Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze homemade eiersalade met yoghurt. Het is ook een soort light versie geworden en als dit hebt geproefd hebt, koop je nooit meer voorverpakte eiersalade.
Ik serveerde deze eiersalade met yoghurt 0p Turks brood. Lekker vers, met zo’n knapperige rand en dan die zachte vulling met ei. Uiteraard kun je ook Libanese wraps of vers afgebakken pistoletjes gebruiken en ook niet alleen als lunch. Voor ons thuis is dit meer dan voldoende als diner. Ik hield best wat eiersalade met yoghurt over, dus dat ging (goed afgedekt) de koelkast in en we genoten er daarna nog een enkele dagen van.
Tegenwoordig komen er steeds meer vleesvervangers op de markt, die lijken op ‘gewoon’ vlees. En dan ook verkrijgbaar in de gewone supermarkt. Zo is er vegetarisch gehakt, kip en dus ook vegetarische spekjes. Ik had die spekjes nog nooit eerder bereid en ik was heel positief verrast door de smaak. De structuur is lekker knapperig en de zoute, hartige smaak komt er goed in terug, waardoor ze een heerlijke smaakmaker zijn in deze eiersalade met yoghurt. Weer een reden dus om minder vlees te eten en te kiezen voor een vegetarische variant!
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…