Tijdens het afgelopen paasweekend was het namelijk enorm lekker weer buiten. Er stond wel een windje, maar dat is nog steeds geen excuus om niet te gaan barbequen. En in plaats van onze paasmaaltijd in de keuken te bereiden, kozen wij dit jaar voor de achtertuin. Ik vertel jullie graag wat meer over een Copas kip op de BBQ bereiden.

Vorig jaar vertelde ik jullie al over een nieuwe paastraditie in huize Betty. Extra grote en gevulde paaskippen van de Copas farm! Dit jaar gingen wij tijdens pasen wederom aan de slag, maar nu met een Copas kip op de BBQ bereiden. Wij hebben namelijk niet voor niets een grote Weber BBQ in huis en daar kun je heel gemakkelijk een kippetje op braden. Zelfs een grote kip van maar liefst 3 kilo als het moet.

Bereiding van een copas kip op de BBQ

De bereidingswijze van een Copas Kip op de BBQ verschilt helemaal niet zoveel van de bereiding in een traditionele oven. Je hoeft de Copas Paaskip enkel in te smeren en te marineren met de bijgeleverde marinade. En af te bakken in de oven of dus op de BBQ. Even laten rusten en nagaren na afloop en je kunt de kip gaan aansnijden. Op deze manier zet je een geweldige maaltijd op tafel, zonder al te veel inspanningen. En hou je genoeg tijd over om door te brengen met je visite.

Wat is een Copas Paaskip?

De Copas Kippen worden daags voor Pasen naar Nederland gebrachten. De beestje worden speciaal voor de Paasdagen ontbeend en gevuld met een mengsel van kipgehakt,zongedroogde tomaatjes, vijgen, shiitake, mango en groene asperges. Maar speciaal voor Pasen worden er ook hele gekookte eieren in verstop. Dit geeft een geweldig leuk en mooi effect op het bord. Dit jaar is, op verzoek van de klanten, een tweede variant toegevoegd: Zonder eieren welliswaar, maar wel met bijzondere ingrediënten zoals zongedroogde tomaat, mango, lente-ui, goji bessen en shiitake paddestoelen.

Momenteel kun je deze Copas Kippen dus niet meer bestellen, maar zet hem vast in je agenda voor volgend jaar en bezorg je vrienden en/of familie volgend jaar onvergetelijke Paasdagen. Hopelijk weer met net zoveel zon als wij dit jaar hadden. Want dan is het toch wel genieten op zijn paasbest!


Copas kip op de bbq bereiden:

(klik hier mocht je het filmpje niet kunnen bekijken)


Verkoopinformatie Copas Kip:

  • Bestellingen gaan via: Boers&Boers in Limburg
  • Webshop: BoersenBoers.nl
  • Kosten: € 52,50 voor een ontbeende kip zonder vulling. De gevulde paaskippen zijn € 69,-.
  • Te bestellen: tot maximaal 1 week voor Pasen. Liefst in de weken daarvoor dus nog bestellen. (Zet vast in je agenda voor volgend jaar!).
  • Extra: via de webshop kun je ook bijpassende wijnen bestellen voor jouw kippetje.

Groetjes, Betty

Wil je als eerst mijn nieuwe filmpjes zien, aboneer je dan op mijn YouTube kanaal!
Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago