Spaghetteria Pasta-Bar in Utrecht

In Amsterdam is Spaghetteria Pasta-Bar reeds een begrip. Maar met de opening van een nieuwe vestiging in mijn stadsie Utrecht, kunnen pasta-lovers hier hun hart komen ophalen.

Bij dit Italiaanse restaurant serveren ze diverse pasta gerechten uit eigen keuken. Een stukje Italie op een bord in Utrecht. Uiteraard sprongen Dylan en ik op de fiets en gingen even poolshoogte nemen bij deze Spaghetteria.

Pasta non Basta!

Bij Spaghetteria Pasta Bar eet je, hoe kan het ook anders…  Pasta!  Maar dan wel homemade pasta in tradizionale of anti-gluti variant. De biologisch bloem hiervoor wordt geimporteerd uit Emilia Romana en Toscane. En uiteraard maken ze de pastagerechten natuurlijk net zoals in Italie: Zonder al teveel poespas en ingredienten. Maar gewoonweg boterzachte pasta en een paar simpele, maar hele goede smaakmakers.

Bij Spaghetteria heb je een kleine kaart met slechts 6 pasta gerechten. En deze kaart wisselt regelmatig. Er staat in ieder altijd wel een heerlijk pasta gerecht met vis, vlees of enkel groente op het menu. En bij de ‘sappige’  gerechten, krijg je zelfs een stuk brood om de saus lekker mee op te deppen. Voor de liefhebbers is er zelfs een kleine losse salade als bijgerecht te bestellen.

Je vind deze geweldige pasta bar aan de Wittevrouwensingel 44 in Utrecht. Het is een stukje verder lopen vanuit het centrum, of neem gewoon de bus, maar is wel gelegen langs onze mooie Singel en aan het begin van de Biltstraat.

Het interieur is basic, met een flinke eettafel in het midden van de zaak en rondom nog een hoge bar voor de ramen. Zo kun je lekker naar buiten kijken, terwijl je geniet van de Italiaanse keuken. Een open keuken wel te verstaan, waar ik met grote ogen graag even kom kijken hoe snel die mannen hier een heerlijk bordje in elkaar draaien. En ik zeg mannen, omdat bij Spaghetteria de bediening enkel uit mannen bestaat (dames opgelet).

Het grootste pluspunt van Pasta Bar Spaghetteria is toch wel dat je voor weinig geld toch volwaardig uit eten kunt. Je bestelt een heerlijke verse pasta maaltijd al vanaf € 9,-  , dus dat is zeker een stukje omfietsen waard.

Dit eet je bij Spaghetteria Pasta-Bar:

Pasta:

Voor mij deze boterzachte Ravioli pasta gevuld met Taleggio kaas. Uiteraard met een stukje brood om die botersaus op te deppen.

En nog eens Pasta:

En Dylan ging natuurlijk voor een pasta gerecht met vlees. Heerlijk draadjesvlees wel te verstaan. En samen hebben we hier een kleine salade bij gedeeld (niet op de foto)

Dolci:

Uiteraard een kopje espresso met een riante schaal met tiramisu! Hierna kun je natuurlijk geen pap meer zeggen! Dus kies desnoods voor een ‘lichter’ alternatief, zoals een cocktailglaasje met Sgroppino.

 

  • Een kleine maar fijne kaart. En de pasta’s zijn homemade en heerlijk zacht.
  • Het personeel is erg vriendelijk en behulpzaam
  • De verschillende eetplekjes die gecreeerd zijn voelen lekker gezellig aan. Het zij aan de grote eettafel met onbekenden, of met zijn tweeen aan een hoge bar met uitzicht.
  • Je komt hier echt allerlei soorten mensen tegen, en het juist dit diverse publiek dat de sfeer ook meteen ongedwongen maakt.
  • De pasta’s zijn ook verkrijgbaar in een glutenvrije variant! Daar wordt mijn buikje erg blij van!
  • Met een reeks picknicktafels voor de deur, kun je ‘szomers buiten zitten. Let op, het is wel gelegen aan een vrij druk kruispunt.

  • Het is alleen een stukje verder lopen uit het centrum. Maar gelukkig is Utrecht een leuke wandelstad en stoppen er ook bussen aan de overkant van de straat.
  • Het is er binnen vrij rumoerig, maar dat mag eerlijk gezegd niet de pret drukken.

Review:    Prijs: €      Eten: 8.0    Service: 7.5   Decor: 7.0    Totaal:  7.5

Spaghetteria  Pasta-bar
Wittevrouwensingel 44
3572 CA, Utrecht
www.spaghetteria-pastabar.nl
Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago