Mijn zoon is onlangs 1 jaar oud geworden! Wat is dat jaar ontzettend snel voorbij gevlogen! Maar we hebben het heugelijk feit gevierd met een toffe dinosaurus stapeltaart voor de kleine man. En voor de liefhebbers deel ik bij deze dan ook het recept hiervoor!

Taart voor fans van Dinosaurussen

Omdat onze zoon Dane fan is van dinosaurussen maakte ik een echte dinosaurus stapel taart voor zijn verjaardag. Ik vind het namelijk altijd ontzettend leuk om thema’s in de taarten van de kinderen aan te brengen. Als je een goede taart als basis weet te bouwen, dan kun je namelijk naar hartelust decoreren met gekleurde botercreme en plastic decoratie poppetjes. Van Mickey Mouse, tot zeemeerminnen en nu dus dinosaurussen. Op het moment dat je de fonkel oogjes van de kids rondom de tafel ziet dan weet je dat je moeite en tijd niet voor niets is geweest! Dit is echt een taart voor de fans van dinosaurussen!

Dinosaurus stapel taart decoreren

Net zoals bij veel van mijn feestelijke (stapel) taarten maak ik nu ook weer gebruik twee lagen biscuit beslag. Ik heb de hoeveelheden van mijn basisrecept iets aan moeten passen zodat ik hier 2 bodems van 20 cm kon bakken. En uiteraard werd ik ook deze taart weer af met deze vanille botercreme, want daar krijg je een mooie stevige crème om af te smeren en toeven mee te spuiten. Daarnaast gebruik ik ook lichtgroene en lichtbruine macarons, maar ook discodip in dezelfde kleuren. Bij Bol.com kocht ik een setje mini dinosaurus speeltjes en plaatste deze op en rondom de taart. Het feest was compleet! De kleine man wist eerst niet zo goed wat hij met de taart aan moest… maar toen papa zijn hand rechtstreeks in de crème zette en wij hem aanmoedigden, kwam het kleine mannetje los hoor!


Heb je deze al in huis?


Print

Recept: Dinosaurus Stapel taart

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Mijn zoon werd 1 jaar oud! En mama stak haar handen uit mouwen om een echte dinosaurus cake te maken! Deze stapeltaart bestaat uit twee lagen zacht biscuit beslag cake als basis, met daartussen, en er om heen en een groene botercreme om van te smullen!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 30 min + afkoelen
  • Cook Time: 45 min.
  • Total Time: ca 3 uren
  • Yield: 1520 personen 1x
  • Category: Taart
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 6 eieren
  • 150 gr fijne suiker
  • 0.25 tl zout
  • 120 gr zelfrijzend bakmeel
  • 30 gr maizena

Voor de boter crème:

  • 70 gr bloem
  • 360 ml melk
  • 200 gr ongezouten roomboter
  • 300 gr poedersuiker
  • 1,5 tl vanille extract

Decoratie:

 

Extra:

  • keukenmixer
  • (2 x) springvorm 20 cm,
  • bakspray & bakpapier
  • spuitzakje met kleine kartelmondje

Instructions

Belangrijk: Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Haal ze 30 minuten van tevoren uit de koelkast.

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (160 hete lucht). Bekleed je springvorm met bakpapier.
  2. Klop de eieren, suiker en het zout gedurende 10 minuten met de keukenmixer tot een dik en romig mengsel. Zet daarna de mixer uit.
  3. Roer de bloem en maizena goed door elkaar in een kommetje en voeg dit in delen toe aan het eimengsel en spatel luchtig door. Niet te lang of te hard spatelen want dan slaat het beslag plat. Je biscuit bodems dienen luchtig te blijven!
  4. Schep het biscuit taart beslag in de (twee) springvorm(en) en strijk de bovenkant glad. Heb je slechts 1 vorm dan bak je het beslag dus in twee keer af. Bak de biscuit bodems gedurende 25-30 minuten in de oven. Laat daarna 5 minuten in de vorm afkoelen. Verwijder de rand en laat de biscuittaart geheel afkoelen op een rooster.
  5. Ondertussen ga je de botercreme maken: lees hier de volledige bereidingswijze voor het maken van botercreme. Zodra het bloem-melk-mengsel is afgekoeld schep je deze bij het botermengsel. Zet de mixer op middelhoog en klop gedurende 5 minuten door.
  6. Plaats 1 biscuitbodem op een taartschaal. Smeer de bovenkant, met een spatel in met een mooie laag botercreme, plaats hier de tweede boden bovenop en smeer vervolgens de bovenkant en zijkant van de gestapelde taart in met een dun laagje botercreme. Plaats de taart 30 minuten in de koelkast om te koelen.
  7. Voeg nu, druppel voor druppel, de voedingskleurstof toe aan de overgebleven botercreme, tot je jouw ideale groene kleur hebt bereikt. Mix het geheel even goed door met de keukenmixer en schep de groene boter crème daarna in een spuitzak. Bewaar de gekleurde botercreme 30 minuten in de koelkast om te koelen.
  8. Je kunt met spuitzak nu een extra laagje (gekleurde) boter crème aanbrengen op de buitenkant van de taart en weer dunnetjes uitsmeren. Maar je kunt dus ook mooie (gekleurde) toeven spuiten op de bovenkant en zijkant van de taart.
  9. Decoreer de taart vervolgens met bijvoorbeeld sprinkles of decoratie strooisels. De macarons zet je vast op een klein toefje botercreme. En plaats her en der de dinosaurus speeltjes op de taart.
  10. In principe is de taart nu direct klaar voor gebruik. Of stop nog een nachtje in de koelkast als je hem de volgende dag wilt serveren.

Fijne Dino verjaardag! Groetjes, Betty

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze toffe Dinosaurus taart wilt gaat maken!

Dit artikel bevat affiliate links naar Bol.comMocht je een bestelling willen plaatsen en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

2 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

3 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

6 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

1 week ago