Ik heb een heerlijk rustig weekend achter de rug, en kon even lekker bijkomen van de afgelopen weken. Tijdens het detoxen kun je echt even wat behoefte krijgen aan ‘tijd voor jezelf’. Neem die tijd dan ook, en rust goed uit. We zijn soms zo druk bezig met ons leven volplannen, dat tijd en aandacht voor jezelf er gewoon inschiet. Ga een stuk fietsen, of je nagels lakken. Waar ik ook blij van wordt, is gewoon de tijd nemen om een taart te bakken. Deze moet je dan natuurlijk niet helemaal zelf opeten, maar deel uit aan anderen of je buren. En daarna lekker een boek of tijdschrift lezen. Hier knapt ieder mens toch van op.

Mijn menu van deze detox-dag:

  • kop heet water met een 1/2 uitgeperste citroen.
  • 2 glazen ‘Glass of Strenght’ juice.
  • Rijstwafels met geitenkaas.
  • tussendoortje: Kop kruidenbouillon.
  • Salade van gerookte zalm en groene asperges (voor het recept, klik hier).
  • tussendoortje: Energiereep met dadels, gojibessen en noten (voor het recept, klik hier).
  • Kerrie rijstschotel met kabeljauwfilet, erwtjes en worteltjes
  • Kop Sleepytime Herbal Tea
  • Extra: heel veel water drinken! en gedurende de dag slik ik weer psylliumvezels om mijn darmen in optimale conditie te krijgen.
Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Spliterwten burgers met blauwe kaas

Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze vegetarische, groene spliterwten burgers met blauwe kaas.…

3 dagen ago

Indonesische gehaktballetjes

Dit recept is al jarenlang een persoonlijke favoriet voor gehaktballetjes maken. Het recept is in…

6 dagen ago

Zelf Pindasaus maken

In de schappen kun je vandaag de dag prima pindasauzen vinden, die je vaak in…

7 dagen ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Sambar curry met okra en kokosmelk

Het is wederom een Meatless Monday en vandaag heb ik een heerlijk groentegerecht genaamd Sambar…

1 week ago

Speculaas ‘cookie dough’ met vanille ijs

Ben jij ook zo'n fan van zelf cookie dough maken? Eetbaar koekdeeg blijf je werkelijk…

2 weken ago