Wil jij tijdens Halloween een decadent hapje tijdens de koffie of thee serveren? Maak dan deze Halloween Millionaire Shortbread ! De monsteroogjes zijn natuurlijk een must, maar voor de rest kun je elke keer weer varieren met andere kleuren en vormen Halloween suikergoed en snoepjes. Samen met mini M&M’s of smarties maak je er ook een kleurrijk geheel van.

Millionaire shortbread voor Halloween

Millionaires Shortbread is een klassieke karamel koek met chocolade toplaag. Zo’n luxe en decadent koek/taartje heb je nog nooit gegeten. Speciaal voor de gelegenheid kleuren we die zachte karamellaag natuurlijk bloedrood. En met die heerlijke zachte melkchocolade er bovenoptie, glijden je tanden er ook boterzacht doorheen. Een gouden combinatie als je het mij vraagt. Van deze Halloween Millionaire Shortbread blijf je snoepen namelijk! En je kunt de stukken natuurlijk net zo klein of groot snijden als je zelf wilt! Je bent gewaarschuwd!

Nog meer chocolade Halloween Recepten

Voor de echte Halloween fans hebben wij natuurlijk nog veel meer lekkere chocolade Halloween recepten in petto! Maak bijvoorbeeld deze spookjes cupcakes met triple chocolade. Als toetje zijn deze mini chocolade kerkhofjes een aanrader. Of geniet van een bloederige Chocolade Cheesecake. Chocolade liefhebbers kunnen zeker hun hart ophalen tijdens Halloween! Check hier nog veel meer recepten voor Halloween!


Print

Recept: Halloween Millionaire Shortbread

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze halloween millionaire shortbread is een heerlijke luxe traktatie bestaande uit eenvoudige koek, bloedrode karamel en chocolade met monster oogjes !

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 minutes
  • Cook Time: 30 minutes
  • Total Time: 45 minutes
  • Yield: 16 stuks 1x
  • Category: Halloween
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale

Voor de shortbread:

  • 250 gram bloem,
  • 150 gram koude roomboter,
  • 80 gram fijne suiker,
  • 1 theelepel vanille extract,
  • snufje zout,

Voor de karamellaag:

  • 75 gram roomboter,
  • 75 gram bruine basterdsuiker,
  • snufje zout,
  • 1 blik gecondenseerde melk (ca. 400 gram),
  • 1 theelepel eetbare rode gel kleurstof (ik gebruikte Wilton Christmas Red).

Voor de toplaag:

Extra:

  • vierkante bakvorm 25x25 cm,
  • bakpapier,
  • klein pannetje,
  • au-bain marie.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Bekleed de bakvorm met het bakpapier en zet apart.
  2. Maak als eerste het shortbread deeg: Meng de bloem met de suiker en zout in een kom. Snijd de koude boter in blokjes en voeg samen met de vanille toe aan de bloem. Kneed met je hand snel tot een samenhangend deeg. Duw dit in de bakvorm uit tot een vierkante plak. Strijk de bovenkant goed glad, met de bolle kant van een lepel en bak de shortbread in 25-30  minuten af in de oven.
  3. Ondertussen ga je de karamellaag maken: Smelt de boter in het pannetje, op laag vuur. Voeg de bruine suiker en snufje zout toe en roer goed door om op te lossen. Schenk de gecondenseerde melk erbij en laat het geheel 15 minuten inkoken op laag vuur. Blijf wel continue doorroeren om aanbranden te voorkomen. Zet vervolgens het vuur uit en roer de rode gel kleurstof door de karamel. Schenk de rode karamel op de afgebakken shortbread bodem, dek de vorm af met zilverfolie en stop 2 uur in de koelkast om goed af te koelen.
  4. Tegen het einde van de koeltijd, ga je de toplaag maken: Breek de chocolade in stukjes en smelt au-bain marie. Kantel je bakvorm iets heen en weer om de chocolade goed en gelijkmatig te verdelen over de toplaag. Laat een paar minuten afkoelen op het aanrecht. Beleg de Halloween Millionaire Shortcake met het Halloween snoepgoed. Druk het tevens een paar milimeter in de chocolade om goed vast te zetten. Laat de chocoladelaag vervolgens nog een uur afkoelen in de koelkast.
  5. Haal de Halloween Millionaire Shortbread zo’n 15 minuten voor serveren uit de koelkast en snijd met een groot koksmes in stukken of blokjes.

Happy Halloween!

Groetjes, Betty

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

2 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

3 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

6 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

1 week ago