 gram),
  • 12 plakken ham (ca. 200 gram)
  • 50 gram roomboter,
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst,
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden,
  • olijfolie.

Extra:

  • oven,
  • ovenschaal,
  • steelpannetje,
  • bakkwast.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden (200 hete lucht). Kwast de ovenschaal in met een beetje olijfolie en zet apart.
  2. Rol de lap kant-en-klaar pizzadeeg uit en bestrijk de bovenkant met de tomatenpuree.
  3. Verdeel hier de plakken kaas en ham overheen en rol het pizzadeeg losjes op. Snijd voorzichting met een groot mes 8 dikke plakken van de rol en leg deze op zijn kant in de ovenschaal. Trek met je vingers het deeg een beetje los, zodat je echt mooie grote pizza rolls overhoudt.
  4. Smelt de boter in het steelpannetje, voeg de knoflook en Italiaanse kruiden toe, roer even goed door en draai het vuur uit. Kwast vervolgens de bovenkant van de pizza rolls royaal in met de kruidenboter en schuif direct de ovenschaal in de oven. Bak af gedurende 15-18 minuten.
  5. Serveer de pizza rolls met ham en kaas direct en bestrooi eventueel met een paar blaadjes verse basilicum.

Eet smakelijk!,

Groetjes, Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

FRANKRIJK Weekmenu

We zijn alweer beland bij een van de laatste landen weekmenu van deze zomervakantie. Verblijf…

17 uur ago

Stokbrood met chocolade (Le Goûter)

Vandaag een simpele snack recept waar mijn kinderen dol op zijn! Het bestaat uit slechts…

4 dagen ago

10x Recepten met ‘Hot Sauce’

Dit weekend lopen de temperaturen hoog op! Maar hou jij wel van lekker warm en…

6 dagen ago

THAILAND weekmenu

Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Dan neem ik je elke week mee…

1 week ago

10 x IJskoffie en Koffiecocktails recepten

Kun je deze zomer wel wat verkoeling gebruiken? Of ben je gewoonweg een enorme liefhebber…

2 weken ago

Koken met de Airfryer: écht gezonder of vooral handig?

De airfryer: dat kekke keukenapparaat dat belooft alles krokant én gezond te maken. Geen geknoei…

2 weken ago