Print

Recept: Frozen Yoghurt IJsjes

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 2 uur
  • Yield: 6 stuks 1x
  • Category: IJs

Ingredients

Scale
  • 4 eetlepels slagroom,
  • 200 gram yoghurt of kwark,
  • 2 eetlepels honing,
  • handje vers fruit zoals aardbeien, blauwe bessen, frambozen,
  • disco dip en/of prinsessen sprinkles.

 

Extra:

  • IJsvormpjes (2 stuks) inclusief stokjes,
  • vriezer.

Instructions

  1. Klop met een (hand)garde de slagroom op. Meng dit door de yoghurt en breng op smaak met de honing.
  2. Snijd het fruit in kleine stukjes en verdeel een paar stukjes over de zijkanten van de vormpjes. Je kunt hier eventueel ook alvast wat disco dip of sprinkels bij strooien.
  3. Giet het yoghurt mengsel erbij en decoreer eventueel met nog een paar stukjes fruit en of sprinkles.
  4. Steek de ijsstokjes in de vormpjes en stop minstens 2 uur in de vriezer om op te stijven.
  5. Haal daarna de Frozen yoghurt ijsjes uit de vorm en top af met wat strooisels of discodip. Serveer direct.

 

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Variatietip: Gebruik eens vruchtenyoghurt in plaats van reguliere yoghurt of kwark. Je kunt de honing dan achterwege laten omdat vruchtenyoghurt vaak al gezoet is.