Hoewel een groot deel van het land inmiddels alweer volop aan het werk is, zijn er toch nog een hoop Nederlanders op vakantie. Ik heb dan ook nog 1 laatste vakantielanden thema week in petto. Deze week blijven we lekker dicht bij huis met een NEDERLAND weekmenu.
Ben jij deze zomer op vakantie naar het buitenland geweest? Of ben je lekker thuis in eigen land gebleven? In Nederland is immers ook genoeg moois te ontdekken of zien. Of misschien wil je het einde van de vakantie met ons vieren met een aantal Hollandse en typisch Nederlandse gerechten? Bij deze in ieder geval een heerlijk weekmenu om van te smullen. En voor de liefhebber komen er de komende week nog een aantal hele fijne recepten aan die ons land eer aan doen.
Wist jij dat Gin&Tonic een typisch Hollandse drank is? Hoewel wereldwijd geliefd worden tal van bekende Gin’s gewoon in Schiedam geproduceerd. Check hier maar liefst 10x Gin Tonic – perfect serve- recepten op een rijtje.
Check hier overigens alle andere vakantie weekmenu’s voor deze zomer!
(Klik op de foto om rechtstreeks naar het recept te gaan)
Op maandagen eten wij het liefst vegetarisch en deze boerenkool quiche met zelfgemaakte cranberry compote past daar perfect bij. Die combinatie lijkt misschien gek, maar geloof mij: je zult ervan smullen!
Bereidingstijd: 1 uur.
Ontbijten met havermoutpap is typisch Nederlands! Pimp je oer-hollandse granen ontbijt tot een klein ontbijttaartje met onze geliefde stroopwafels en karamel. Dit is heel goed wakker worden
Bereidingstijd: 20 minuten.
Dit is een voedzame maaltijdsalade met lekker veel groenten en vitamientjes van Hollandse bodem! Deze vegetarische linzensalade met rode biet, spinazie en blauwe kaas is verrukkelijk!
Bereidingstijd: 25 minuten.
Aardappel stamppotten zijn typisch Hollands. We staan immers niet voor niets bekend als de aardapeleters! Maak eens een lekkere lichte lentestamppot met magere spekreepjes, doperwten en tuinbonen. Een heerlijke doordeweekse en makkelijke maaltijd!
Bereidingstijd: 20 minuten.
Een kroket is een typisch Hollandse snack uit de frituur! En hoewel je kroketten werkelijk elke vulling naar wens kunt meegeven, zijn wij vooral dol op de variant met rundvlees! Dus ik geef je bij deze het recept om zelf rundvlees kroketten te maken!
Bereidingstijd: 6,5 uren
Gourmetten is eigenlijk een traditie voor tijdens de feestdagen. Hierbij grilt iedereen zelf kleine stukjes vlees, vis of groenten op een gourmetstel op bakplaat. Maar waarom zou je dit slechts beperken tot 1 -2 x per jaar? Roep wat familie en vrienden bij elkaar en zet dit weekend nog een gourmetstel op de (buiten)tafel. Ik zette maar liefst 20x gourmet recepten op een rijtje voor jullie.
Bereidingstijd: > 10 minuten
In het weekend bakken we regelmatig iets lekkers met de kids. Een boterkoek is een typisch Hollands koekje voor bij de thee koffie! Hij bevat slechts een paar standaard ingrediënten en je bakt hem in een speciale boterkoekvorm. Dit recept is zo makkelijk dat kids dit eenvoudig kunnen maken.
Bereidingstijd: 30 minuten.
Tot zo ver het Nederland Weekmenu! Voor de liefhebber vind je nog veel meer typisch Nederlandse recepten op de site. Ik ben dan ook zeer benieuwd naar jouw favorieten gerechten van eigen bodem. Maak er een smakelijke week van!
Groetjes, Betty
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met een van deze recepten uit ons Nederland Weekmenu.
Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 53 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…
Als je denkt aan een Indonesische curry dan is de Rendang waarschijnlijk het meest bekend.…
Bij Indonesische gerechten denk je al gauw aan rijst met een kip gerecht of een…
Wil je eens wat anders dan pizza met tomatensaus? Beleg dan eens je pizza met…
In de lente schijnt een heerlijk zonnetje door de ramen en dat is voor mij…
Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…