Ga jij dit jaar aan de slag met een vegetarisch hoofdgerecht voor kerst? Dan kan ik je deze hele knolselderij uit de oven zeker aanraden! Snijd hem in plakken of parten en geniet van een lekker en makkelijk vegetarisch kerstdiner!
Van groenten kun je zulke lekkere en fantastische groente gerechten maken. Van de zomer werden wij hier thuis al helemaal fan van deze knolselderij burgers van de barbecue. En ik vroeg me dan ook af wat we nog meer met de knolselderij zouden kunnen doen. Het werd een soort grote gepofte knolselderij. In heb pakketje stop je meteen wat smaakmakers zoals kruidenboter en knoflook, want al die smaken worden dan mee opgenomen in de knolselder. Het recept voor een hele knolselderij in de oven bereiden is niet moeilijk en relatief goedkoop, maar je moet wel rekeninghouden met 2 uur bereidingstijd. Maar thats it. Voor de feestdagen zou je hem zelfs een dag van tevoren kunnen bereiden. En tijdens het kerstdiner hoef je hem dan alleen weer 20 minuten op te warmen in de folie.
als je deze hele knolselderij uit de oven fantastisch vind, neem dan zeker ook even een kijkje bij deze vegetarische recepten! En voor de liefhebbers van stoofvlees: deze vegetarische stoof van aubergine en paddenstoelen is een mooie vervanger voor de Franse klassieker Boeuf Bourginon! Maar deze Italiaanse gebakken ricotta uit de oven heeft ook menig harten en magen veroverd! Ook lekker en winters: een bietjes stamppot met pompoen en zachte geitenkaas! Check hier 10x vegetarische hoofdgerechten voor kerst op een rijtje! Fijne Feestdagen!
Ga jij dit jaar aan de slag met een vegetarisch hoofdgerecht voor kerst? Dan kan ik je deze hele knolselderij uit de oven zeker aanraden! Smeer hem in met kruidenboter en pof de kn0lselderij met knoflook in de oven. Snijd hem in plakken of parten en geniet van een lekker en makkelijk vegetarisch kerstdiner!
Extra:
Fijne feestdagen en eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Wil je dit gerecht compleet vegan maken? Gebruik dan Flora plant vegan ‘roomboter’ en maak daar zelf een kruidenboter mee. Deze kun je dan gebruiken om de knolselderij mee in te smeren.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze vegan stoofvlees met aubergine wilt gaan maken!
De zomer is HET seizoen van het steenfruit dus moet je lekker veel gaan genieten…
Heb je wel eens 'orgaanvlees' gegeten? Dat is vlees dat afkomstig is van de ingewanden…
De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…
Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…
Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…
Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…
View Comments
en op welke temperatuur?
hi Kokkie, rooster hem op 200 graden (180 hetelucht). Groetjes!