Deze dame zet het liefst elke dag haar tanden in ijsje, maar deze frozen yoghurt ijsjes zijn er dan natuurlijk eentje die ook geoorloofd zijn voor elke dag!

Zelf Frozen Yoghurt IJsjes maken

Maak eens een keertje een lekker frozen yoghurt ijsje? Dit heerlijke eiwitrijke en makkelijke recept is ideaal als je bijvoorbeeld ijsjes met de kids wilt maken, want die kunnen ze naar hartelust decoreren! Het enige nadeel van yoghurtijs is dat deze vaak flinke ijskristallen vormt vanwege de hoeveelheid water in yoghurt. Dit kun je tegengaan door bijvoorbeeld suiker toe te voegen en wat meer vet zoals slagroom. En die twee maken het ijsje ook meteen smaakvoller! Top af met je favoriete zachte fruitsoorten en sprinkles en geniet lekker van je yoghurt ijsjes! Dit recept is ook geschikt voor in de ijsmachine by the way 😉

Nog meer zomerse ijsjes recepten

Hou jij wel van zelf ijs maken? Wij hebben namelijk nog meer zomerse ijsjes recepten voor je. Van popsicles tot een bak ijs uit de vriezer of ijsmachine. Zoals bijvoorbeeld popsicles met aardbei & yoghurt of lekker tropische mango popsicles. Of ga juist voor homemade Strawberry cheesecake ijs of romige perzikijs. Check hier nog veel meer lekkere ijs recepten op de site.


Print

Recept: Frozen Yoghurt IJsjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 2 uur
  • Yield: 6 stuks 1x
  • Category: IJs

Ingredients

Scale
  • 4 eetlepels slagroom,
  • 200 gram yoghurt of kwark,
  • 2 eetlepels honing,
  • handje vers fruit zoals aardbeien, blauwe bessen, frambozen,
  • disco dip en/of prinsessen sprinkles.

 

Extra:

  • IJsvormpjes (2 stuks) inclusief stokjes,
  • vriezer.

Instructions

  1. Klop met een (hand)garde de slagroom op. Meng dit door de yoghurt en breng op smaak met de honing.
  2. Snijd het fruit in kleine stukjes en verdeel een paar stukjes over de zijkanten van de vormpjes. Je kunt hier eventueel ook alvast wat disco dip of sprinkels bij strooien.
  3. Giet het yoghurt mengsel erbij en decoreer eventueel met nog een paar stukjes fruit en of sprinkles.
  4. Steek de ijsstokjes in de vormpjes en stop minstens 2 uur in de vriezer om op te stijven.
  5. Haal daarna de Frozen yoghurt ijsjes uit de vorm en top af met wat strooisels of discodip. Serveer direct.

 

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Variatietip: Gebruik eens vruchtenyoghurt in plaats van reguliere yoghurt of kwark. Je kunt de honing dan achterwege laten omdat vruchtenyoghurt vaak al gezoet is.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gevulde Appels uit de oven

Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…

3 dagen ago

Sinterklaas Sate van kiphaasjes

De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…

4 dagen ago

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

6 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

7 dagen ago

Indonesische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

1 week ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

2 weken ago