Persoonlijk

Eetdagboek van Betty – week 9

Een weekje later als gepland, maar er staat weer een nieuw eetdagboek online. Vorige week kwam het er gewoon echt niet van om het dagboek bij te houden, en aan het einde van de week wist ik niet meer exact wat ik had gegeten. Maar deze week heb ik alles weer netje bijgehouden en kan ik jullie vertellen dat het een leuke en lekkere week was! Lees mee:

Eetdagboek Maandag:

We trappen de week af met een van mijn favoriete ontbijtjes: havermout! Een lauwwarm kommetje havermout-kokosmelk pap, versierd met o.a. gedroogde abrikozen, moerbeien en gojibessen. Een ware superfoods-ontbijtje. Uiteraard drink ik hier een kop groente thee bij en begeef mij naar kantoor.

0

Op het werk neem ik een cappuccino en voor ik het weet is het al weer tijd om te lunchen.  Gelukkig hebben wij een grill/tosti ijzer op het werk, dus ik rooster 3 koolhydraat arme sneetjes brood en beleg deze met eiersalade en rookvlees. Daar eet ik een tomaat en 1/3 komkommer in stukjes bij. Rond het welbekende 4-uurtje neem ik een espresso en een banaan.

S’avonds eten we een lekker lichte champignonsoep met stokbrood met kruidenboter. Daarna mag ik nog drie blokjes pure chocolade als toetje, en een kop goede nachtrust thee van Celestial. 

Eetdagboek Dinsdag:

Smoothie time! Ik had namelijk nog wat grapefruits in huis liggen, dus die werden netjes in partjes uitgesneden en door een smoothie met banaan, avocado en chiazaadjes gemixt! Daar was niks bitters aan en ik ga de komende tijd wat meer experimenteren met grapefruit!

Eenmaal op kantoor neem ik een tarwegrasshot en besluit om de koffie verder te laten staan. Tussen de middag trek ik weer een nummertje voor de grill en snijd een gele paprika in 4 stukken (zaadjes en steel verwijderen natuurlijk). Deze grill ik zacht in het tosti ijzer en beleg een dubbele boterham met roomboter, plakjes kipfilet en de geroosterde paprika. Heerlijk!  In de namiddag eet ik alleen een mandarijntje en een kopje espresso koffie.

S’avonds eten wij gnocci met gestoomde broccolli en gehaktballetjes in tomatensaus. Na een kopje thee en twee blokjes baklava (niet zelfgemaakt) ben ik voldaan en duik lekker vroeg mijn bedje in!

Eetdagboek Woensdag:

Vorige week bedacht ik een recept met Belvita Breakfast koekjes, speciaal voor de ‘ Koken met aanbiedingen’  app. En omdat ik nog wat koekjes over had, besloot ik mijzelf en Dylan hier meteen op te trakteren. Het zijn simpelweg twee verkruimelde koekjes met wat sojayoghurt, gehalveerde druiven en een handje notenmix met cranberry. Zo simpel, maar zo lekker! Dylan heeft het ook meteen bestempeld tot een van zijn favoriete ontbijtjes.

Als tussendoortje smikkel ik een cappuccino en nog eens twee blokjes baklava (restantje van gisterenavond) op. Tijdens de lunch verorber ik 3 rijstwafels met eiersalade, 30+ kaas en roompate. We hebben het aan tafel over het feit dat meneer Ferrero, de bedenker van de Nutella,  is komen te overlijden… dus daarna werk ik nog een extra rijstwafel met Nutella naar binnen. Mijn ode aan meneer Ferrero, zeg maar…

Als vier-uurtje snijd ik een grapefruit aan en drink hier lekker een kop kamille thee bij. S’avond is het bankhangen geblazen met een van mijn ‘guilty pleasures’ :  De afbakpizza’s van Casa Di Mamma… die ene met veel spinazie is mijn favoriet! Lekker knapperig en groen.. Vooral dat groen doet het hem..

Eetdagboek Donderdag:

Deze morgen ontbijten wij wederom met het ‘ Belvita’  ontbijt. Laten we er maar gewoon een special van maken. Vandaag gaan er echter in plaats van druiven een paar plakkjes banaan door heen. En cacao nibs.. want dat hoort nou eenmaal bij banaan.. vind ik…

Omdat het vandaag mijn ‘blog-dag’  is ben ik druk in de weer met afspraken en bij thuiskomst snak ik naar pindakaas! Zal wel te maken hebben met het frisse windje buiten. Dus dat werden 2 Oerbrood beschuitjes met een dikke laag pindakaas.  Of moet ik zeggen: dat werd pindakaas met twee Oerbrood beschuitjes ?..!

