Pasta Recepten

Pasta met gehakt, champignons en wokgroente

De Italiaanse keuken blijft mijn favoriet! En dan met name de pasta recepten. Vandaag zetten we dan ook een super eenvoudige pasta met gehakt, champignons en wokgroente op het menu.

Pasta met gehakt saus

Een heerlijk pastagerecht met dikke tomatensaus, boordevol gehakt en groente. En werkelijk waar zo simpel en eenvoudig te maken, dat je geen excuus meer hebt om vanavond niet de keuken in te gaan.

Pasta gerecht in 20 minuten op tafel

De Italiaanse keuken is altijd al mijn grote favoriet geweest. Waarom? Omdat je met weinig ingrediënten echt een feestmaal op tafel kunt zetten. Of het nu gaat om pizza’s of een simpel pastagerecht. En de meeste pastagerechten zijn nog binnen 20 minuten te bereiden. Ideaal voor de drukke doordeweekse dag!  En deze simpele pasta met gehakt, champignons en wokgroente is een allemans favoriet!


Print

Recept: Pasta met gehakt, champignons en wokgroente

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Pasta
  • Cuisine: Italiaanse Keuken

Ingredients

Scale
  • 350 gram rigatoni,
  • 350 gram (runder)gehakt,
  • 2 teentjes knoflook,
  • 250 gram champignons,
  • 400 gram Italiaanse gesneden wokgroente (kant-en-klaar in zak),
  • 1 blik gepelde tomaten, in blokjes,
  • 1 klein blikje tomatenpuree,
  • Peper,
  • Zout,
  • 1 eetlepel fijngehakte basilicum blaadjes,
  • 3 eetlepels olijfolie.

Instructions

  • Breng als eerste een grote pan met water aan de kook. Voeg een beetje zout toe, en kook hierin de pasta volgens gebruiksaanwijzing.
  • Pel de knoflook en pers deze uit. Boen vervolgens de champignons schoon en snijd in plakken.
  • Verhit de olijfolie in een grote pan (met anti-aanbaklaag), voeg het vlees en knoflook toe en bak rul in 3 minuten. Voeg vervolgens de wokgroente en plakjes champignons toe en roerbak deze mee gedurende een paar minuten.
  • Voeg de tomatenblokjes toe, vul het blik voor de helft met water en voeg dit ook toe. Tot slot enkel nog de tomatenpuree toevoegen. Roer het geheel goed door en breng aan de kook. Verlaag hierna het vuur naar middelhoog en laat de saus gedurende 10 minuten doorkoken. Breng op smaak met zout, peper en de basilicumblaadjes.
  • Check ondertussen of de pasta beetgaar is. Giet deze dan af en stop terug in de pan. Giet de saus hier overheen en roer goed door. Serveer de pasta met gehakt, champignons en wokgroente direct.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Lekker en super simpel. Daar houd ik van hahah! De keuken in en er snel met iets lekkers weer uit.

    Liefs,

    Kim

Recent Posts

Gevulde Appels uit de oven

Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…

2 dagen ago

Sinterklaas Sate van kiphaasjes

De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…

3 dagen ago

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

5 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

6 dagen ago

Indonesische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

1 week ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago