Overige

Lima Crunchy & Sweet Tahini’s

De afgelopen weken zagen jullie ze al voorbij komen op mijn instagram account, maar ik lunch tegenwoordig heel vaak met tahini. Bij ons thuis is altijd wel een pot tahini te vinden, omdat ik deze als basis gebruik voor bijvoorbeeld Hummus of baba Ganoush. Maar daarnaast kun je tahini ook gebruiken als (zoet) broodbeleg. En daar ga ik jullie wat meer over vertellen.

Puur natuur

Lima Foods bestaat al ruim 50 jaar en maakt heerlijke biologische en evenwichtige producten. Hun nieuwste serie bestaat uit drie nieuwe smeerpasta’s waarbij sesamzaad het hoofdbestandeel is. Alle producten zijn 100% vegetarisch en onderstrepen de goede eigenschappen van hun ingrediënten.  De Lima crunchy & sweet tahini zijn een bron van eiwitten en rijk aan essentiële vetzuren en voedingsvezels, zoals je deze in sesamzaad kunt vinden. De smaak is puur natuur, en zonder extra toevoegingen of suikers. En daar houden we natuurlijk van.

De drie verschillende smaken Lima Crunchy & Sweet Tahini’s zijn:

Crunchy Tahini Natuur

Deze tahini bestaat voor 100% uit sesamzaadjes. Aan de sesampasta zijn nadien hele sesamzaadjes toegevoegd die voor een crunchy en knisperende textuur zorgen. Door de hartige smaak is deze ideaal om tijdens de lunch te serveren op een boterham of rijstwafel met plakjes komkommer, tomaat of tuinkers.

 

Crunchy Sweet Tahini Dadels

Deze zoete variant bestaat uit sesamzaadjes, en voor 25% uit dadels. Zo wordt de sesampasta natuurlijk gezoet, zonder verdere toevoeging van suikers. Een gezond alternatief voor menig andere (zoete) broodpasta’s zoals pindakaas of chocolade pasta. En.. hij is niet al te zoet, maar precies goed van smaak.

 

Crunchy Sweet Tahini Rozijnen

Dit is de tweede zoete variant, en deze bestaat voor 25 % uit rozijnen. Daardoor is deze sesampasta dus ook zoet en heerlijk als tussendoortje met wat walnoten of dunne plakjes appel. Alle drie de pasta’s zijn dus 100% vegetarisch en geschikt voor veganisten.

 

Het eindoordeel:

 

  • Voor verantwoord snacken of heerlijk vegetarisch lunchen, zijn deze pasta’s een welkome alternatief.
  • De Tahini’s zijn heel smeuïg en smeerbaar. Ze zijn een prima basis voor op de boterham, en daarna kun je deze nog beleggen met extra’s.Fantaseer er dus gerust op los.
  • En het feit dat het 100% pure ingrediënten zijn (zonder rare toevoegingen of suiker dus) maakt het er alleen maar lekkerder op.

 

  • Het enige nadeel is dat de pasta nogal kan ‘plakken’ aan je gehemelte  (Net zoals pindakaas dat soms kan doen). Dus zorg dat je er wel wat bij te drinken hebt.
  • En schrik niet als je alleen wat olie bovenop ziet drijven in de pot. Dat is de natuurlijk olie uit de sesamzaadjes die overblijft als de ‘zware’ bestanddelen naar de bodem zakken. Roer dus altijd de pot goed door.

 

Verkoopinformatie Lima Crunchy & Sweet Tahini’s

De Tahini’s van Lima zijn te verkrijgen in potten van 225 gram, voor een prijs tussen €4.49 / € 4.99. De producten van Lima zijn exclusief te verkrijgen bij Natuurvoedingswinkels. Kijk voor de lijst met verkoopadressen op de website van Lima.

Groetjes,
Betty

Deze review bevat producten of goederen die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Oeh, die met dadels lijkt me echt heel lekker. Van de week eens kijken of ze die hebben bij de ekoplaza in de buurt.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

7 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago