Nagerechten

Griekse Yoghurt met honing en walnoten

Een heerlijke recept voor de liefhebbers van yoghurt! Sluit je (Griekse) maaltijd af met een kommetje Griekse Yoghurt met honing en walnoten. Lekker decadent! Niet alleen heerlijk om te serveren als toetje, maar ook een ideale en eiwitrijke start van je dag. Maak dus ook gerust Griekse Yoghurt met honing voor het ontbijt.

Meer eiwitten in Griekse Yoghurt

De Grieken wisten het al lang: Yoghurt is lekker & gezond en bedachten niet voor niets dit Griekse toetje. Maar waarom is Griekse Yoghurt dan zoveel lekkerder als gewone yoghurt? Griekse yoghurt veel lobbiger als gewone yoghurt en het is juist die volle, romige smaak die we meer kunnen waarderen als de zuurdere, normale yoghurt. Wij mensen houden nou eenmaal van decadent en vol romig. En Griekse yoghurt maken lijkt heel veel op het maken van hangop: De yoghurt wordt uitgehangen en een deel van het vocht  wordt weg gezeefd. Een mooi voordeel is dat de compacte Griekse yoghurt daardoor veel meer eiwitten bevat als gewone yoghurt.

Griekse Yoghurt met honing als ontbijt

Je maakt met Griekse yoghurt niet alleen die verrukkelijke Griekse Tzatziki dip met komkommer, maar ook dit heerlijke toetje: Griekse yoghurt met honing en walnoten. Die overigens ook bijzonder geschikt is om mee te ontbijten. Lekker eiwitrijk en aangevuld met goede vetten uit walnoten en pistache. En omdat dit gerecht zo lekker vullend is, zou ik je adviseren om s’avonds (als toetje) minder honing te gebruiken als s’ochtends (bij het ontbijt) 🙂


Print

Recept: Griekse Yoghurt met honing en walnoten toetje

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Een heerlijke recept voor de liefhebbers van yoghurt! Sluit je (Griekse) maaltijd af met een kommetje Griekse Yoghurt met honing en walnoten. Lekker decadent! Niet alleen heerlijk om te serveren als toetje, maar ook een ideale en eiwitrijke start van je dag. Maak dus ook gerust Griekse Yoghurt met honing voor het ontbijt.

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 5 minutes
  • Total Time: 5 minutes
  • Yield: 1 persoon
  • Category: Nagerechten
  • Cuisine: Griekse Keuken

Ingredients

  • 3 flinke el Griekse yoghurt
  • 1 el grof gehakte walnoten
  • 1 el grof gehakte pistachenoten
  • 1 el biologische honing

Instructions

  1. Roer de Griekse yoghurt even goed door en schep in een kommetje.
  2. Verdeel hier de grof gehakte noten overheen en lepel hier de honing overheen.
  3. Voor wat extra vulling kun je bijvoorbeeld aftoppen met een halve banaan in plakjes en wat bijenpollen. Serveer direct.

Kali Orexi! (Eet smakelijk)

Groetjes, Betty

Notes

TIP: Geen held met een keukenmes? Stop een klein handje walnoten en pistachenoten in een boterhamzakje en sla hier een paar keer met een deegroller of onderkant van een koekenpan op. Zo krijg je ook grof gehakte noten 🙂 

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Deze smaken zijn zó lekker samen. Geniet er ook regelmatig van. Hoewel de pistach en bijenpollen voor mij nieuw zijn. Leuk om eens te proberen!!

Recent Posts

Stokbrood met chocolade (Le Goûter)

Vandaag een simpele snack recept waar mijn kinderen dol op zijn! Het bestaat uit slechts…

3 dagen ago

10x Recepten met ‘Hot Sauce’

Dit weekend lopen de temperaturen hoog op! Maar hou jij wel van lekker warm en…

5 dagen ago

THAILAND weekmenu

Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Dan neem ik je elke week mee…

7 dagen ago

10 x IJskoffie en Koffiecocktails recepten

Kun je deze zomer wel wat verkoeling gebruiken? Of ben je gewoonweg een enorme liefhebber…

1 week ago

Koken met de Airfryer: écht gezonder of vooral handig?

De airfryer: dat kekke keukenapparaat dat belooft alles krokant én gezond te maken. Geen geknoei…

2 weken ago

MEXICO Weekmenu

Zijn jullie lekker aan het genieten van een zomervakantie (in eigen land)? Ik neem je…

2 weken ago