Persoonlijk

Eetdagboek Week 22 (#bikinibodychallenge2015)

Het is alweer week 6 van de #bikinibodychallenge2015 en het was toch wel weer een feestje de afgelopen week hoor. Letterlijk veel feestjes. Maar goed, al met al heb ik me nog redelijkerwijs kunnen gedragen en lees je er nu alles over in het eetdagboek van deze week:

De tip voor deze week is: zorg dat je voldoende slaapt! Een volwassen persoon heeft 7- 8 slaap nodig op een dag. Aangezien wij Nederlanders overdag geen extra Siesta houden, is voor ons op tijd naar bed gaan een must. Een slaapcyclus duurt ongeveer 1.5 uur per keer, en middenin een slaapcyclus wakker worden kan je gerust een halve dag koppijn geven. (Ik spreek uit ervaring). Dus gaat je wekker om elke dag om 07.00 uur af, dan is het dus verstandig om rond 23.00 uur al naar bed te gaan. Zo kun je maar liefst 5 x een hele slaapcyclus behalen en wordt je uitgerust wakker.

Dit is zeker een tip als je tijdens de #bikinibodychallenge ook nog (veel) meer bent gaan sporten. Je lijf heeft voldoende slaap nodig om je spieren te herstellen. Een een uitgeslapen mens telt nou eenmaal voor twee! Weltrusten alvast!

Eetdagboek Maandag:

Rise & Shine op deze tweede pinksterdag en ik ga lekker brunchen bij een vriendinnetje! Samen maakten wij ei muffins (zonder bacon dus), een schaaltje kwark met mango en granaatappelpitjes. En hier werden flutes met sinaasappel & prosecco bij gedronken (Mimosa’s!). Een hele feestelijke manier om Pinksteren door te brengen! En na afloop maken we lekker nog een flinke wandeling met de hond, om de pondjes er van af te werken.

Daarna zit ik eigenlijk de rest van de dag weer vol en eet s’avonds pas tijdens de verjaardag van mijn neefje: een kommetje kippensoep, een saucijzenbroodje en een paar mini pizza’s uit de oven. Zo dat was wel weer genoeg voor vandaag.

Eetdagboek Dinsdag:

Ik start de dag met 2 minuten lang Jumping Jacks. Daarna het ontbijt met een appeltaart-havermoutpap! Ideaal als je opstaat met koude wintertenen! Daarna ga ik naar kantoor en drink een kop rooibosthee met honing.

Tussen de middag eet ik 4 speltboterhammen waarvan de helft belegd met rookvlees+selderiesalade en de ander helft met pindakaas en kaas.

S’avonds hebben wij een afscheidsfeest van een collega en gaan wij lekker borrellen bij Loft 88 in Utrecht. Naast de nodige wijntjes (het is immers een feestje) kwamen er ook verschillende soorten kaas en worst voorbij. En tevens werden er pizza slices uitgedeeld!

Eetdagboek Woensdag:

De volgende ochtend ontbijt ik met kwark, een banaan in plakjes, hennepzaad en rauwe cacao nibs en een kop gemberthee.

De lunch van vandaag bestaat uit 3 rijstwafels met een  1/2  geprakte avocado, eentje met  eiersalade en een belegd met kaas. Voor erbij drink ik kamille thee. Tijdens het welbekende vieruurtje neem ik een espresso en een banaan.

Deze week werd tevens de Mathijs Maaltijdbox aan huis geleverd, van TV kok Mathijs Vrieze. Aan mij een Dylan de taak om deze uit te proberen. Vanavond stond een wokgerecht met kippendijen , broccoli en wilde rijst op het menu.

Eetdagboek Donderdag:

Deze ochtend ontbijt ik wederom met kwark. Daaroverheen ging een handje bosbessen, 1/2 mango in blokjes en hennepzaad. Voor erbij: een kopje groene thee.

Eenmaal op kantoor merk ik toch de behoefte aan koffie, dus neem een kopje zwart. Bleeehhg.. wat is dat bitter op de vroege ochtend. Maar ja, die cappuccino’s zijn voorlopig even in de ban.

