Er zijn van die ochtenden dat je wakker wordt en gewoon trek hebt in chocolade..  En dan maak je deze gezonde chocolade pannenkoeken… Zo hoef je niet meer bang te zijn dat deze pannenkoekn rechstreeks op je billen gaat zitten!

Met dit recept maak je namelijk een gezonde chocolade pannenkoeken die suikervrij, lactosevrij en glutenvrij is! Zo kunnen de ‘Voedselzandlopers’ onder jullie ook mee genieten van dit fantastische ontbijt recept! Doe er je voordeel mee en geniet van elke hap!

Je kunt overigens het beslag van deze gezonde chocolade pannenkoeken ook in kleinere hoopjes bakken en zo serveer je heel eenvoudig gezonde chocolade pancakes. Bouw er een torentje van met plakjes aardbeien en een lepel zure room bovenop! Dat wordt smullen!

Recept voor een gezonde chocolade pannenkoeken:

(Ontbijt voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 1 banaan,
  • 1 groot ei (L),
  • 2 medjool dadels, ontpit,
  • 100 ml amandelmelk,
  • 40 gram havermoutmeel *,
  • 20 gram boekweitmeel,
  • 1 1/2 theelepel bakpoeder,
  • 1 eetlepel (rauwe) cacao poeder,
  • kokosolie.

(* Tip: neem 40 gram havermout vlokken en maal dit fijn in de keukenmachine)

Bereidingstijd:  10-15 minuten.

Bereidingswijze:

  1. Mix als eerste alle ‘natte’  ingredienten in een blender of keukenmachine: Laat de banaan, ei, dadels en amandelmelk gerust 1 minuut draaien, zodat alles goed vermengd is.
  2. Voeg tot slot de ‘droge’ ingredienten toe: Het havermoutmeel, boekweitmeel, bakpoeder en rauwe cacao poeder en laat draaien todat alles vermengd is en je geen klontjes meer ziet.
  3. Verwarm wat kokosolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Schenk 1/4 van het chocolade pannenkoeken mix in de koekenpan en bak de pannenkoeken aan een kant tot de bovenkant nagenoeg gestold is. Gebruik een (kunstof) spatel, steek onder de chocolade pannenkoek en trek eventueel een beetje los. Draai de pannenkoek om en bak nog 1 minuutje door.
  4. Je kunt de chocolade pannenkoeken natuurlijk garneren met vers fruit en een schepje kwark of zure room. Vooral dat laatste geeft een mooi contrast met alle ‘zoete’  ingredienten.

Eet smakelijk!

Veel liefs van Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Wat is dat toch heerlijk hé, zo'n banaan in een pannenkoek :) Sinds ik dat eens heb uitgeprobeerd, kan een standaard pannenkoek mij nog maar amper bekoren. Het feit dat deze dan nog eens boordevol goede ingrediënten zit, maakt mij alleen maar meer gelukkig!
    Fijne week! Sofie x

    • Ja op de een of andere manier kijk ik nu nog meer uit naar een pannenkoek.. en dat zonder schuldgevoel :-)

  • Dat ziet er super uit. Even een vraag, dadels blijkt mijn keukenmachine niet fijn te kunnen krijgen....?! Heb jij raad?

    • HI Sannie,

      Het kan helpen als je ze alvast, na het ontpitten, zelf fijnhakt met een mes.
      Veel succes!

Recent Posts

Indonesische gehaktballetjes

Dit recept is al jarenlang een persoonlijke favoriet voor gehaktballetjes maken. Het recept is in…

3 dagen ago

Zelf Pindasaus maken

In de schappen kun je vandaag de dag prima pindasauzen vinden, die je vaak in…

4 dagen ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

6 dagen ago

Sambar curry met okra en kokosmelk

Het is wederom een Meatless Monday en vandaag heb ik een heerlijk groentegerecht genaamd Sambar…

7 dagen ago

Speculaas ‘cookie dough’ met vanille ijs

Ben jij ook zo'n fan van zelf cookie dough maken? Eetbaar koekdeeg blijf je werkelijk…

1 week ago

Surinaamse Bami met kip

Hoe maak je zelf Surinaamse bami met kip? Dit is een vrij makkelijk recept dat…

2 weken ago