Deze mini worstenbroodjes met knakworst zijn zo makkelijk om te maken. In Engeland worden ze ook wel ‘Pigs in a blanket’ genoemd. Kinderen vinden dit een leuk hapje of traktatie en helpen graag met het maken ervan! #kidsproof

Mini worstenbroodjes bladerdeeghapjes

Bladerdeeghapjes kunnen eigenlijk op elk moment van de dag wel. Deze mini worstenbroodjes met knakworst worden ook wel ‘Pigs in a blanket’ genoemd, omdat het kleine varkens(worstjes) in een dekentje van bladerdeeg zijn. Ik maak ze als tussendoortje, partyfood of borrelhap en een enkele keer zelfs als ontbijt voor in het weekend.

Standaard op voorraad hapje

Leg daarom standaard een pakje vierkante bladerdeeg plakken in de vriezer of een rol koelvers croissantdeeg in de koelkastjes. En uiteraard een blik knakworstjes in de voorraadkast. Tegenwoordig kun je die ook in een runder, kip of zelf vega variant kopen dus er is voor elk wat wils om deze mini worstenbroodjes te maken!

Recept video: Mini Worstenbroodjes maken

SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen


Print

Recept: Mini Worstenbroodjes (pigs in a blanket)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze mini worstenbroodjes zijn zo makkelijk om te maken. Je rolt namelijk mini knakworstjes op in een dekentje van bladerdeeg of croissantdeeg. In Engeland worden ze ook wel ‘Pigs in a blanket’ genoemd. Kinderen vinden dit een leuk hapje of traktatie en helpen graag met het maken ervan! #kidsproof

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 20 minuten.
  • Yield: 24 stuks 1x
  • Category: Tussendoortjes
  • Cuisine: Britse keuken

Ingredients

Scale
  • 1 blik koelvers croissantdeeg (het liefst die voor 24 mini croissants*),
  • 1 blik party knakworstjes (ca 30 stuks),
  • 1 ei,
  • sesamzaad.

Voor erbij:

  • Mosterd, mayonaise of zelfs hotdog saus!

Instructions

  1. Verwarm de oven op 225 graden / 200 hete lucht (check de verpakking van het deeg!) Bekleed ondertussen een bakplaat met bakpapier.
  2. Rol het croissandeeg uit en snijd alle driehoekjes los. Giet het blik mini knakworstjes af en laat uitlekken. Leg op elk driehoekje een mini knakworst en rol op als een croissantje. Leg elk mini worstenbroodje op een de bakplaat.
  3. Kluts het ei in een apart kommetje en bestrijk alle worstenbroodjes met het ei. Bestrooi vervolgens met de sesamzaad.
  4. Bak de mini worstenbroodjes af in de oven, gedurende 15 minuten (check de verpakking van het deeg voor de juiste tijd!)
  5. Serveer met een beetje mosterd of mayonaise, of combineer beiden tot mosterdmayonaise.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

* Kun je enkel een gewone rol croissantdeeg of vierkante diepvries plakjes vinden en geen mini’s? Snijd dan met een mes elk driehoekje of plakje in 4 kleinere driehoekjes.

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Hallo Betty, deze wil ik gaan maken voor onze Sinterklaasviering van morgen. Maar tot hoever kan ik deze worstjes dan al voorbereiden. Dat zou ik graag willen weten. Ik hoor graag van je.

    • Ik heb het idee dat het deeg verder uitzet zodra het uit de luchtdichte verpakking komt en niet heel prettig meer rolt of bereidt. Dus ik zou het zeker niet een dag van tevoren bereiden, maar vlak voor de gasten komen is vaak geen probleem (bijv. uurtje of zo), dat doen wij ook wel eens.

  • Dat laatste heb ik dan ook gedaan. Van tevoren de knakworstjes al wel laten uitlekken. Heel simpel om te maken, maar erg lekker. Ook voor de kleintjes, ze waren zo op. Dankjewel voor het recept.

  • Hallo Betina

    Misschien een domme vraag, maar wat zijn die groene stengels op de foto?
    Ze zijn inderdaad fotogeniek en lijken me mooi in een soep te passen.

    • Hi Angela, in dit geval betreft het decoratie uit een bloemstuk. Maar gebruik gerust wat takje tijm voor een eetbare variant!

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

2 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

3 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

6 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

1 week ago