Zeevruchten zijn onlosmakend verbonden met vakanties aan de Spaanse Costa del Sol. Dus een lekker visgerecht voor deze tapas weken mag dan ook niet uitblijven. En wat denk je: deze knoflook garnalen blijken een grote favoriet te zijn tijdens tapas avondjes.

Garnalen met knoflook uit de koekenpan

Zorg ervoor dat je mooie grote garnalen of gamba’s koopt. Want tijdens het bakken slinken ze behoorlijk. Ik koop schoongemaakte garnalen, want dat vind ik anders zo’n vreselijk klusje! En daarna bak je de garnalen met knoflook in de koekenpan. Je kunt deze ‘Gamba’s al ajillo’ lekker wegprikken met je tapas vorkje. Vaak serveer ik er ook nog wat geroosterd brood en een flesje goede olijfolie bij, want velen vinden het ook lekker om ze op een stukje brood te doen en nog een extra beetje olie eroverheen te sprenkelen. Zo simpel maar zo lekker!

Nog meer Tapas Recepten

Behalve deze overheerlijke knoflook garnalen hebben we natuurlijk nog veel meer lekkers uit de Spaanse keuken voor je. Check bijvoorbeeld ook deze tapas recepten: maak een Spaanse Paella met garnalen en mosselen op de barbecue! Of ga voor deze empanada’s met chorizo en gehakt! Deze kleine Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus zijn ook een klassieker en zeer bekende tapas!


Print

Recept: Knoflook garnalen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

3 from 2 reviews

In Spanje heet dit gerecht ‘gam­bas al ajil­lo’  wat dus garnalen met knoflook betekend. Serveer dit visgerechtje als tapas met een prikker, of met wat geroosterd brood en extra olijfolie. 

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 15 minuten
  • Yield: 34 personen 1x
  • Category: Tapas
  • Method: bakken
  • Cuisine: Spaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 300 gram gepelde gamba’s of tijger garnalen
  • 3 eetlepels (Spaanse) olijfolie,
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst,
  • halve theelepel gerookt paprika poeder,
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie,
  • 1 eetlepel sherry of citroensap,
  • peper & zout.

Instructions

  1. Gebruik je bevroren gambas? Zorg ervoor dat je deze dan eerst laat ontdooien en spoel ze af met koud water. Laat uitlekken en dep droog met een keukenpapiertje.
  2. Verhit de olie in een koekenpan op hoog vuur. Voeg de knoflook toe en fruit 10 seconden in de olie. Schep daarna de schoongemaakte gambas of garnalen doorheen. Bak rondom aan en verlaag het vuur naar middelmatig.
  3. Schep de gerookte paprikapoeder en fijngehakte peterselie doorheen. Bak mee gedurende een paar minuten of in ieder geval tot de gamba’s gaar zijn. Blus vervolgens het geheel af met de sherry of citroen en bak de gamba’s nog een paar minuten mee. Breng op smaak met een snufje peper & zout. Schep de gamba’s uit de pan op een serveerschaaltje.
  4. Verhoog vervolgens het vuur en kook de ‘saus’ een beetje in, terwijl je blijft roeren. Schep de stroperige saus over de warme gamba’s met knoflook en serveer direct.

Buon Apetito!

Groetjes, Betty


Bewaar dit recept op Pinterest!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Tex-Mex Burrito Bowl met gehakt en quinoa

De dinsdag wordt in de volksmond ook wel 'Taco Tuesday' genoemd. Verwijzend naar een makkelijke…

13 uur ago

Geroosterde spruitjessalade met zoete aardappel

Ook in de winter serveren wij salades! Maar dan wel een goedgevulde geroosterde spruitjessalade met…

2 dagen ago

Zelf pepernoten (kruidnoten) bakken

Denk je aan Sinterklaas, dan denk je ongetwijfeld ook aan pepernoten.. of kruidnoten.. wacht even,…

5 dagen ago

Wat is Thanksgiving Day en waarom wordt het gevierd?

Het is vandaag de 4e donderdag van November en dan wordt in Amerika Thanksgiving gevierd!…

6 dagen ago

20x Sinterklaas Recepten

Op zoek naar last-minute Sinterklaas recepten ter inspiratie? Binnenkort is het zover. Sinterklaas is namelijk alweer…

1 week ago

Gevulde paprika met quinoa

Als Meatless Monday voor vandaag bedacht ik deze kleurrijke gevulde paprika met quinoa. Dit gerechtje…

1 week ago