Ben je klaar met de typisch Hollandse winterspelen? Zet vandaag dan deze lekkere gort salade met brie en romanesco op het menu. Een lekkere mediterraanse maaltijdsalade met ras el hanout, cranberries en hazelnootjes. Hartstikke gezond en perfect voor de Meatless Monday!
Moet jij bij gort ook meteen denken aan gortepap met karnemelk? Ik namelijk wel… Ik was dan ook verrast toen ik deze gort in de supermarkt zag. Gort is dus eigenlijk niks anders dan gepelde gerst en heel geschikt om bijvoorbeeld te verwerken in een salade. En in plaats van een oud-Hollandse ontbijtpap ging ik er een heerlijke Mediterrane gort salade met brie en romanesco van maken.
Ik gebruikte voor dit recept ‘Romanesco’, een soort groene torentjes bloemkool. Een soort luxe variant op de hollandse bloemkool en staat ook nog eens mooi in deze gort salade met brie. Romanesco is echt een kunstwerk op zich vind ik altijd. Het is toch bijna zonde om hem aan te snijden 😉 Mocht je liever gewone bloemkool gebruiken kun je de Romanesco vervangen en dezelfde bereidingswijze aanhouden.
Voor de liefhebber: Eerder maakten we met die Romanesco ook deze (Groente) pizza met spinazie en geitenkaas.
Een vegetarische maaltijd salade van gort, brie en romanesco. Maar uiteraard ook te maken met gewone bloemkool.
Eet smakelijk! Liefs Nanda
Heb je nog wat gort salade met brie en romanesco over? Schep dit meteen in een lunchtrommel, bewaar goed afgedekt in de koelkast en de dag erna heb jij een heerlijke lunch.
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Op deze Meatless Monday maakte ik loempia's gevuld met champignons, kaas en cashewnoten. Een heerlijk…
Als er een gerecht is dat wij allemaal wel kennen van de 'afhaalchinees' dan is…
Het is vandaag de 4e donderdag van November en dan wordt in Amerika Thanksgiving gevierd!…
Op zoek naar last-minute Sinterklaas recepten ter inspiratie? Binnenkort is het zover. Sinterklaas is namelijk alweer…
Het is weer een Meatless Monday en daar past deze romige, vegan rode bietencurry met…