Zeevruchten zijn onlosmakend verbonden met vakanties aan de Spaanse Costa del Sol. Dus een lekker visgerecht voor deze tapas weken mag dan ook niet uitblijven. En wat denk je: deze knoflook garnalen blijken een grote favoriet te zijn tijdens tapas avondjes.
Zorg ervoor dat je mooie grote garnalen of gamba’s koopt. Want tijdens het bakken slinken ze behoorlijk. Ik koop schoongemaakte garnalen, want dat vind ik anders zo’n vreselijk klusje! En daarna bak je de garnalen met knoflook in de koekenpan. Je kunt deze ‘Gamba’s al ajillo’ lekker wegprikken met je tapas vorkje. Vaak serveer ik er ook nog wat geroosterd brood en een flesje goede olijfolie bij, want velen vinden het ook lekker om ze op een stukje brood te doen en nog een extra beetje olie eroverheen te sprenkelen. Zo simpel maar zo lekker!
Behalve deze overheerlijke knoflook garnalen hebben we natuurlijk nog veel meer lekkers uit de Spaanse keuken voor je. Check bijvoorbeeld ook deze tapas recepten: maak een Spaanse Paella met garnalen en mosselen op de barbecue! Of ga voor deze empanada’s met chorizo en gehakt! Deze kleine Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus zijn ook een klassieker en zeer bekende tapas!
In Spanje heet dit gerecht ‘gambas al ajillo’ wat dus garnalen met knoflook betekend. Serveer dit visgerechtje als tapas met een prikker, of met wat geroosterd brood en extra olijfolie.
Buon Apetito!
Groetjes, Betty
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!
De dinsdag wordt in de volksmond ook wel 'Taco Tuesday' genoemd. Verwijzend naar een makkelijke…
Ook in de winter serveren wij salades! Maar dan wel een goedgevulde geroosterde spruitjessalade met…
Denk je aan Sinterklaas, dan denk je ongetwijfeld ook aan pepernoten.. of kruidnoten.. wacht even,…
Het is vandaag de 4e donderdag van November en dan wordt in Amerika Thanksgiving gevierd!…
Op zoek naar last-minute Sinterklaas recepten ter inspiratie? Binnenkort is het zover. Sinterklaas is namelijk alweer…
Als Meatless Monday voor vandaag bedacht ik deze kleurrijke gevulde paprika met quinoa. Dit gerechtje…
View Comments
Het is 7.48 uur, maar hier heb ik nu zin in...Ziet er heerlijk uit!
Dat is goed om te horen! Dank je wel!
lijk me heerlijk
heerlijk
Hoi Bettina, voor hoeveel personen is dit recept. Ik denk 4, maar wil graag zeker zijn. Krijg 7 mensen te eten.
Hi Ceciel,
verdubbel in dat geval het recept en dan heb je zeker genoeg voor iedereen.
groetjes, Betty
Vandaag gemaakt, de halve theelepel gerookte paprikapoeder is mij veel te veel!
Ik laat dit een volgende keer achterwege, mogelijk iets van zoete paprikapoeder en iets van half rood Spaans pepertje erbij! Wel dank voor je recept! Smaken verschillen.
Oh ja en het wat bij bijna 500 gram garnalen!
Hi Justine,
dank je wel voor je terugkoppeling en dit zijn prima alternatieven hoor! Geniet er in ieder geval heerlijk van!