Zelf knoflooksaus maken is zo eenvoudig! En als je deze eenmaal zelf hebt geproefd, dan hoef je nooit meer een kant-en-klare versie uit de supermarkt. Ik maak mijn knoflooksaus wat lichter door yoghurt toe te voegen en dat maakt een heerlijke dip voor heel veel gerechten en borrelplankjes.
Maar wat is dat toch met knoflook? Het voegt heerlijk smaak toe aan alle gerechten en ik kan er geen genoeg van krijgen. Knoflook is super gezond: cholesterolverlagend, versterkt je immuunsysteem en verminderd de kans op kanker en hart- en vaatziektes. Oh en het schijnt ook nog te helpen tegen vampieren… Voor een bord tapas, met dubbele portie knoflook, mag je mij dan ook midden in de nacht wakker maken. En een goede knoflooksaus blijf je ook opscheppen.
Mijn homemade knoflooksaus bestaat uit een mengsel van volle mayonaise en volle yoghurt. De yoghurt houdt de saus lekker fris en maakt hem geschikt voor meerdere toepassingen. Deze knoflooksaus is heerlijk voor bij shoarma, gegrilde groenten, gegrild vlees van de BBQ, maar ook gewoon om je brood in de dippen. Deze saus kun je ook zonder knoflook maken dan krijg je een overheerlijke yoghurtdip die weer verrukkelijk is om rauwkost in te dippen. Check voor inspiratie bijvoorbeeld het Halloween Rauwkost skelet!
Zelf knoflooksaus maken is zo eenvoudig! En als je deze eenmaal zelf hebt geproefd, dan hoef je nooit meer een kant-en-klare versie uit de supermarkt. Ik maak mijn knoflooksaus wat lichter door yoghurt toe te voegen en dat maakt een heerlijke dip voor heel veel gerechten en borrelplankjes.
Extra:
Eet smakelijk!
Eet smakelijk!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze knoflooksaus met yoghurt wilt maken!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
Ik heb nog een tip; Als je niet na knoflook wilt stinken dan moet je de kern in het midden van de knoflook eruit halen. Ik doe dit zelf al jaren en eet bijna dagelijks knoflook en hoor niemand meer klagen dat ik stink na knoflook