Kun je niet kiezen tussen chocolade of karamel? Geen probleem want dit zoete stukje komt rechtstreeks uit de hemel gevallen! Een chocolade karamel taart waarbij je kunt genieten van het beste van twee smaken!
No worries, dan is dit de meest eenvoudige chocolade karamel taart die je kunt maken. Het is een soort Millionaire’s Shortbread taartje geworden en een beetje doe-het-zelver heeft de ingrediënten zoals roomboter, bloem, gecondenseerde melk en chocolade waarschijnlijk al standaard op voorraad liggen. Ben je fan van deze combinatie? Maak dan ook eens de chocolade-karamel pretzeltaart of deze (sinterklaas) fudge met kruidnoten.
De bodem van deze chocolade karameltaart is namelijk gemaakt van een eenvoudig zanddeeg, dat eerst ‘blind’ word gebakken. Daarna gaat er een dikke laag karamelcrème overheen en bovenop een dikke laag gesmolten chocolade. Ik hoop dat jullie er net zo’n fan van worden als wij zijn. Dan zit geluk blijkbaar dus toch in een klein hoekje.
Deze chocolade karameltaart is zeer eenvoudig om te maken. Met gecondenseerde melk en bovenlaag van pure chocolade.
Extra:
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Bewaar de taart afgedekt in de koelkast. Dan is hij minstens 3 dagen houdbaar.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je thuis aan de slag wilt gaan met deze chocolade karamel taart!
Deze verfrissende witlof stamppot met piccalilly is een overheerlijke winterse maaltijd. Met frisse stukjes appel…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Op deze Meatless Monday maakte ik loempia's gevuld met champignons, kaas en cashewnoten. Een heerlijk…
Als er een gerecht is dat wij allemaal wel kennen van de 'afhaalchinees' dan is…
Het is vandaag de 4e donderdag van November en dan wordt in Amerika Thanksgiving gevierd!…
Op zoek naar last-minute Sinterklaas recepten ter inspiratie? Binnenkort is het zover. Sinterklaas is namelijk alweer…
View Comments
Gewoon even een vraag uit nieuwsgierigheid waarom moet je een pak rijst op de bodem strooien en mee in de oven bakken? En kan je de rijst naderhand nog wel opnieuw gebruiken?
Hi Lobke,
de taartbodem dient alvast afgebakken te worden en dan is deze helemaal klaar voor gebruik.
En omdat de rest van de ingrediënten niet in de oven gaan, dien je die bodem dus eerst 'blind' te bakken
Dit kan met bakbonen, rijst etc.
De rijst kun je daarna niet meer gebruiken voor andere dingen. Dus bewaar de 'bakrijst' gerust in een bakje voor een volgende bak-sessie.
Dit recept ga ik zeker een keertje maken. Ik ben echt dol op chocolade namelijk.
leuk! ik hoor dan graag wat je er van vind?
Hoi,
Dit klinkt erg lekker. Kan ik deze ook een dag van te voren maken?
Hi Lineke,
dat kan zeker. Je kunt hem zowieso 1-2 dagen, in een taartstolp op het aanrecht bewaren.
Met dit warme weer zou je hem ook in de koelkast kunnen zetten en even van tevoren uithalen.
groetjes, betty