Vorige maand had ik een dagje uit in Den Haag, om allemaal lokale helden te bezoeken. En bracht daar ook een bezoek aan restaurant MaMa Kelly.

In deze Urban Bistro is het heerlijk vertoeven en alleen de locatie al is het bezichtigen meer dan waard. Lees hier mijn review van MaMa Kelly:

Vorige maand maakte ik een ‘Local Heroes’ toer door Den Haag, samen met Miss Publicity. Voor de lunch hadden zij een bijzondere hotspot uitgezocht, maar mijn gezicht verbleekte toen ik zag dat we in een keer midden op een industrie terrein stonden. Ver weg uit de binnenstad. En ik dacht nog: wat een bijzondere plek voor een restaurant.

Zodra je eenmaal de voordeur binnen loopt bij MaMa Kelly, stap je letterlijk een andere wereld in.  In het ketelhuis van de voormalige Caballero fabriek heeft namelijk een flinke restyling plaatsgevonden. En binnen weet je niet waar je moet kijken. Naar het hoge plafond, de flinke raampartij, de oude ketels en leidingen langs de muren of die intrigerende blauw/groene kleur op de muren met muurschilderingen. Het is een bijzondere locatie op zijn minst.

In dit restaurant kun je 7 dagen per week terecht voor lunch, diner, koffie van de barista of gewoon lekker aan de bar zitten. Ik mag blij zijn dat ik niet op dit industrieterrein werk, want ik weet wel waar ik elke dag mijn lunch zou doorbrengen.

En wat betreft de kaart: verwacht geen poespas of ingewikkelde gerechten. Zo kun je er bijvoorbeeld belegd brood van Menno, diverse starter en salades bestellen, maar ook Flamkuchen en hotdogs bestellen. En voor het hoofdgerecht kies je simpelweg uit een mals kippetje of doe-maar-gewoon een kreeft.  Oh ja en er is naar verluid ook overheerlijke friet te bestellen, heb ik mij laten vertellen.

MaMa Kelly is vanaf de opening in 2015 al een spraakmakend horeca concept met verreweg een prachtige locatie. Niet voor niets is het restaurant onlangs bekroont als ‘ Best Restaurant & Bar 2015’ bij de Entree Hospitality & Style Awards 2015.

Dit lunch je bij Mama Kelly in Den Haag:

Brood van Menno:

Zie hier een torentje met o.a. gerookte zalm en carpaccio, geserveerd op zuurdesem Brood van Menno. Dit heerlijke brood is altijd dagvers en bevat geen rare toevoegingen! Daar hou ik van!

Hoofdgerechten:

Uiteraar kwamen de twee hoofdgerechten ook voorbij:

Wat dacht je van een halve kreeft?! Dit tot grote favoriet van mijn tafelgasten.  Deze foto is gemaakt door Susan Aretz

Maar zelf ging ik genieten van een heerlijk mals Frans landkippetje van de rotisserie. Moet je die citroen jus zien…

Voor erbij hadden we nog diverse salades op tafel staan.

Dessert:

In mijn geval geen. Want ik kon geen piep(kip) meer zeggen.  Maar ik zag dat ze Cheesecake en Sticky Toffee Pudding op de lunchkaart hadden staan. Oeh lala!

 

 

  • Geweldige urban design en mooie inrichting. Zo heeft het lunchgedeelde (rechts) heeft comfy lederen banken. En in het diner gedeelde (links) zijn de tafels gedekt met wit tafellinnen.
  • Geen ingewikkelde gerechten, een goede basic kaart met hedendaagse bistro gerechten die ook nog eens prima op smaak zijn. Niets meer aan doen!
  • Jonge en vlotte bediening.
  • Aan de bar kun je ook terecht voor simpelweg een goede koffie bijvoorbeeld.

  • Afgelegen op een industrieterrein. Kom dus met de auto (of de fiets). Parkeren is overigens gratis.
  • Door de hoge plafonds en vele beton is het bij Mama Kelly vrij roemoerig.
  • En neem een vest mee. Die grote raampartij is prachtig, maar ik had het op een gegeven moment wel koud. Of misschien had ik niet genoeg ‘gedronken’ bij het eten.

 

Review:    Prijs: €      Eten: 7.5    Service: 7.5   Decor: 8.0    Totaal:  7.7

Mama Kelly  (Urban Bistro)
Saturnusstraat 100
2516 AH Den Haag
Telefoon: 070 – 2170 546
www.mama-kelly.nl
Voor deze review was ik uitgenodigd door Miss Publicity PR &  Mama Kelly, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op de disclaimer pagina.
Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Gevulde Appels uit de oven

Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…

2 dagen ago

Sinterklaas Sate van kiphaasjes

De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…

3 dagen ago

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

5 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

6 dagen ago

Indonesische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

1 week ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago