Allereerst: gelukkig nieuw jaar! Ik hoop dat jullie een mooie jaarwisseling hebben gehad met champagne en oliebollen? Heb je nog een paar oude oliebollen liggen? Daar maak je gewoon simpelweg wentelteefjes van! Wij doen dit al jaren met bijvoorbeeld onze kerststol en ik bedacht dat dit ook waanzinnig lekker moest zijn met oliebollen. En gelukkig was deze gedachte juist 🙂

Wentelteefjes van oude oliebollen maken

Het zal je steevast elk jaar gebeuren: na een geweldige jaarwisseling met oliebollen en champagne heb je de volgende dag nog een aantal oliebollen over. Hoewel je er misschien niet zo een, twee, drie aan zult denken: wist je dat je met oude oliebollen prima wentelteefjes kunt maken? En het is ook nog eens verrukkelijk ook! Drenk plakjes oliebol in een mengsel van melk en ei en bak deze op in een koekenpan of bakplaat. Wentel ze daarna nog even door de kaneelsuiker en het feestje is compleet. Je mag me daarna gerust een berichtje sturen of comment hieronder achterlaten om te laten weten hoeveel jij hiervan genoten hebt. Toen ik eind vorig jaar een Instagram Reels deelde met dit recept ging deze zowaar viral namelijk dus succes verzekerd!

Nog meer recepten voor 1 januari!

Het is natuurlijk helemaal aan jezelf hoe jij het nieuw jaar wilt beginnen! Heb je een flinke kater om uit te slapen? Of ga je vroeg uit de veren om alvast te werken aan je goede voornemens door bijvoorbeeld te gaan hardlopen? Hoe dan ook, naast de oliebollen wentelteefjes maken heb ik nog een aantal recepten voor je die perfect zijn voor 1 januari! Jamie Oliver zweert bij dit Britse eenpans-ontbijt als anti-kater ontbijt! Maar simpelweg scrambled eggs en wat uitgebakken bacon maken is ook goed hoor. Trakteer jezelf in het nieuwe jaar met een heerlijk ontbijttaartje van havermout, chocolade en amandelen. Of trakteer jezelf op een (glutenvrij) pindakaas ontbijttaartje met appel! Liever een extra portie vitamientjes? Dan zit je met deze 15x Gezonde smoothies recepten altijd goed! Op naar een gelukkig nieuw jaar!

Benieuwd hoe je de video voor het maken van deze oliebollen wentelteefjes er uit ziet? Bekijk deze video op instagram!


Print

Recept: Oliebollen Wentelteefjes maken

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  1. Het zal je steevast elk jaar gebeuren: na een geweldige jaarwisseling met oliebollen en champagne heb je de volgende dag nog een aantal oliebollen over. Hoewel je er misschien niet zo een, twee, drie aan zult denken: wist je dat je met oude oliebollen prima wentelteefjes kunt maken? En het is ook nog eens verrukkelijk ook! Drenk plakjes oliebol in een mengsel van melk en ei en bak deze op in een koekenpan of bakplaat. Wentel ze daarna nog even door de kaneelsuiker en het feestje is compleet.
  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min
  • Cook Time: 10 min
  • Total Time: 15 minuten
  • Yield: 2-3 personen
  • Category: ontbijt
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

  • 100 ml melk
  • 1 ei
  • 3-4 oliebollen (max 3 dagen oud)
  • 3 eetlepel fijne suiker
  • 1 eetlepel kaneel
  • Olie of boter, om in te bakken

Extra:

  • grote bakplaat
  • of gebruik een grote koekenpan

Instructions

  1. Kluts in een grote mengkom de melk los met het ei. Stop de suiker en kaneel een diep bord en meng door elkaar tot kaneelsuiker. Verwarm vervolgend de bakplaat (of koekenpan) op medium hoog vuur.
  2. Snijd de oliebollen in plakjes van 1 cm dikte en voeg deze, in delen, toe aan de melk. Spatel kort en rustig door zodat de oliebollen zichzelf volzuigen met de melk.
  3. Voeg een klontje boter of olie toe aan de plaat. Haal de plakjes oliebol uit de melk en plaats direct op de bakplaat. Bak ze gedurende 1-2 minuten per kant, in ieder geval tot ze goudbruin zijn.
  4. Schep daarna van de plaat af en wentel de plakjes door de kaneelsuiker. Serveer direct!

Happy New Year & Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met dit recept voor oliebollen wentelteefjes maken.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Panna Cotta met perzik en amandel

De zomer is HET seizoen van het steenfruit dus moet je lekker veel gaan genieten…

5 uur ago

Tropical granola met mango en kokos

De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…

3 dagen ago

Hummus Bowl met zoete aardappel

Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…

4 dagen ago

Champagne drinken in de Champagne streek in Frankrijk

Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…

1 week ago

Steak tartare

Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…

1 week ago

Tiramisu Croisant Wafels

Ben je nog op zoek naar een lekker recept met wafels van croissantdeeg? Combineer het…

1 week ago