Door Nanda – Oktober is een feestmaand, want Betty is bijna jarig! Dat moet dus gevierd worden met taart en lekkers. Ik kan natuurlijk niet achterblijven, dus ik heb voor Betty’s verjaardag alvast deze lekkere muffins met yoghurt, sinaasappel en chocolade gemaakt.
Omdat er yoghurt in de muffins zit lijken ze bijna meer een soort kwarkbroodjes. Ben je al om? 🙂
Ik heb deze muffins met yoghurt bewust wat gezonder gehouden: dan hoef je je dus ook niet schuldig te voelen als je er eentje extra eet! Er zit namelijk maar weinig boter in en geen toegevoegd suiker. Wel heb ik een rijpe banaan en wat pure chocola toegevoegd om de muffins zoeter te maken. Als je wilt kun je voor zoetere muffins honing toevoegen aan het beslag of toch wat (vanille)suiker. Wat jij wilt!
De muffins zijn daarnaast lekker fris door de yoghurt en sinaasappelrasp erin. De sinaasappel past qua smaak ook zo goed bij de pure chocola. Je kunt in plaats van sinaasappelrasp ook citroenrasp gebruiken, of misschien zelfs een combinatie van beiden!
Echt een ideaal bakrecept voor dit weekend. En lekker voor bij de koffie of thee!
(Feestelijk tussendoortje – Voor 8 muffins)
Ingrediënten:
Benodigdheden:
Bereidingstijd: 45 minuten, waarvan zo’n 15 minuten bereiding en 30 minuten in de oven.
Bereidingswijze muffins met yoghurt:
Alvast hiep hiep hoera voor jou Betty! Op naar een nieuw levensjaar vol met heerlijk eten, drinken en andere culinaire uitbarstingen.
Geniet ervan!
Liefs, Nanda
Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…
Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…
Als er een ingrediënt is dat menig harten sneller doet kloppen dan is het wel…
Het is weer een #MeatlessMonday dus zet je bijvoorbeeld dit vegetarische wokgerecht met teriyaki saus…
Geef mij een blikje croissantdeeg en ik maak er gerust heerlijke croissantwafels van . Deze…
Thailand staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke Thaise Curry gerechten. Van rood, groen tot geel…
View Comments
heerlijk lijken ze me. kun je ze ook met speltmeel maken?
Uiteraard, maar tenzij je zelfrijzend speltmeel in huis hebt, zou ik dan wel een 1-2 theelepels bakpoeder toevoegen :-)