Tijdens Pasen hoort er natuurlijk ook een stuk paasbrood op tafel. Deze paas brood pudding is een warm ontbijtgerecht met paasbrood, paasstol of brioche brood. En dit recept is een favoriet van jong en oud, maar kan ook gerust gemaakt worden met oud geworden brood, overgebleven paasstol, krentenbrood etc.

Recepten voor Pasen.

Inmiddels vind je al heel wat recepten voor Pasen hier op de site! Van paasgerechten met eieren voor het ontbijt of de lunch, maar ook taarten voor Pasen en natuurlijk inspiratie voor de paasbrunch! Daar hoort dit recept voor een paas brood pudding immers ook bij. Het is een heerlijk ontbijt voor het hele gezin en staat ook nog eens feestelijk op tafel! Je kunt zelf nog variëren met fruitsoorten die je gebruikt, en bijpassende jams natuurlijk. Maar ook kun je andere noten zoals grof gehakte hazelnoten of pistachenoten gebruiken. Pas dit recept voor een feestelijke broodpudding dus gerust aan naar wat jij in huis hebt.

Een zoete zachte broodschotel uit de oven

Ik denk dat ik deze paas brood pudding het beste kan omschrijven als een zoete, zachte broodschotel uit de oven, met kersen en amandelen. Maak hem speciaal om te serveren tijdens Pasen. Maar als je na afloop nog wat plakken paas brood of paasstol over hebt is dit ook een ideaal kliekjes recepten voor na de paas dagen. Ook lekker: Wentelteefjes maken van je paasstol! Oh kijk toch altijd weer uit naar de paasdagen met dit soort makkelijk en heerlijke recepten! Dit recept is overigens ook heel goed te maken met panetone, een feeststol of kerststol, suikerbrood of zelfs krentenbrood en krentenbollen. Maar in ieder geval het liefst brood dat al een paar dagen oud is en een beetje ‘stevig’ aanvoelt is ideaal voor het maken van een brood pudding.


Recept video: Paas Brood Pudding maken

SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen


Print

Recept: Paas Brood Pudding

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze paas brood pudding is een warm ontbijtgerecht met paasbrood, paasstol of brioche brood. Dit recept is een favoriet van jong en oud en wordt een waar feestje aan tafel!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 30 min.
  • Total Time: 40 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Pasen

Ingredients

Scale
  • 8 plakken briochebrood, (voor paasstol zie notes),
  • 350 ml melk, *
  • 2 eieren,
  • 2 eetlepels suiker,
  • snuf kaneel,
  • kersenjam,
  • 100 gram ontpitte kersen,
  • 3 eetlepels amandelschaafsel,
  • poedersuiker.

 

(*TIP: vervang 150 ml melk door 150 ml slagroom voor een romiger resultaat)

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Vet een kleine ovenschaal licht in met wat olijfolie.
  2. Besmeer de plakken brood met een dun laagje jam. Leg deze trapsgewijs in de ovenschaal. Verdeel vervolgens de kersen (en de helft van het amandelspijs) over de plakken.
  3. Klop in een ruime kom de eieren los met de melk, suiker en kaneel. Giet dit over het paasbrood en laat 5 minuten staan om goed te absorberen.
  4. Top de paas brood pudding af met het amandelschaafsel en schuif de schaal in de oven. Bak gedurende 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. De pudding moet mooi gestold zijn. Bestrooi daarna met poedersuiker en serveer direct.

Eet smakelijk! Groetjes Betty

Notes

Gebruik je een paasstol met amandelspijs? Haal dan eerst even overal het spijs er uit en voeg een extra snee stol toe aan het recept. (anders heb je te weinig brood om de melk te absorberen). Het is wel lekker om de helft van het spijs te verdelen over de plakken, tegelijkertijd met de kersen.

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Paas brood pudding wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Hoi hoi, ik vondt deze heerlijke oven paasbrood van jou met zoeken naar naar paasbrunch recepten. Nu heb ik een vraagje, kan je deze een dag vtv al helemaal klaarmaken, zodat deze alleen nog maar de oven in hoeft. Of zou je dat niet aanbevelen. Ik ben benieuwd. Alvast hartelijk dank
    H. Gr. Eefje Elbersten

    • Hi eefje,
      dat zou ik niet doen. Het brood neemt dan al het vocht veel te lang op en wordt helemaal zompig. Is gewoonweg niet hetzelfde meer.

Recent Posts

Gevulde Appels uit de oven

Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…

3 dagen ago

Sinterklaas Sate van kiphaasjes

De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…

4 dagen ago

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

6 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

7 dagen ago

Indonesische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

1 week ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

2 weken ago