Door Nanda – Oktober is een feestmaand, want Betty is bijna jarig! Dat moet dus gevierd worden met taart en lekkers. Ik kan natuurlijk niet achterblijven, dus ik heb voor Betty’s verjaardag alvast deze lekkere muffins met yoghurt, sinaasappel en chocolade gemaakt.
Omdat er yoghurt in de muffins zit lijken ze bijna meer een soort kwarkbroodjes. Ben je al om? 🙂
Ik heb deze muffins met yoghurt bewust wat gezonder gehouden: dan hoef je je dus ook niet schuldig te voelen als je er eentje extra eet! Er zit namelijk maar weinig boter in en geen toegevoegd suiker. Wel heb ik een rijpe banaan en wat pure chocola toegevoegd om de muffins zoeter te maken. Als je wilt kun je voor zoetere muffins honing toevoegen aan het beslag of toch wat (vanille)suiker. Wat jij wilt!
De muffins zijn daarnaast lekker fris door de yoghurt en sinaasappelrasp erin. De sinaasappel past qua smaak ook zo goed bij de pure chocola. Je kunt in plaats van sinaasappelrasp ook citroenrasp gebruiken, of misschien zelfs een combinatie van beiden!
Echt een ideaal bakrecept voor dit weekend. En lekker voor bij de koffie of thee!
(Feestelijk tussendoortje – Voor 8 muffins)
Ingrediënten:
Benodigdheden:
Bereidingstijd: 45 minuten, waarvan zo’n 15 minuten bereiding en 30 minuten in de oven.
Bereidingswijze muffins met yoghurt:
Alvast hiep hiep hoera voor jou Betty! Op naar een nieuw levensjaar vol met heerlijk eten, drinken en andere culinaire uitbarstingen.
Geniet ervan!
Liefs, Nanda
De zomer is HET seizoen van het steenfruit dus moet je lekker veel gaan genieten…
Heb je wel eens 'orgaanvlees' gegeten? Dat is vlees dat afkomstig is van de ingewanden…
De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…
Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…
Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…
Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…
View Comments
heerlijk lijken ze me. kun je ze ook met speltmeel maken?
Uiteraard, maar tenzij je zelfrijzend speltmeel in huis hebt, zou ik dan wel een 1-2 theelepels bakpoeder toevoegen :-)