Tijdens de lunch rooster ik 2 waldcorn boterhammen en besmeer deze met eiersalade. En tevens maak ik van twee waldcorn boterhammen een tosti met kipfilet en kaas. Voor erbij: een tomaat in plakjes.

Smiddags hou ik het bij Kamille thee, en rond vier uur neem ik nog een espresso.  Eenmaal thuis smul ik van een kliekje van gisterenavond. Die kippendijtjes met broccoli en wilde rijst zijn op dag 2 ook nog verrukkelijk!

 

Eetdagboek Vrijdag:

Vandaag een simpel ontbijt bestaande uit kwark, 1/2 granaatappel en een beetje muesli. En daar een kopje zwarte koffie bij.

Daarna reis ik af naar Nijmegen, want mijn neeft gaat promoveren en moet zijn proefschrift verdedigen. Na de officiele ceremonie is het tijd voor een borrel, om het te vieren! Dus dat werden stukjes worst, kaas en tot slot een stukje Schwarzwalder Kirsch Torte. Tja, het leven is een groot feest.

Laat in de middag ben ik pas weer thuis en geniet lekker van stukjes appel met pindakaas en blauwe bessen.

Savonds eten wij bij mijn schoonouders: Een schnitzel, gekookte aardappel, tuinbonen (zo, die had ik lang niet meer op!) en een eikenbladsalade met tomaat en feta! Na afloop lekker nog een kopje koffie en eenmaal thuis ga ik bankhangen met Dylan!  Tijdens de film krijgen wij beiden lekkere trek en smikkelen een paar hartige Spelt Squares van Farm Brothers. En tijdens het filmkijken door deed ik nog even een kwartiertje oefeningen op de grond:  Crunches, bruggetjes, push ups etc. Alle kleine beetjes helpen!

Eetdagboek Zaterdag:

Deze morgen hebben we lekker lang uitgeslapen, en hebben een hoop op het to-do lijstje staan. Zodoende brunchen wij bij de Subway, en mag ik eindelijk weer eens een Spicy Italian Sub. De laatse keer was immers in Amerika.  Met een mond vol knoflooksaus ga ik daarna boodschappen doen.

Eenmaal thuis is het alweer laat in de middag en besluit ik om lekker een grote batch Glass of Fresh Juice te gaan persen. Zo heb ik weer een voorraad voor de komende weken, want ik vries de flesjes met sap gewoon in.

Savonds eten we nog een gerecht uit de Mathijs Maaltijdbox: Pasta met aubergine, zoete paprika, bosui en een braadworst! Als toetje mag ik nog een paar blokjes pure chocolade.

Eetdagboek Zondag:

Een feestelijke zondag want mijn schoonvader is jarig! Dylan en ik brunchen samen met scrambled eggs met bacon.

Daarna begeven wij ons naar het feest om de rest van de dag met familie door te brengen. Ik heb niet exact bijgehouden wat ik heb gegeten, maar uiteraard heb ik wel de toastjes en stukjes taart genomen. En savonds aten we lekker Chinees, met de hele familie. Oh ja, en ik mocht ook nog een glaasje rode wijn van mezelf!

Zo, dat was alweer het eetdagboek van afgelopen week! Ondanks deze feestweek is er weer een klein gewichtsverlies gecontstateerd (Jeeeej!)! Eindstand na 6 weken:  -/- 3.1 kilo !

Hoe gaat de  #bikinibodychallenge bij jullie?

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 53 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…

24 uur ago

Lamsvlees curry met kokos en kaneel (Gulai Domba)

Als je denkt aan een Indonesische curry dan is de Rendang waarschijnlijk het meest bekend.…

2 dagen ago

Snijbonen in kokosmelk (Buncis Lodeh)

Bij Indonesische gerechten denk je al gauw aan rijst met een kip gerecht of een…

3 dagen ago

Pizza Bianca met artisjokken en ham

Wil je eens wat anders dan pizza met tomatensaus? Beleg dan eens je pizza met…

4 dagen ago

Spelt salade met gegrilde radijs

In de lente schijnt een heerlijk zonnetje door de ramen en dat is voor mij…

5 dagen ago

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

3 weken ago