Hoewel een groot deel van het land inmiddels alweer volop aan het werk is, zijn er toch nog een hoop Nederlanders op vakantie. Ik heb dan ook nog 1 laatste vakantielanden thema week in petto. Deze week blijven we lekker dicht bij huis met een NEDERLAND weekmenu.

Weekmenu met Hollandse of Nederlandse recepten

Ben jij deze zomer op vakantie naar het buitenland geweest? Of ben je lekker thuis in eigen land gebleven? In Nederland is immers ook genoeg moois te ontdekken of zien. Of misschien wil je het einde van de vakantie met ons vieren met een aantal Hollandse en typisch Nederlandse gerechten? Bij deze in ieder geval een heerlijk weekmenu om van te smullen. En voor de liefhebber komen er de komende week nog een aantal hele fijne recepten aan die ons land eer aan doen.

Wist jij dat Gin&Tonic een typisch Hollandse drank is? Hoewel wereldwijd geliefd worden tal van bekende Gin’s gewoon in Schiedam geproduceerd. Check hier maar liefst 10x Gin Tonic – perfect serve- recepten op een rijtje.

Check hier overigens alle andere vakantie weekmenu’s voor deze zomer!


NEDERLAND Weekmenu:

(Klik op de foto om rechtstreeks naar het recept te gaan)


Maandag – Boerenkool Quiche met cranberry compote (V)

Op maandagen eten wij het liefst vegetarisch en deze boerenkool quiche met zelfgemaakte cranberry compote past daar perfect bij. Die combinatie lijkt misschien gek, maar geloof mij: je zult ervan smullen!

Bereidingstijd: 1 uur.


Dinsdag – Baked Oats met Stroopwafels

Ontbijten met havermoutpap is typisch Nederlands! Pimp je oer-hollandse granen ontbijt tot een klein ontbijttaartje met onze geliefde stroopwafels en karamel. Dit is heel goed wakker worden

Bereidingstijd: 20 minuten.


Woensdag – Linzensalade met spinazie, bietjes en blauwe kaas (V)

Dit is een voedzame maaltijdsalade met lekker veel groenten en vitamientjes van Hollandse bodem! Deze vegetarische linzensalade met rode biet, spinazie en blauwe kaas is verrukkelijk!

Bereidingstijd: 25 minuten.


Donderdag – Lente Stamppot met spekreepjes

Aardappel stamppotten zijn typisch Hollands. We staan immers niet voor niets bekend als de aardapeleters! Maak eens een lekkere lichte lentestamppot met magere spekreepjes, doperwten en tuinbonen. Een heerlijke doordeweekse en makkelijke maaltijd!

Bereidingstijd: 20 minuten.


Vrijdag – Rundvlees Kroketten

Een kroket is een typisch Hollandse snack uit de frituur! En hoewel je kroketten werkelijk elke vulling naar wens kunt meegeven, zijn wij vooral dol op de variant met rundvlees! Dus ik geef je bij deze het recept om zelf rundvlees kroketten te maken!

Bereidingstijd: 6,5 uren


Zaterdag – Gourmetten

Gourmetten is eigenlijk een traditie voor tijdens de feestdagen. Hierbij grilt iedereen zelf kleine stukjes vlees, vis of groenten op een gourmetstel op bakplaat. Maar waarom zou je dit slechts beperken tot 1 -2 x per jaar? Roep wat familie en vrienden bij elkaar en zet dit weekend nog een gourmetstel op de (buiten)tafel. Ik zette maar liefst 20x gourmet recepten op een rijtje voor jullie.

Bereidingstijd: > 10 minuten


Zondag – Klassieke boterkoek bakken

In het weekend bakken we regelmatig iets lekkers met de kids. Een boterkoek is een typisch Hollands koekje voor bij de thee koffie! Hij bevat slechts een paar standaard ingrediënten en je bakt hem in een speciale boterkoekvorm. Dit recept is zo makkelijk dat kids dit eenvoudig kunnen maken.

Bereidingstijd: 30 minuten.


Tot zo ver het Nederland Weekmenu! Voor de liefhebber vind je nog veel meer typisch Nederlandse recepten op de site. Ik ben dan ook zeer benieuwd naar jouw favorieten gerechten van eigen bodem. Maak er een smakelijke week van!

Groetjes, Betty


BEWAAR DEZE RECEPTEN OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met een van deze recepten uit ons Nederland Weekmenu.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 53 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…

1 dag ago

Lamsvlees curry met kokos en kaneel (Gulai Domba)

Als je denkt aan een Indonesische curry dan is de Rendang waarschijnlijk het meest bekend.…

2 dagen ago

Snijbonen in kokosmelk (Buncis Lodeh)

Bij Indonesische gerechten denk je al gauw aan rijst met een kip gerecht of een…

3 dagen ago

Pizza Bianca met artisjokken en ham

Wil je eens wat anders dan pizza met tomatensaus? Beleg dan eens je pizza met…

4 dagen ago

Spelt salade met gegrilde radijs

In de lente schijnt een heerlijk zonnetje door de ramen en dat is voor mij…

5 dagen ago

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

3 weken ago