Zijn jullie klaar voor het nieuwe jaar? Ik wel, maar niet voordat ik nog even het fotodagboek December 2015 met jullie gedeeld heb. Ik vind December altijd al een beetje een sprookjesachtige maand, dus ik neem jullie even mee terug in het Dagboek.
Betty houdt van chocolade. Soms een beetje meer dan me lief is. Maar het afgelopen jaar ben ik wel steeds vaker ‘gezondere’ chocolade gaan eten. Zo heb ik altijd rauwe cacao in huis en ben ik een beetje verslingerd geraakt aan Ridiculously Good Chocolates. Ik voelde me dus ook echt net Charlie toen ik een kijkje mocht komen nemen in hun Chocolate Factory. En omdat het vlak voor Sinterklaas was, mocht ik zelf aan de slag met RAW Chocolade letters maken! Binnenkort lees je meer over dit fantastische chocolade merk!
Nog nastuiterend van de chocolade begeef ik mij naar Amsterdam, voor een feestelijke opening van de nieuwe Nespresso Boutique aan de Heiligeweg in Amsterdam. Zowieso staat dit gebied, rondom de Kalvertoren, bekend om zijn luxe boutiques, dus Nespresso verdient hier terecht een plekje tussen. Dus samen met vriendinnetje Lianne (Focus on Foodies), gingen wij op sjiek, naar de opening. Even flaneren op de rode loper. Jezelf tegoed doen aan overheerlijke hapjes, glimlachen naar een paar BN’ers en luisteren naar een prachtig huiskamer concert van de Belgische zangeres Selah Sue. What else.. Ja, toen moest ik wel eventjes in mijn armen knijpen hoor.
Samen met PR Bureau Miss Publicity ging ik twee dagen lagen lang Den Haag onveilig maken. Het was een PR Tour langs verschillende lokale helden in Den Haag. En de zo stond ik om 7 uur s’ochtends in de Visafslag van Scheveningen waar een ruwe zeebonk met gigantische aal aan kwam zetten. Eeeeeeeek!!
Nog een hoogtepunt van de Local Heroes Tour was een lunch bij Mama Kelly in Den Haag. Dit restaurant zag ik al maanden voorbij komen op diverse social media en wilde er maar al te graag een keertje komen proeven. Nou dat is gelukt hoor! De review van MaMa Kelly lees je hier terug.
En toen brak de kerstkoorts aan. In mijn stadsie Utrecht hield Albert Heijn dit jaar de allereerste editie van het Allerhande Kerst Festival. En dat in het prachtige Spoorwegmuseum van Utrecht. Jammer genoeg regende het, maar de aankomst op het kerstplein was al een plaatje. En daarna op naar binnen om verschillende gangen en nieuwe Kerstcollectie producten te proeven, zodat je in je hoofd al het complete kerstmenu kunt gaan samenstellen. De aankleding was ook heel goed gedaan en er hing een leuke, gezellige kerstsfeer. Hopelijk doen ze het volgend jaar nog een keer.
Dit jaar sloeg ik de handen in een met 4 andere foodbloggers. Samen met Foodie Friends Reny, Linda, Bo en Suzanne, bedacht ik een compleet en afwisselend kerstmenu. Een zogeheten ‘ Foodbloggers Kerstmenu’ . Het werd een menu om van te watertanden en ik nam het hoofdgerecht onder handen. Alleen al de samenwerking er naartoe was zo leuk. Beetje sparren met elkaar, alles op elkaar afstemmen en zorgen dat het allemaal nog op dezelfde dag werd gepuliceerd. Hopelijk doen we het volgend jaar weer!
Kerst is voor mij niet alleen een tijd om leuke cadeautjes te krijgen van de kerstman. Maar het is ook de tijd om cadeautjes te geven. En onder het motto van een kerstgedachte heb ik dit jaar meegedaan aan een liefdadigheidsdiner van Lidl Supermarkt. Chef-kok Peter Lute van restaurant LUTE sloeg de handen in een met 20 (food)bloggers om een luxe kerstmenu te bereiden en op tafel te zetten. Lidl zorgde uiteraard voor de boodschappen en had eigenhandig ruim 70 alleenstaande moeders uitgezocht, die afhankelijk zijn van de voedselbank. Deze dames konden wel een mooi kerstcadeau gebruiken. Het werd een memorabele avond om nooit meer te vergeten!
En toen brak kerst ook echt aan! Daar heb ik zo lang naar uitgekeken! Even wat offline time met Dylan en mijn familie. Een tijd om weer even lekker bij te kletsen met iedereen, te genieten van goed eten en met name een beetje uitrusten. Oh ja, en even de nieuwe Star Wars film kijken natuurlijk (ja mijn familie is grote fan!) Ik heb echt gemerkt dat ik een bizar druk jaar achter de rug heb met mijn blog. Maar daarnaast heb ik ook nog gewoon mijn werk op kantoor en gaat het verdere leven ook gewoon nog door. Maar ik klaag niet hoor, want ik heb zoveel mooie dingen om op terug te kijken dit jaar.
En met deze gedachten sluit ik het oude jaar dan ook meteen af. We zijn inmiddels begonnen aan 2016, een nieuwe jaar, een nieuwe pagina in mijn dagboek. En we gaan er gewoon weer iets moois van maken.
Gezien mijn eeuwige gevecht tegen de kilo’s, gaat afvallen toch echt weer terug op het lijstje met goede voornemens. In Maart moet ik immers ook nog in mijn trouwjurk passen! Wat zijn jullie goede voornemens voor het nieuwe jaar?
Groetjes, Betty
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
View Comments
Wat een tof jurkje bij Nespresso!
Hi Mirne,
dank je wel! En jij nog de beste wensen voor 2016!!