Persoonlijk

Fotodagboek Februari 2014

Er is weer een (korte) maand voorbij, dus tijd voor een nieuw fotodagboek. Deze maand stond in het teken van leuke events en daarnaast gewoon lekker en gezond eten. Ik kreeg al een mooi compliment dat mijn huid zo mooi opgeklaard is in de afgelopen maanden. Zie de foto’s hierboven: De juices en minder (rood) vlees eten beginnen hun vruchten af te werpen  🙂

Kom, dan nemen we gauw een kijkje in het fotodagboek Februari 2014:

Juices, juices en nog eens juices:

Het is geen geheim dat ik dol ben op juices. Niet alleen tijdens een detox, maar ook als tussendoortje of voor bij het ontbijt neem ik geregeld een glas juice.  Het is een prima manier om van restjes groente af te komen, en het is ook nog eens gezond. En juices zijn heel makkelijk om in te vriezen: giet in glazen flesjes of glazen jampotjes, deksel erop en meteen invriezen. Simpelweg een avond van te voren uit de koelkast halen en dan drink je morgen een kop juice ipv koffie. Voor inspiratie kijk je bij de categorie: Juices, Smoothies en Drankjes.

Superfoods:

Daarnaast ben ik bezig met verschillende superfoods testen, en bekijken wat dit met mij doet. Lees hier bijvoorbeeld de review van tarwegras shots. En ik deed een nieuwe ontdekking: Wist je dat de Kruidvat tegenwoordig ook superfoods verkoopt? Met prijzen vanaf 4 euro zijn sommige producten een stuk goedkoper als bij de reformzaken in mijn buurt. Maar dat verschilt weer per stad hoorde ik later. Maar goed, het is maar even dat je het weet.

30 minuten bewegen per dag:

Ik zit soms hele dagen aan mijn stoel vastgekleefd. Niet alleen overdag op kantoor, maar ook als ik thuis aan het bloggen ben. En dat is natuurlijk niet goed. Dus ben ik deze maand begonnen met elke middag een half uurtje (stevig) wandelen, na de lunch. Of ik neem gewoon mijn broodtrommeltje mee voor onderweg. En ik kom daarna met een leeg hoofd en heel veel energie terug. Zo kan ik er weer even tegenaan de rest van de middag. Dus ook een aanrader voor jullie. En overleg het desnoods met je baas of het mogelijk is om een half uurtje langer pauze te houden en bied eventueel aan een half uurtje langer door te werken aan het einde van de dag. Vaak is hier wel een mouw aan te passen, want als bedrijf wil je natuurlijk ook dat je medewerkers langer fit en gezond zijn, en dus minder ziekteverzuim hebben.

Binnenkijken bij de Hema:

De Hema hield deze maand een persevent waar ik bij aanwezig mocht zijn. Ik wordt altijd zo blij van de Hema en zijn vrolijke kleuren, dus ik was net een kind in een snoepwinkel. Gezellig een sneak-peak genomen van de nieuwe collecties van dit jaar, en uiteraard daarna ook nog het een en ander bij elkaar geshopt in de naastgelegen Hema winkel. Lees hier het hele verslag van deze dag.

Koken met Ramon Beuk:

Eind vorig jaar organiseerde Lenovo op Facebook een ‘ Chef’s Quiz’, waarbij je als kookliefhebber vragen diende te beantwoorden binnen een bepaalde tijd. De 10 personen met de hoogste score kregen een kookworkshop bij Ramon Beuk cadeau. Dus mocht ik 3 vriendinnetjes meenemen voor een ‘ black box’  sessie. We hebben de hele avond gekookt in 6 teams voor totaal 40 personen. Het was druk, het was rumoerig en het was stressvol, maar uiteindelijk kwamen er heerlijke gangen op tafel.  Mijn teamgenoten waren heel aardig, en ook al ging er eea fout, hebben we het goed weten op te lossen met elkaars hulp. Een aan het einde van de avond ook nog eens het beste gerecht neergezet. Gezellige boel dus en die Ramon is ook een toffe peer.

De Huishoud Beurs:

Tevens ging ik voor het eerst in mijn leven naar de Huishoudbeurs. Dit grote event voor (met name) dames wordt elk jaar gehouden in de Rai Amsterdam. En dit jaar was mijn ontgroening op wel heel bijzondere wijze: Ik mocht namelijk al de beursvloer op voordat deze geopend was. Je kunt hier uitgebreid alles over lezen in het  Huishoudbeurs verslag.

Valentijnsdag:

Op Valentijnsdag ging ik uiteraard lekker een hapje eten met Dylan. Een van onze favoriete restaurants is Aandacht voor Eten aan de Biltstraat in Utrecht. Hier kregen wij een heuse 10 gangen menu met gerechtjes for 2. We hebben heerlijk genoten en de risotto met pompoen moet ik zelf ook maar eens een keertje gaan maken.

Betty’s Kitchen bestaat 1 jaar:

Hiep hiep hoera! Deze maand vierde ik tevens het feit dat mijn blog 1 jaar bestaat. Een wat een bizar jaar dat wel niet is geweest om op terug te kijken. Ik zou zeggen, we plakken er lekker nog een jaartje aan vast.

Hebben jullie ook een leuke Februari maand gehad? Of misschien ben je wel onwijs verrast door je lief op Valentijnsdag? Deel het gerust in de comments hieronder.

Groetjes, Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Zo leuk om iemands blog te lezen! Gefeliciterd met 1 jaar bestaan van je blog en dat je nog vele jaren mag bloggen want het is echt heel leuk om dat te lezen!

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

6 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago