Op zomerse dagen ontbijt ik het liefst met een ‘koud’ ontbijtje. Soms heb je dat gewoon nodig na een warme broeierige zomernacht. deze Overnight oats met chocolade is dan ook een van mijn favorieten.

Zelf overnight oats met chocolade

Overnight oats maken is niet moeilijk! Je zet je havermout letterlijk een nachtje in de koelkast, zodat hij lekker kan weken in de melk. Het resultaat is een fris havermout papje, boordevol goede ingrediënten. Deze Overnight Oats met chocolade is een heerlijk variatie recept voor echte choco-liefhebbers. Je voegt namelijk simpelweg wat rauwe cacao toe aan je havermoutpapje en gebruikt deze natuurlijk ook als topping. Goed om te weten: met name RAW cacao geeft je een ware energie boost op de vroege ochtend! Ook lekker en kleurrijk: de Overnight chia-oats met spirulina!

Een laagjes ontbijt met chocolade

Chocolade is echt mijn guilty pleasure en hoe beter dan je (werk)dag te beginnen met deze overnight oats met chocolade?! Voor dat mooie tussenlaagje heb ik een extra portie oats gemaakt, maar de cacao achterwege gelaten. Zo krijg je echt een fantastisch laagjes ontbijt om van te smullen. Check ook het recept voor dit laagjes ontbijt met lekker veel fruit en yoghurt. Ontbijten was nog nooit zo lekker! 🙂


Print

Recept: Overnight Oats met cacao en banaan

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze overnight oats met chocolade is een heerlijk verkoelend ontbijt met havermout, chaizaad en cacao. Je weekt de havervlokken een nachtje in de melk, in de koelkast en de volgende ochtend kun je lekker genieten van dit recept voor overnight oats.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Total Time: 1 nachtje
  • Yield: 1 persoon
  • Category: ontbijt
  • Cuisine: Hollandse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 50 gr (grove) havervlokken,
  • optioneel: 10 gram zonnebloem of pompoenpitten
  • 1 eetlepel (rauwe) cacao poeder,
  • 1 eetlepel maple syrup, agave siroop of honing
  • 1 eetlepel chiazaad,
  • paar druppeltjes vanille extract of Stevia Vanille.
  • 200 ml (amandel)melk

Toppings:

  • 0.5 – 1 banaan
  • 1 tl amandelboter of pindakaas
  • Chocolade granola of fijngehakte chocolade etc.

Instructions

  1. Doe alle ingrediënten in de glazen pot. Draai de deksel er stevig op, en schud vervolgens de pot goed door, zodat alles goed verdeeld is.
  2. Zet de pot 1 nacht in de koelkast. De volgende ochtend kun je de overnight oats met cacao rechtstreeks uit de pot lepelen, of giet in een kommetje.
  3. Voor de toppings: Pel de banaan en prak de helft fijn. Roer dit even goed door de overnight oats met cacao. Snijd de overige halve banaan in plakken en gebruik deze als topping. Lepel er een theelepel amandelboter overheen en strooi er tot slot nog wat cacao nibs overheen. Serveer direct!
  4. Ontbijt je liever met warme havermoutpap? Verwarm je overnight oats dan gerust kort in een pannetje of in de magnetron. Doordat de ‘oats’, pitten en zaadjes voorgeweekt zijn verkort je de kooktijd aanzienlijk!

Eet smakelijk!

Notes

Variatietip: Maak je overnight oats voor meerdere personen? Maak dan ook een portie zonder cacao. Vul de serveerglazen voor de helft met de chocolade variant. Lepel hier vervolgens een laagje zonder cacao overheen en top af met nog een laagje chocolade variant. Zo krijg je een mooi laagjes ontbijt.

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze overnight oats met chocolade wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Ik wil me aanmelden om bericht te krijgen als je iets nieuws er op zet, maar dat lukt niet.

    • Bedankt voor het doorgeven. Inmiddels heb ik u ook gemaild om uit te leggen hoe u dit aan kunt zetten.

Recent Posts

5x Bento Box recepten

Met het einde van de zomervakanties in zicht is het hoog tijd voor wat #BackToSchool…

20 uur ago

FRANKRIJK Weekmenu

We zijn alweer beland bij een van de laatste landen weekmenu van deze zomervakantie. Verblijf…

3 dagen ago

Stokbrood met chocolade (Le Goûter)

Vandaag een simpele snack recept waar mijn kinderen dol op zijn! Het bestaat uit slechts…

6 dagen ago

10x Recepten met ‘Hot Sauce’

Dit weekend lopen de temperaturen hoog op! Maar hou jij wel van lekker warm en…

1 week ago

THAILAND weekmenu

Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Dan neem ik je elke week mee…

1 week ago

10 x IJskoffie en Koffiecocktails recepten

Kun je deze zomer wel wat verkoeling gebruiken? Of ben je gewoonweg een enorme liefhebber…

2 weken ago