Tijdens deze Meatless Monday duik ik de keuken in om vegetarische zelfgemaakte bietenwraps met geitenkaas guacamole te maken. Boordevol groenten! Niet alleen in de wraps zelf, maar in de guacamole vind je natuurlijk heel veel gezonde avocado en goede vetten.
Laatst maakte ik deze Roti met tomaat, kaas en ui en deze Homemade roti met kokos sambal, waarbij ik beide roti-soorten zelf maakte. Zo nu en dan vind ik dat zo leuk om te doen. Je moet echt niet m’n keuken in komen tijdens het maken, al-les zit dan namelijk onder de bloem en deegklodders. En het kost best even wat tijd. Maar een verse, homemade bietenwrap of roti smaakt wel echt heel lekker. Mocht je hier nu gewoon helemaal geen zin of tijd voor hebben: in de supermarkt verkopen ze tegenwoordig ook gewoon kant-en-klare bietenwraps!
Als toppings voor deze homemade bietenwraps gebruikte ik verse spinazie, alfalfa, munt, bleekselderij, geraspte Grana Padano kaas en geroosterde pistachenootjes en zonnebloempitten. Varieer hiermee naar eigen keuze of met wat je nog hebt liggen! Ideaal om restjes groente of rauwkost in te verwerken. De geitenkaas guacamole bind alle smaken samen, even oprollen en genieten maar!
Maak eens zelfgemaakte vegetarische bietenwraps met geitenkaas en guacamole. Boordevol groenten zoals gezonde avocado en goede vetten.
Voor de homemade bietenwraps:
Voor de geitenkaas guacamole:
Suggesties voor de topping:
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
Bewaartip: Heb je een homemade bietenwrap over? Deze kun je prima nog 1-2 dagen afgedekt in de koelkast bewaren. Beleg of besmeer eventueel met iets anders en geniet er nog een extra dagje van.
De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…
Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…
Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…
Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…
Ben je nog op zoek naar een lekker recept met wafels van croissantdeeg? Combineer het…
Deze risotto met komkommer, munt pesto en granaatappelpitjes is heerlijk fris. Waar risotto voor mij…
View Comments
Het deeg blijft bij mij heel plakkerig. Zelfs als ik bloem op het aanrecht en deegrollen strooi, lukt het niet om uit te rollen.
Uiteindelijk heb ik een bolletje deeg in de koekenpan met de bolle kant van een lepel, die ik steeds door de bloem haal, uitgesmeerd tot wrap. Helaas is het resultaat dat de wrap minder dun is.
De smaak is overigens prima en met de guacamole en topping ziet het er prachtig uit.
Kan je de wraps ook invriezen voor later gebruik?
jazeker! Ik zou er alleen even een stukje bakpapier tussen stoppen zodat de wraps wat makkelijke van elkaar loskomen als je er eentje wilt ontdooien.