Ga jij dit jaar aan de slag met een vegetarisch hoofdgerecht voor kerst? Dan kan ik je deze hele knolselderij uit de oven zeker aanraden! Snijd hem in plakken of parten en geniet van een lekker en makkelijk vegetarisch kerstdiner!
Van groenten kun je zulke lekkere en fantastische groente gerechten maken. Van de zomer werden wij hier thuis al helemaal fan van deze knolselderij burgers van de barbecue. En ik vroeg me dan ook af wat we nog meer met de knolselderij zouden kunnen doen. Het werd een soort grote gepofte knolselderij. In heb pakketje stop je meteen wat smaakmakers zoals kruidenboter en knoflook, want al die smaken worden dan mee opgenomen in de knolselder. Het recept voor een hele knolselderij in de oven bereiden is niet moeilijk en relatief goedkoop, maar je moet wel rekeninghouden met 2 uur bereidingstijd. Maar thats it. Voor de feestdagen zou je hem zelfs een dag van tevoren kunnen bereiden. En tijdens het kerstdiner hoef je hem dan alleen weer 20 minuten op te warmen in de folie.
als je deze hele knolselderij uit de oven fantastisch vind, neem dan zeker ook even een kijkje bij deze vegetarische recepten! En voor de liefhebbers van stoofvlees: deze vegetarische stoof van aubergine en paddenstoelen is een mooie vervanger voor de Franse klassieker Boeuf Bourginon! Maar deze Italiaanse gebakken ricotta uit de oven heeft ook menig harten en magen veroverd! Ook lekker en winters: een bietjes stamppot met pompoen en zachte geitenkaas! Check hier 10x vegetarische hoofdgerechten voor kerst op een rijtje! Fijne Feestdagen!
Ga jij dit jaar aan de slag met een vegetarisch hoofdgerecht voor kerst? Dan kan ik je deze hele knolselderij uit de oven zeker aanraden! Smeer hem in met kruidenboter en pof de kn0lselderij met knoflook in de oven. Snijd hem in plakken of parten en geniet van een lekker en makkelijk vegetarisch kerstdiner!
Extra:
Fijne feestdagen en eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Wil je dit gerecht compleet vegan maken? Gebruik dan Flora plant vegan ‘roomboter’ en maak daar zelf een kruidenboter mee. Deze kun je dan gebruiken om de knolselderij mee in te smeren.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze vegan stoofvlees met aubergine wilt gaan maken!
Deze verfrissende witlof stamppot met piccalilly is een overheerlijke winterse maaltijd. Met frisse stukjes appel…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Op deze Meatless Monday maakte ik loempia's gevuld met champignons, kaas en cashewnoten. Een heerlijk…
Als er een gerecht is dat wij allemaal wel kennen van de 'afhaalchinees' dan is…
Het is vandaag de 4e donderdag van November en dan wordt in Amerika Thanksgiving gevierd!…
Op zoek naar last-minute Sinterklaas recepten ter inspiratie? Binnenkort is het zover. Sinterklaas is namelijk alweer…
View Comments
en op welke temperatuur?
hi Kokkie, rooster hem op 200 graden (180 hetelucht). Groetjes!