Hoewel een groot deel van het land inmiddels alweer volop aan het werk is, zijn er toch nog een hoop Nederlanders deze laatste week op zomervakantie. Ik heb dan ook nog 1 laatste vakantielanden thema week in petto. Deze week blijven we lekker dicht bij huis met een NEDERLAND weekmenu.

Weekmenu met Hollandse of Nederlandse recepten

Ben jij deze zomer op vakantie naar het buitenland geweest? Of ben je lekker thuis in eigen land gebleven? In Nederland is immers ook genoeg moois te ontdekken of zien. Of misschien wil je het einde van de vakantie met ons vieren met een aantal Hollandse en typisch Nederlandse gerechten? Bij deze in ieder geval een heerlijk weekmenu om van te smullen. En voor de liefhebber komen er de komende week nog een aantal hele fijne recepten aan die ons land eer aan doen.

Wist jij dat Gin&Tonic een typisch Hollandse drank is? Hoewel wereldwijd geliefd worden tal van bekende Gin’s gewoon in Schiedam geproduceerd. Check hier maar liefst 10x Gin Tonic – perfect serve- recepten op een rijtje.

Check hier overigens alle andere vakantie weekmenu’s voor deze zomer!


NEDERLAND Weekmenu:

(Klik op de foto om rechtstreeks naar het recept te gaan)


Maandag – Linzensalade met spinazie, bietjes en blauwe kaas (V)

Op maandagen eten wij graag vegetarisch. Dit recept is een voedzame maaltijdsalade met lekker veel groenten en vitamientjes van Hollandse bodem! Deze vegetarische linzensalade met rode biet, spinazie en blauwe kaas is verrukkelijk!

Bereidingstijd: 25 minuten.


Dinsdag – Baked Oats met Stroopwafels

Ontbijten met havermoutpap is typisch Nederlands! Pimp je oer-hollandse granen ontbijt tot een klein ontbijttaartje met onze geliefde stroopwafels en karamel. Dit is heel goed wakker worden

Bereidingstijd: 20 minuten.


Woensdag – Lente Stamppot met spekreepjes

Aardappel stamppotten zijn typisch Hollands. We staan immers niet voor niets bekend als de aardapeleters! Maak eens een lekkere lichte lentestamppot met magere spekreepjes, doperwten en tuinbonen. Een heerlijke doordeweekse en makkelijke maaltijd!

Bereidingstijd: 20 minuten.


Donderdag – Poffertjes met pompoen

Poffertjes zijn op en top Nederlands. Maar wist je dat je deze zachte deeg kussentjes ook hartig kunt maken? In dit recept maken we namelijk poffertjes met pompoen en bier in het beslag. Serveer ze bijvoorbeeld met wat huttekase, pompoenpitten of zelfs wat gesneden ham en je maaltijd is compleet.

Bereidingstijd: 45 minuten (+ 30 minuten wachten)


Vrijdag – Traybake met lekkerbekjes

De vrijdag wordt ook wel vis-dag genoemd. Dus maak het jezelf lekker makkelijk en ga voor een traybake met lekkerbekjes. De vis leg je op de bakplaat met krieltjes en diverse gesneden Hollandse roerbakgroenten. Maar het is een heerlijke vullende maaltijd voor het hele gezin.

Bereidingstijd: 35 minuten


Zaterdag – Rundvlees Kroketten

Een kroket is een typisch Hollandse snack uit de frituur! En hoewel je kroketten werkelijk elke vulling naar wens kunt meegeven, zijn wij vooral dol op de variant met rundvlees! Dus ik geef je bij deze het recept om zelf rundvlees kroketten te maken! Heerlijke tijdens een weekendborrel.

Bereidingstijd: 6,5 uren


Zondag – ‘Dikkertjes’ met rozijnen

In het weekend bakken we regelmatig iets lekkers met de kids. Van zoete baksels, maar ook een semi-zoet ontbijt, zoals poffertjes of deze Dikkertjes. Het zijn dikke Hollandse pannenkoekjes, die vaak per 3 tegelijk in de pan worden gebakken. En ze zijn heerlijk om warm of koud te eten. De overblijfselen van het (late) ontbijt gaan ook vaak mee in een trommeltje naar het park, zwembad etc.

Bereidingstijd: 30 minuten.


Tot zo ver het Nederland Weekmenu! Voor de liefhebber vind je nog veel meer typisch Nederlandse recepten op de site. Ik ben dan ook zeer benieuwd naar jouw favorieten gerechten van eigen bodem. Maak er een smakelijke week van!

Groetjes, Betty


BEWAAR DEZE RECEPTEN OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met een van deze recepten uit ons Nederland Weekmenu.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Cinnabons uit de slowcooker

Dit is het seizoen van de slowcooker en ik heb een heerlijk zoet recept om…

3 dagen ago

Erwtensoep (uit de slowcooker)

Er gaat geen winter voorbij, zonder dat er minstens een keer erwtensoep op tafel staat!…

4 dagen ago

Tex-Mex Burrito Bowl met gehakt en quinoa

De dinsdag wordt in de volksmond ook wel 'Taco Tuesday' genoemd. Verwijzend naar een makkelijke…

6 dagen ago

Geroosterde spruitjessalade met zoete aardappel

Ook in de winter serveren wij salades! Maar dan wel een goedgevulde geroosterde spruitjessalade met…

7 dagen ago

Zelf pepernoten (kruidnoten) bakken

Denk je aan Sinterklaas, dan denk je ongetwijfeld ook aan pepernoten.. of kruidnoten.. wacht even,…

1 week ago

Wat is Thanksgiving Day en waarom wordt het gevierd?

Het is vandaag de 4e donderdag van November en dan wordt in Amerika Thanksgiving gevierd!…

2 weken ago