Daarna ga ik ook weer aan de slag met een recept voor ‘ Koken met aanbiedingen’  dus werd dat savonds genieten van deze rigatoni met gehakt, champignons en wokgroente. Lekker eten is echt niet moeilijk!

Voor ik het weet is ook deze dag weer voorbij en na een kop goede nachtrust van Celestial duik ik weer lekker mijn bedje in.

Eetdagboek Vrijdag:

Fri-Yay! Bijna weekend dus! Dylan maakt een heerlijk bacon-ei ommeletje voor mij. Samen met een kop groene thee en een glas grapefruitsap heb ik weer genoeg power om een dagje op kantoor door te brengen.

Om elf uur nog even een cappuccino en dan hou ik het wel uit tot de lunch. Dat werd een ham-kaas tosti van de grill, met een flinke dot ketchup. Voor erbij: 1/3 komkommer in stukjes en een kop pepermunt thee.

De middag is zo druk dat ik helemaal vergeet om een tussendoortje te nemen. Na het werk snel ik naar mijn zusje voor een heerlijke maaltijd met typische yugo-gerechten. 

Zoals deze bruine bonenschotel, gebakken ‘cevapcici’ worstjes en gebakken aardappeltjes uit de oven.  Gezellig met broertjes, zusjes, neven en nichten aan tafel… genieten van heerlijk eten. Het is er erg druk en er wordt volop met wilde handgebaren gepraat.. en iedereen praat door elkaar heen.. de een nog harder dan de ander… Als toetje heeft mijn neef zelfs ijs meegenomen… Dus op het moment dat je geen pap meer kunt zeggen, moet je ook dat nog wegwerken.. ik zeg moet omdat eten afslaan onbeleefd is…  Gelukkig zijn wij met de fiets, zodat we het nodige er nog even af kunnen fietsen alvorens in bed te gaan liggen. Maar wat hebben wij een leuke, luidruchtige familie die veel van eten houdt zeg..

Eetdagboek Zaterdag:

Het is immers weekend, dus tijd voor ovengebakken mini weekend broodjes met brie en jam. Uiteraard vers geperste jus dorange en flink wat thee om bij te kletsen. Daarna storten Dylan en ik ons op de boodschappen, kleine klusjes klaren in huis etc.. Het weekelijkse weekend riedeltje voor een ieder met een nieuw huis..

S’avonds heeft Dylan een verrassing voor mij. Volgende week vieren wij het heugelijke feit dat wij al weer 7(!) jaar samen zijn, dus een etentje is hier wel op zijn plaats. Hij kidnapt mij mee naar een school in Kanaleneiland (Utrecht) voor een zeldzame happening: Slechts 2x per jaar organiseerd Circus Citroen namelijk een eenmalig-diner op een unieke locatie in Utrecht.  Het thema, menu en place-to-be worden uiterst strikt geheim gehouden tot vlak voor aanvang, maar wij hebben heerlijk genoten van lekker eten, een hele goede ambiance en een gezellige setting en tafelgezelschap.

Aangezien het thema ‘ Back to School’  was, werd de avond ook nog eens afgesloten met een heus schoofeest in de aula:

Dit is Uit Eten gaan 2.0 !  En ik kan iedereen een avondje ‘guerilla dining’  aanbevelen! Wie weet zie ik jou een volgende keer ook?

Eetdagboek Zondag:

Wakker worden met koppijn en vage herinneringen aan de avond hiervoor. hahah..  Tijd om op te staan en uitgebreid te brunchen in Franse stijl. Helaas zat een weekend Parijs er niet in voor ons 7-jarig jubileum, dus dan maar ontbijten met croissants.  Er is altijd een goed excuus voor croissants.

Daarna zitten we ook zo vol dat we pas tegen de avond weer trek krijgen. En deze rustige zondagavond wordt dan ook afgesloten met ribkarbonade, krieltjes en spruitjes.  Als toetje nog wat cookie-dough ijs van Ben & Jerry en dan mogen we deze week inmiddels ook al weer afsluiten!

Zo! Dit was alweer mijn week. Als jullie het goed vinden zal ik niet meer elke week een dagboek plaatsen, maar zo af en toe. Zijn er lezers onder julie die al eens naar Circus Citroen zijn geweest of misschien al van gehoord hebben?  

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Mm, ziet er lekker uit allemaal! Dat diner en schoolfeest klinkt echt heel gaaf, leuke tip! En gefeliciteerd met jullie jubileum!

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

3 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

4 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

5 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

6 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

7 dagen ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

1 week ago