Deze mini worstenbroodjes met knakworst zijn zo makkelijk om te maken. In Engeland worden ze ook wel ‘Pigs in a blanket’ genoemd. Kinderen vinden dit een leuk hapje of traktatie en helpen graag met het maken ervan! #kidsproof
Bladerdeeghapjes kunnen eigenlijk op elk moment van de dag wel. Deze mini worstenbroodjes met knakworst worden ook wel ‘Pigs in a blanket’ genoemd, omdat het kleine varkens(worstjes) in een dekentje van bladerdeeg zijn. Ik maak ze als tussendoortje, partyfood of borrelhap en een enkele keer zelfs als ontbijt voor in het weekend.
Leg daarom standaard een pakje vierkante bladerdeeg plakken in de vriezer of een rol koelvers croissantdeeg in de koelkastjes. En uiteraard een blik knakworstjes in de voorraadkast. Tegenwoordig kun je die ook in een runder, kip of zelf vega variant kopen dus er is voor elk wat wils om deze mini worstenbroodjes te maken!
+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen
Deze mini worstenbroodjes zijn zo makkelijk om te maken. Je rolt namelijk mini knakworstjes op in een dekentje van bladerdeeg of croissantdeeg. In Engeland worden ze ook wel ‘Pigs in a blanket’ genoemd. Kinderen vinden dit een leuk hapje of traktatie en helpen graag met het maken ervan! #kidsproof
Voor erbij:
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
* Kun je enkel een gewone rol croissantdeeg of vierkante diepvries plakjes vinden en geen mini’s? Snijd dan met een mes elk driehoekje of plakje in 4 kleinere driehoekjes.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
Altijd leuk voor bij de borrel, of straks met sinterklaasavond.
Hallo Betty, deze wil ik gaan maken voor onze Sinterklaasviering van morgen. Maar tot hoever kan ik deze worstjes dan al voorbereiden. Dat zou ik graag willen weten. Ik hoor graag van je.
Ik heb het idee dat het deeg verder uitzet zodra het uit de luchtdichte verpakking komt en niet heel prettig meer rolt of bereidt. Dus ik zou het zeker niet een dag van tevoren bereiden, maar vlak voor de gasten komen is vaak geen probleem (bijv. uurtje of zo), dat doen wij ook wel eens.
Dat laatste heb ik dan ook gedaan. Van tevoren de knakworstjes al wel laten uitlekken. Heel simpel om te maken, maar erg lekker. Ook voor de kleintjes, ze waren zo op. Dankjewel voor het recept.
Hallo Betina
Misschien een domme vraag, maar wat zijn die groene stengels op de foto?
Ze zijn inderdaad fotogeniek en lijken me mooi in een soep te passen.
Hi Angela, in dit geval betreft het decoratie uit een bloemstuk. Maar gebruik gerust wat takje tijm voor een eetbare variant!