Categories: Overige

Jacob’s Creek Moscato (Valentijn’s wijn)

Aanstaande vrijdag is het zover:  Valentijnsdag! De dag waarop geliefden elkaar verwennen en even een dagje extra van elkaar mogen genieten. Maar het is ook de dag dat je anoniem een kaartje kunt sturen naar iemand, om diegene te laten weten dat hij/zij een geheime aanbidder heeft.

En het is een dag die in het teken van zoet en liefde staat. De kleur rood komt overal terug: in hartjes, in kusjes en in rode rozen. Maar liefde gaat ook door de maag, dus maakt menig thuiskok zich op voor een valentijn’s taart of zelfs een heus diner. Alles kan en mag op deze dag, zolang je maar lief bent voor elkaar.

En om zo’n dagje natuurlijk extra feestelijk te maken, schenk je een heerlijk glaasje Valentijnswijn van Jacob’s Creek. Deze frisse wijnen zijn licht zoet (niet te vergelijken met een mierzoete dessertwijn hoor) en zijn voorzien van een zachte ‘bubbel’. Deze Valentijnswijnen zijn nog het beste een kruising tussen een lichte, zomerse wijn en een licht sprankelende prosecco te noemen.

De Jacob’s Creek Moscato range:

  • De Jacobs Creek Moscato Rosé heeft tonen van rood zomerfruit en bevat de witte wijn aroma’s van tropisch fruit en witte perzik.
  • De Jacobs Creek Moscato (witte variant) kenmerkt zich op zijn manier door de friszoete smaak van muskaatdruif, rijpe meloen, passievrucht en witte perzik.

Deze wijnen zijn dienen koel geserveerd te worden en passen heel goed bij een Aziatische en gekruide gerechten, zoals deze gewokte rijstschotel met vis. Het fruit in de wijn geeft namelijk een goed contrast bij de kruiden. Daarnaast zijn deze wijnen ook ideaal als aperitief, en serveer deze ook gerust bij een toetje (of taartje) met vers fruit. Persoonlijk vind ik de ‘witte’ variant ook een lekker alternatief voor een champagne ontbijt (op bed). Juist omdat hij zo zacht van smaak is, en de prijs uitermate vriendelijk is, vergeleken met champagne.

De fruitige Valentijswijnen zijn dus ideaal om jouw geliefde te verrassen, en een tip voor aankomende Valentijnsdag. Ben je single en vier jij geen Valentijn? Geen nood, deze wijnen zijn ook prima geschikt om verdriet te verdrinken en alsnog de dag door te komen.

 

  • Een speciale wijn voor Valentijn, die zachtzoet van smaak is, en een beetje tintelt op de tong.
  • Hij past heel goed bij de gelegenheid. Het is een echte alleskunner, en van de 6 personen die de wijnen met mij geproefd hebben, was er geen een bij die het niet lekker vond.
  • De Moscato Rose is prachtig roze van kleur, en doet iedereen wel smelten.

 

  • Doordat de wijnen heel toegankelijk en licht zoet zijn, drink je dit weg als limonade. Gij zijt gewaarschuwd!

 

Jacob’s Creek Moscato Wit en Rosé (8,0% alcohol) zijn exclusief bij Albert Heijn te verkrijgen voor € 6,59.

Deze review bevat producten of goederen die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago