Nagerechten

Griekse Yoghurt met honing en walnoten

Een heerlijke recept voor de liefhebbers van yoghurt! Sluit je (Griekse) maaltijd af met een kommetje Griekse Yoghurt met honing en walnoten. Lekker decadent! Niet alleen heerlijk om te serveren als toetje, maar ook een ideale en eiwitrijke start van je dag. Maak dus ook gerust Griekse Yoghurt met honing voor het ontbijt.

Meer eiwitten in Griekse Yoghurt

De Grieken wisten het al lang: Yoghurt is lekker & gezond en bedachten niet voor niets dit Griekse toetje. Maar waarom is Griekse Yoghurt dan zoveel lekkerder als gewone yoghurt? Griekse yoghurt veel lobbiger als gewone yoghurt en het is juist die volle, romige smaak die we meer kunnen waarderen als de zuurdere, normale yoghurt. Wij mensen houden nou eenmaal van decadent en vol romig. En Griekse yoghurt maken lijkt heel veel op het maken van hangop: De yoghurt wordt uitgehangen en een deel van het vocht  wordt weg gezeefd. Een mooi voordeel is dat de compacte Griekse yoghurt daardoor veel meer eiwitten bevat als gewone yoghurt.

Griekse Yoghurt met honing als ontbijt

Je maakt met Griekse yoghurt niet alleen die verrukkelijke Griekse Tzatziki dip met komkommer, maar ook dit heerlijke toetje: Griekse yoghurt met honing en walnoten. Die overigens ook bijzonder geschikt is om mee te ontbijten. Lekker eiwitrijk en aangevuld met goede vetten uit walnoten en pistache. En omdat dit gerecht zo lekker vullend is, zou ik je adviseren om s’avonds (als toetje) minder honing te gebruiken als s’ochtends (bij het ontbijt) 🙂


Print

Recept: Griekse Yoghurt met honing en walnoten toetje

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Een heerlijke recept voor de liefhebbers van yoghurt! Sluit je (Griekse) maaltijd af met een kommetje Griekse Yoghurt met honing en walnoten. Lekker decadent! Niet alleen heerlijk om te serveren als toetje, maar ook een ideale en eiwitrijke start van je dag. Maak dus ook gerust Griekse Yoghurt met honing voor het ontbijt.

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 5 minutes
  • Total Time: 5 minutes
  • Yield: 1 persoon
  • Category: Nagerechten
  • Cuisine: Griekse Keuken

Ingredients

  • 3 flinke el Griekse yoghurt
  • 1 el grof gehakte walnoten
  • 1 el grof gehakte pistachenoten
  • 1 el biologische honing

Instructions

  1. Roer de Griekse yoghurt even goed door en schep in een kommetje.
  2. Verdeel hier de grof gehakte noten overheen en lepel hier de honing overheen.
  3. Voor wat extra vulling kun je bijvoorbeeld aftoppen met een halve banaan in plakjes en wat bijenpollen. Serveer direct.

Kali Orexi! (Eet smakelijk)

Groetjes, Betty

Notes

TIP: Geen held met een keukenmes? Stop een klein handje walnoten en pistachenoten in een boterhamzakje en sla hier een paar keer met een deegroller of onderkant van een koekenpan op. Zo krijg je ook grof gehakte noten 🙂 

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Deze smaken zijn zó lekker samen. Geniet er ook regelmatig van. Hoewel de pistach en bijenpollen voor mij nieuw zijn. Leuk om eens te proberen!!

Recent Posts

Tropical granola met mango en kokos

De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…

2 dagen ago

Hummus Bowl met zoete aardappel

Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…

3 dagen ago

Champagne drinken in de Champagne streek in Frankrijk

Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…

6 dagen ago

Steak tartare

Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…

1 week ago

Tiramisu Croisant Wafels

Ben je nog op zoek naar een lekker recept met wafels van croissantdeeg? Combineer het…

1 week ago

Frisse risotto met komkommer en munt pesto

Deze risotto met komkommer, munt pesto en granaatappelpitjes is heerlijk fris. Waar risotto voor mij…

1 week ago