Door Nanda – Oktober is een feestmaand, want Betty is bijna jarig! Dat moet dus gevierd worden met taart en lekkers. Ik kan natuurlijk niet achterblijven, dus ik heb voor Betty’s verjaardag alvast deze lekkere muffins met yoghurt, sinaasappel en chocolade gemaakt.
Omdat er yoghurt in de muffins zit lijken ze bijna meer een soort kwarkbroodjes. Ben je al om? 🙂
Ik heb deze muffins met yoghurt bewust wat gezonder gehouden: dan hoef je je dus ook niet schuldig te voelen als je er eentje extra eet! Er zit namelijk maar weinig boter in en geen toegevoegd suiker. Wel heb ik een rijpe banaan en wat pure chocola toegevoegd om de muffins zoeter te maken. Als je wilt kun je voor zoetere muffins honing toevoegen aan het beslag of toch wat (vanille)suiker. Wat jij wilt!
De muffins zijn daarnaast lekker fris door de yoghurt en sinaasappelrasp erin. De sinaasappel past qua smaak ook zo goed bij de pure chocola. Je kunt in plaats van sinaasappelrasp ook citroenrasp gebruiken, of misschien zelfs een combinatie van beiden!
Echt een ideaal bakrecept voor dit weekend. En lekker voor bij de koffie of thee!
(Feestelijk tussendoortje – Voor 8 muffins)
Ingrediënten:
Benodigdheden:
Bereidingstijd: 45 minuten, waarvan zo’n 15 minuten bereiding en 30 minuten in de oven.
Bereidingswijze muffins met yoghurt:
Alvast hiep hiep hoera voor jou Betty! Op naar een nieuw levensjaar vol met heerlijk eten, drinken en andere culinaire uitbarstingen.
Geniet ervan!
Liefs, Nanda
We zijn alweer beland bij een van de laatste landen weekmenu van deze zomervakantie. Verblijf…
Vandaag een simpele snack recept waar mijn kinderen dol op zijn! Het bestaat uit slechts…
Dit weekend lopen de temperaturen hoog op! Maar hou jij wel van lekker warm en…
Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Dan neem ik je elke week mee…
Kun je deze zomer wel wat verkoeling gebruiken? Of ben je gewoonweg een enorme liefhebber…
De airfryer: dat kekke keukenapparaat dat belooft alles krokant én gezond te maken. Geen geknoei…
View Comments
heerlijk lijken ze me. kun je ze ook met speltmeel maken?
Uiteraard, maar tenzij je zelfrijzend speltmeel in huis hebt, zou ik dan wel een 1-2 theelepels bakpoeder toevoegen :-)