Is bij jullie September ook zo snel voorbij gevlogen? Hoewel wij allemaal zaten te duimen om een heerlijke nazomer maand, was het regelrecht een waterramp. Mijn man had zelfs vakantie genomen, maar ook die is bijna compleet in het water gevallen. Wel hebben wij alsnog heerlijk genoten met het gezin en je leest het terug in het fotodagboek van deze maand.
Eind Augustus vloog ik voor een paar dagen naar Toscane, voor een persreis met Parrano kaas. Het werd een reis die bol stond met het afstrepen van mijn food bucketlist! Ik leerde o.a. zelf pasta maken, ging op truffeljacht en zat om 11.00 uur al aan de wijn. Ja deze tips wil je zelf ook op je bucketlist zetten.Inmiddels staat de reisblog online en kun je hier alles teruglezen over de foodie trip naar Toscane.
Ondertussen ging onze Vincent heerlijk proeven bij Pompstation in Amsterdam. Dit restaurant heeft een unieke inrichting, want het bevind zich in een, nog functionerend, pompstation (Waternet). Je kunt er in ieder geval heerlijk dineren, onder het genot van een wijntje\cocktail en live muziek. Lees hier de complete review van Restaurant Pompstation in Amsterdam.
Eenmaal terug in Nederland was het weer tijd om Utrecht te gaan verkennen. En aan de Biltstraat nr. 7 in Utrecht vind je nu Modern & Mexicaans restaurant Chidoz! Hier wordt je burrito, nacho’s en soft taco voor je neus bereid. Aan de bar kun je namelijk kiezen uit verschillende ingrediënten, slowcooked meat en homemade sauzen. En zo staat in een mum van tijd jouw mexicaanse hap op tafel. Dit is ook een heel fijn adresje voor je take away!
Daarnaast waren wij hoog toe aan een nieuw hoogtepuntje met baby Laura (ja die hebben we bijna dagelijks nu). En dat is voor het eerst echt uit eten met een baby. Naast de Jaarbeurs in Utrecht vind je nu Miyagi & Jones, een Aziatische bistro, met heerlijke kleine gerechten en dimsum oop de kaart. Men had netjes een tafel voor 4 voor ons apart gehouden, zodat de baby in de maxi cosi aan kon schuiven. En wat had ze het leuk! 1e klas uitzicht op de open keuken en iedereen die voorbij kwam. En tussen de gangen door spelen met papa en mama. Missie geslaagd dus!
En toen werd het ook nog eens heel spannend deze maand, tijdens de jaarlijkse Food Blog Awards. Wij stonden uiteindelijk in de finale voor favoriete Blog Design en voor FOOD BLOG VAN HET JAAR!! Dus reisde ik af naar de uitreiking met Dylan en onze Vincent en zijn vrouw Janneke. Helaas hebben wij de awards niet mogen winnen, maar hebben een hele gezellige avond gehad. Maar, volgend jaar hopen wij natuurlijk wel gewoon weer mee te doen hoor!
Daarnaast werd het ook weer eens hoog tijd voor een burgertje in eigen stad. In Utrecht kun je op zoveel plekken een heerlijke hamburger eten, zodat dat je meteen het gevoel hebt aan ‘fast food’ te zitten. Bij Ellis Gourmet Burgers zijn ze dan ook goed bezig met het bouwen van complete burgers 2.0 Naast de salted milkshake aten wij hier de Red Chilli Burger en de New Meatlover, met een side van frietjes en maiskolf. Als jullie het leuk vinden kan ik wel binnenkort een aantal favoriete burger adresjes voor jullie op een rijtje zetten? Laat het maar even weten in de comments.
En terwijl de maand ten einde loopt, brengt Vincent nog even een bezoek aan een nieuwe Asian style hotspot in Amsterdam. Aziatisch streetfood is namelijk super hot! En je kuntr zijn review van de Shanghai Bistro hier teruglezen. Het is in ieder geval een geweldige hotspot die het heel goed gaat doen.
Bij deze sluit ik de maand af met een laatste zomerse middag, op de fiets, met Laura in de draagzak. Ik ben bang dat het hierna toch echt gedaan is met de zomer en wij ons op mogen maken voor een regenachtige herfstmaand in Oktober.
Tot de volgende keer!
Groetjes, Betty
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…