Op zomerse dagen ontbijt ik het liefst met een ‘koud’ ontbijtje. Soms heb je dat gewoon nodig na een warme broeierige zomernacht. deze Overnight oats met chocolade is dan ook een van mijn favorieten.

Zelf overnight oats met chocolade

Overnight oats maken is niet moeilijk! Je zet je havermout letterlijk een nachtje in de koelkast, zodat hij lekker kan weken in de melk. Het resultaat is een fris havermout papje, boordevol goede ingrediënten. Deze Overnight Oats met chocolade is een heerlijk variatie recept voor echte choco-liefhebbers. Je voegt namelijk simpelweg wat rauwe cacao toe aan je havermoutpapje en gebruikt deze natuurlijk ook als topping. Goed om te weten: met name RAW cacao geeft je een ware energie boost op de vroege ochtend! Ook lekker en kleurrijk: de Overnight chia-oats met spirulina!

Een laagjes ontbijt met chocolade

Chocolade is echt mijn guilty pleasure en hoe beter dan je (werk)dag te beginnen met deze overnight oats met chocolade?! Voor dat mooie tussenlaagje heb ik een extra portie oats gemaakt, maar de cacao achterwege gelaten. Zo krijg je echt een fantastisch laagjes ontbijt om van te smullen. Check ook het recept voor dit laagjes ontbijt met lekker veel fruit en yoghurt. Ontbijten was nog nooit zo lekker! 🙂


Print

Recept: Overnight Oats met cacao en banaan

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze overnight oats met chocolade is een heerlijk verkoelend ontbijt met havermout, chaizaad en cacao. Je weekt de havervlokken een nachtje in de melk, in de koelkast en de volgende ochtend kun je lekker genieten van dit recept voor overnight oats.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Total Time: 1 nachtje
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: ontbijt
  • Cuisine: Hollandse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 50 gr (grove) havervlokken,
  • optioneel: 10 gram zonnebloem of pompoenpitten
  • 1 eetlepel (rauwe) cacao poeder,
  • 1 eetlepel maple syrup, agave siroop of honing
  • 1 eetlepel chiazaad,
  • paar druppeltjes vanille extract of Stevia Vanille.
  • 200 ml (amandel)melk

Toppings:

  • 0.51 banaan
  • 1 tl amandelboter of pindakaas
  • Chocolade granola of fijngehakte chocolade etc.

Instructions

  1. Doe alle ingrediënten in de glazen pot. Draai de deksel er stevig op, en schud vervolgens de pot goed door, zodat alles goed verdeeld is.
  2. Zet de pot 1 nacht in de koelkast. De volgende ochtend kun je de overnight oats met cacao rechtstreeks uit de pot lepelen, of giet in een kommetje.
  3. Voor de toppings: Pel de banaan en prak de helft fijn. Roer dit even goed door de overnight oats met cacao. Snijd de overige halve banaan in plakken en gebruik deze als topping. Lepel er een theelepel amandelboter overheen en strooi er tot slot nog wat cacao nibs overheen. Serveer direct!
  4. Ontbijt je liever met warme havermoutpap? Verwarm je overnight oats dan gerust kort in een pannetje of in de magnetron. Doordat de ‘oats’, pitten en zaadjes voorgeweekt zijn verkort je de kooktijd aanzienlijk!

Eet smakelijk!

Notes

Variatietip: Maak je overnight oats voor meerdere personen? Maak dan ook een portie zonder cacao. Vul de serveerglazen voor de helft met de chocolade variant. Lepel hier vervolgens een laagje zonder cacao overheen en top af met nog een laagje chocolade variant. Zo krijg je een mooi laagjes ontbijt.

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze overnight oats met chocolade wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Ik wil me aanmelden om bericht te krijgen als je iets nieuws er op zet, maar dat lukt niet.

    • Bedankt voor het doorgeven. Inmiddels heb ik u ook gemaild om uit te leggen hoe u dit aan kunt zetten.

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

3 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

4 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

7 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

2 weken ago