Tijdens Pasen hoort er natuurlijk ook een stuk paasbrood op tafel. Deze paas brood pudding is een warm ontbijtgerecht met paasbrood, paasstol of brioche brood. En dit recept is een favoriet van jong en oud, maar kan ook gerust gemaakt worden met oud geworden brood, overgebleven paasstol, krentenbrood etc.
Inmiddels vind je al heel wat recepten voor Pasen hier op de site! Van paasgerechten met eieren voor het ontbijt of de lunch, maar ook taarten voor Pasen en natuurlijk inspiratie voor de paasbrunch! Daar hoort dit recept voor een paas brood pudding immers ook bij. Het is een heerlijk ontbijt voor het hele gezin en staat ook nog eens feestelijk op tafel! Je kunt zelf nog variëren met fruitsoorten die je gebruikt, en bijpassende jams natuurlijk. Maar ook kun je andere noten zoals grof gehakte hazelnoten of pistachenoten gebruiken. Pas dit recept voor een feestelijke broodpudding dus gerust aan naar wat jij in huis hebt.
Ik denk dat ik deze paas brood pudding het beste kan omschrijven als een zoete, zachte broodschotel uit de oven, met kersen en amandelen. Maak hem speciaal om te serveren tijdens Pasen. Maar als je na afloop nog wat plakken paas brood of paasstol over hebt is dit ook een ideaal kliekjes recepten voor na de paas dagen. Ook lekker: Wentelteefjes maken van je paasstol! Oh kijk toch altijd weer uit naar de paasdagen met dit soort makkelijk en heerlijke recepten! Dit recept is overigens ook heel goed te maken met panetone, een feeststol of kerststol, suikerbrood of zelfs krentenbrood en krentenbollen. Maar in ieder geval het liefst brood dat al een paar dagen oud is en een beetje ‘stevig’ aanvoelt is ideaal voor het maken van een brood pudding.
+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen
Deze paas brood pudding is een warm ontbijtgerecht met paasbrood, paasstol of brioche brood. Dit recept is een favoriet van jong en oud en wordt een waar feestje aan tafel!
(*TIP: vervang 150 ml melk door 150 ml slagroom voor een romiger resultaat)
Eet smakelijk! Groetjes Betty
Gebruik je een paasstol met amandelspijs? Haal dan eerst even overal het spijs er uit en voeg een extra snee stol toe aan het recept. (anders heb je te weinig brood om de melk te absorberen). Het is wel lekker om de helft van het spijs te verdelen over de plakken, tegelijkertijd met de kersen.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Paas brood pudding wilt gaan maken!
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
View Comments
Hoi hoi, ik vondt deze heerlijke oven paasbrood van jou met zoeken naar naar paasbrunch recepten. Nu heb ik een vraagje, kan je deze een dag vtv al helemaal klaarmaken, zodat deze alleen nog maar de oven in hoeft. Of zou je dat niet aanbevelen. Ik ben benieuwd. Alvast hartelijk dank
H. Gr. Eefje Elbersten
Hi eefje,
dat zou ik niet doen. Het brood neemt dan al het vocht veel te lang op en wordt helemaal zompig. Is gewoonweg niet hetzelfde meer.