Kun je niet kiezen tussen chocolade of karamel? Geen probleem want dit zoete stukje komt rechtstreeks uit de hemel gevallen! Een chocolade karamel taart waarbij je kunt genieten van het beste van twee smaken!
No worries, dan is dit de meest eenvoudige chocolade karamel taart die je kunt maken. Het is een soort Millionaire’s Shortbread taartje geworden en een beetje doe-het-zelver heeft de ingrediënten zoals roomboter, bloem, gecondenseerde melk en chocolade waarschijnlijk al standaard op voorraad liggen. Ben je fan van deze combinatie? Maak dan ook eens de chocolade-karamel pretzeltaart of deze (sinterklaas) fudge met kruidnoten.
De bodem van deze chocolade karameltaart is namelijk gemaakt van een eenvoudig zanddeeg, dat eerst ‘blind’ word gebakken. Daarna gaat er een dikke laag karamelcrème overheen en bovenop een dikke laag gesmolten chocolade. Ik hoop dat jullie er net zo’n fan van worden als wij zijn. Dan zit geluk blijkbaar dus toch in een klein hoekje.
Deze chocolade karameltaart is zeer eenvoudig om te maken. Met gecondenseerde melk en bovenlaag van pure chocolade.
Extra:
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Bewaar de taart afgedekt in de koelkast. Dan is hij minstens 3 dagen houdbaar.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je thuis aan de slag wilt gaan met deze chocolade karamel taart!
Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…
Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…
Als er een ingrediënt is dat menig harten sneller doet kloppen dan is het wel…
Het is weer een #MeatlessMonday dus zet je bijvoorbeeld dit vegetarische wokgerecht met teriyaki saus…
Geef mij een blikje croissantdeeg en ik maak er gerust heerlijke croissantwafels van . Deze…
Thailand staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke Thaise Curry gerechten. Van rood, groen tot geel…
View Comments
Gewoon even een vraag uit nieuwsgierigheid waarom moet je een pak rijst op de bodem strooien en mee in de oven bakken? En kan je de rijst naderhand nog wel opnieuw gebruiken?
Hi Lobke,
de taartbodem dient alvast afgebakken te worden en dan is deze helemaal klaar voor gebruik.
En omdat de rest van de ingrediënten niet in de oven gaan, dien je die bodem dus eerst 'blind' te bakken
Dit kan met bakbonen, rijst etc.
De rijst kun je daarna niet meer gebruiken voor andere dingen. Dus bewaar de 'bakrijst' gerust in een bakje voor een volgende bak-sessie.
Dit recept ga ik zeker een keertje maken. Ik ben echt dol op chocolade namelijk.
leuk! ik hoor dan graag wat je er van vind?
Hoi,
Dit klinkt erg lekker. Kan ik deze ook een dag van te voren maken?
Hi Lineke,
dat kan zeker. Je kunt hem zowieso 1-2 dagen, in een taartstolp op het aanrecht bewaren.
Met dit warme weer zou je hem ook in de koelkast kunnen zetten en even van tevoren uithalen.
groetjes, betty