Een heerlijke recept voor de liefhebbers van yoghurt! Sluit je (Griekse) maaltijd af met een kommetje Griekse Yoghurt met honing en walnoten. Lekker decadent! Niet alleen heerlijk om te serveren als toetje, maar ook een ideale en eiwitrijke start van je dag. Maak dus ook gerust Griekse Yoghurt met honing voor het ontbijt.
De Grieken wisten het al lang: Yoghurt is lekker & gezond en bedachten niet voor niets dit Griekse toetje. Maar waarom is Griekse Yoghurt dan zoveel lekkerder als gewone yoghurt? Griekse yoghurt veel lobbiger als gewone yoghurt en het is juist die volle, romige smaak die we meer kunnen waarderen als de zuurdere, normale yoghurt. Wij mensen houden nou eenmaal van decadent en vol romig. En Griekse yoghurt maken lijkt heel veel op het maken van hangop: De yoghurt wordt uitgehangen en een deel van het vocht wordt weg gezeefd. Een mooi voordeel is dat de compacte Griekse yoghurt daardoor veel meer eiwitten bevat als gewone yoghurt.
Je maakt met Griekse yoghurt niet alleen die verrukkelijke Griekse Tzatziki dip met komkommer, maar ook dit heerlijke toetje: Griekse yoghurt met honing en walnoten. Die overigens ook bijzonder geschikt is om mee te ontbijten. Lekker eiwitrijk en aangevuld met goede vetten uit walnoten en pistache. En omdat dit gerecht zo lekker vullend is, zou ik je adviseren om s’avonds (als toetje) minder honing te gebruiken als s’ochtends (bij het ontbijt) 🙂
Een heerlijke recept voor de liefhebbers van yoghurt! Sluit je (Griekse) maaltijd af met een kommetje Griekse Yoghurt met honing en walnoten. Lekker decadent! Niet alleen heerlijk om te serveren als toetje, maar ook een ideale en eiwitrijke start van je dag. Maak dus ook gerust Griekse Yoghurt met honing voor het ontbijt.
Kali Orexi! (Eet smakelijk)
Groetjes, Betty
TIP: Geen held met een keukenmes? Stop een klein handje walnoten en pistachenoten in een boterhamzakje en sla hier een paar keer met een deegroller of onderkant van een koekenpan op. Zo krijg je ook grof gehakte noten 🙂
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Het najaar is natuurlijk het seizoen van de peer en dan gaan wij thuis maar…
Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze vegetarische, groene spliterwten burgers met blauwe kaas.…
Dit recept is al jarenlang een persoonlijke favoriet voor gehaktballetjes maken. Het recept is in…
In de schappen kun je vandaag de dag prima pindasauzen vinden, die je vaak in…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
View Comments
Deze smaken zijn zó lekker samen. Geniet er ook regelmatig van. Hoewel de pistach en bijenpollen voor mij nieuw zijn. Leuk om eens te proberen!!