Persoonlijk

Fotodagboek Oktober 2016

Terwijl ik de laatste hand leg aan dit fotodagboek, is voor mij letterlijk een nieuw jaar begonnen! De milde herfstmaand pracht weer veel moois met zich mee, van barbecueën met Julius Jaspers tot een bierproeverij op mijn verjaardag. En je lees hier alles wat achter de schermen nog gebeurde:

BBQ Experience met Julius Jaspers

Semilo is mijn media bureau. Zij bemiddelen in mijn advertenties en samenwerkingen met weten precies waar ik van hou. Als zij dan ook een extra kaartje hebben weten te bemachtigen voor een BBQ workshop met Julius Jaspers, dan wrijf ik maar al te graag mijn ogen om 07.00 uur uit op zondag.

Samen met de dames dook ik het Miele Experience center in, en werd er een ochtend en middag gekookt op de Big Green Egg. Het eten was heerlijk, en meer dan wij op konden. Maar ontzettend leuk om Julius Jaspers een keertje in het echt te ontmoeten. Hij vond het vooral leuk dat er ‘ drie kleine meisjes’  aan een keukenblok stonden, terwijl de mannen en vriendenclubjes de workshop wel domineerden. Check hier het verrukkelijk recept voor bavette in Oosterse marinade die ik van Julius mee kreeg!

Indiaas eten bij Surya Lounge

Bij Betty’s Kitchen vind je natuurlijk meerdere wereldkeukens op het menu. En als er in mijn stadsie een Indiase/Nepalese Lounge restaurant wordt geopend, moet daar natuurlijk even geproefd worden. En ik kan eerlijk zeggen dat ik mijn favoriete Indiase restaurant wel gevonden heb hoor. De uitgebreide review van Surya lounge lees je hier terug.!

Welkom Nanda

Het zal jullie niet ontgaan zijn, maar afgelopen maand heeft Nanda Appelman haar intrede gemaakt in Betty’s Kitchen. Want een extra paar handen is in de keuken nooit weg zeg maar. Nanda verzorgt o.a. de #MeatlessMondays en zorgt er voor dat er meer recepten online zullen gaan komen. Lees hier meer over Nanda.

Eten op grote hoogte bij Floor 17

En om het heugelijke feit te vieren dat deze website nu gerund wordt door totaal 4 personen, zijn we lekker met zijn allen gaan eten bij Floor 17 in Amsterdam. Dit restaurant op de 17e verdieping van het Ramada hotel is een verborgen juweeltje. En een keuken waar je u tegen zegt! Echt een aanrader, en iedereen heeft lekker zitten smikkelen.  Lees hier mijn uitgebreide review van Floor 17 terug.

Food Blog Awards 2016

Als kroontje op het werk werden wij genomineerd voor een Food Blog Award 2016. En wij gingen naar huis met de award voor Beste Blog Design! Ik kon wel huilen, zo happy was ik!  En trots op Dylan dat hij , met zijn technische kennis, hier toch echt een groot steentje aan bij heeft gedragen. TV Kok Sandra Ysbrandy overhandigde de award en uiteraard kun je hier nog meer teruglezen over de Food Blog Awards 2016 en alle winnaars die met een award naar huis gingen.

De boer op met HelloFresh

Om weer even bij te komen van alle hectiek in de afgelopen weken, mocht een dagje de boer op met Hello Fresh. Even weg van alles en iedereen, en met mijn rubberen kaplaarzen door het platteland banjeren. In Lutjebroek notabene!  Ja het bestaat dus echt en is geen verzonnen kinderverhaal zoals Timboektoe en Verweggistan. Later op de dag kwam ik er achter dat Timboektoe overigens ook een echte stad is in Mali. Misschien toch maar niet meer mijn haar blonderen…

Maar goed, terug naar Lutjebroek. Ik was daar voor een kennismaking met HelloFresh en met al die spinazie is een heerlijk recept voor linzensalade met spinazie, rode bietjes en blauwe kaas online gekomen! Geniet er van!

Mijn verjaardag / Bierproeverij

En tot slot mijn verjaardagsfeestje! Dit jaar geen halloween party maar mijn eigen soort van OktoberFest! Ik heb een dag in de keuken gestaan om 30 man familie te mogen trakteren op een 5-gangen menu met bijpassend bierarrangement. Uiteraard was dit heerlijk genieten en komt hiermee de oktober maand ook weer tot een eind!  Ik hoop dat jullie het leuk vinden om terug te lezen?


We kunnen ons nu gaan opmaken voor een koude Novembermaand. Tijd om een afspraak te maken voor een winterbanden wissel, vermoed ik. Maar goed, dat betekent dat er ook hartverwarmende recepten aan zitten te komen! Maak er in ieder geval een mooie dag van!

Tip:  Benieuwd naar mijn leven achter de schermen? Volg dan @bettyskitchennl op Instagram!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago